astrologie weegschaal
astrologie weegschaal

Weegschaal in vijfde huis

Het vijfde huis heeft te maken met leuke dingen en de Weegschaal zorgt ervoor dat dingen in balans zijn. Wat betekent het wanneer je weegschaal in je vijfde huis hebt staan in je geboortehoroscoop?

Wat is het vijfde huis?

Het vijfde huis staat voor plezier. Leuke dingen, activiteiten, hobby’s en dat waar je blij van wordt. Het heeft te maken met je creativiteit en hoe jij jezelf uit. Ook heeft het vijfde huis te maken met jouw beeld over het opvoeden van kinderen. De heerser van dit huis is de Leeuw.

Weegschaal in vijfde huis

  • Luchtteken
  • Heersende planeet: Venus

Wanneer je Weegschaal in het vijfde huis hebt staan in jouw geboortehoroscoop, dan ben je iemand die plezier heeft met de hulp van anderen. Je kunt je creativiteit bijvoorbeeld beter uiten wanneer je in teamverband werkt Ook houd je telkens in de gaten of iedereen wel tevreden is. Een uitdaging kan hierbij zijn als het om je eigen individu gaat.

Manieren van je uiten

Iemand met weegschaal in het vijfde huis, streeft ernaar om dingen samen met anderen te doen. Jouw hobby’s hebben waarschijnlijk te maken met iets dat je met anderen kunt doen. Je wilt graag gebalanceerde relaties met anderen hebben en je bent heel graag onderdeel van een team dat samen een project aanpakt. Je creativiteit komt het beste naar voren wanneer je een discussie met een ander hebt en een intellectueel gesprek kunt voeren.

Weegschaal en creativiteit

Je bent niet iemand die je kleedt om indruk te maken op anderen, maar toch zul je een geraffineerde kledingstijl hebben. Je wilt liever niet oordelen over wat mooi is en wat niet, maar je hebt toch goed in de gaten wat indrukwekkend of echte kunst is. Om echt goed te kunnen doen waar jij goed in bent, heb je de steun en support van anderen nodig.

Romantiek in het vijfde huis

De heersende planeet van Weegschaal is Venus, en deze planeet staat voor romantiek. Het is dan ook niet heel gek dat wanneer je weegschaal in je vijfde huis hebt staan, romantiek erg belangrijk voor je is. Je vindt dat je romantische gevoelens moet uiten, en zal dat dan ook doen. Je bent waarschijnlijk best een flirt. Liefde wordt op een elegante manier geuit. Wanneer je aan het daten bent, hoef je niet perse meteen het bed in te duiken met de ander. Kom je toch met de ander in de slaapkamer terecht? Dan wil je vooral de ander het naar de zin maken.

Partner van de weegschaal

Heb jij Weegschaal in je vijfde huis staan? Dan zoek je een partner waar je samen recreatieve dingen mee kunt doen. Je doet graag leuke dingen met de ander, zoals dansen of iets artistieks. Je hebt ook iemand nodig die zichzelf durft uit te spreken, iemand die je gebruikt en die tegelijkertijd charmant is.

Denk meer aan jezelf

Je bent geneigd om vooral veel aan de ander te denken en minder aan jezelf. Het is belangrijk dat je ook echt jezelf niet vergeet en een goede balans weet te vinden tussen je ontspanning en je werk.