zon astrologie
zon astrologie

The voice of Holland – Een kijkje naar de astrologie

22 januari 2022

Er is een behoorlijke beerput geopend rondom The Voice of Holland. Sinds het nieuws naar buiten kwam over de uitzending van Boos, waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag van meerdere personen werd onthuld. Het is best interessant om eens te kijken naar de transities in de geboortehoroscoop van deze mensen. Wat valt er op?

Aflevering Boos en The Voice of Holland

Op donderdag 20 januari werd de aflevering van Boos op YouTube uitgezonden. Er is veel in gezegd, maar mocht je het gemist hebben, dan kun je de aflevering hier bekijken:

In de aflevering hebben we te maken met verschillende ‘hoofdrolspelers’, namelijk:

  • Ali B
  • Marco Borsato
  • Jeroen Rietveld
  • John de Mol

De eerste drie worden verdacht van grensoverschrijdend seksueel gedrag. John de Mol werd uitgebreid geïnterviewd door Tim Hofman en alles had natuurlijk te maken met het televisieprogramma The Voice of Holland.

Geboortehoroscoop

Van al deze mensen is niet de precieze geboortehoroscoop bekend. Omdat we niet met zekerheid kunnen zeggen hoe laat ze geboren zijn. Hierdoor weet je alleen welke planeten in welke tekens stonden, maar is het onduidelijk in welk huis de planeten staan. Alleen van John de Mol is een geboortetijdstip bekend.
De analyse in dit artikel kan dus niet volledig zijn, maar toch kunnen we echt wel wat informatie halen uit de informatie die wél bekend is.

Transities

Door een geboortehoroscoop te leggen op de posities van de planeten van dit moment, kun je zien welke transities iemand op dat moment heeft. Voor deze analyse heb ik gekeken naar de transities van donderdag 20 januari om 16.00 uur, het precieze moment dat de uitzending van Boos online werd gezet.

Ali B

Ali B is geboren op 16 oktober 1981 in Zaanstad. Dit is zijn chart van de transities op het moment van de Boos uitzending. Van Ali B is niet bekend hoe laat hij is geboren. De indeling van de huizen in de afbeelding kun je dus negeren.

Hij heeft een aantal opvallende transities:

Pluto vierkant Pluto: dit is een transitie die een langere tijd geldt, omdat Pluto lang op één plek staat. Deze transitie geeft aan dat iemand geforceerd wordt om dingen te veranderen en dat zaken die voor jou belangrijk zijn op een pijnlijke en harde manier van je worden afgenomen. Het is een periode van gevechten en een machtsstrijd.

Pluto vierkant Mercurius: door deze transitie wordt iemand geforceerd om anders te denken. Hoe meer je tegen deze verandering vecht, hoe meer kritiek je van je omgeving zal krijgen. Iemand zou in een crisis of duistere periode terecht kunnen komen tijdens deze transitie. En let op: tijdens de uitzending van Boos stond Mercurius ook nog eens retrograde.

Venus vierkant Saturnus: deze transitie geeft aan dat er behoorlijke relatieproblemen kunnen ontstaan. Het is ook een periode waarin je je eenzaam en depressief voelt. Let op: Venus is tijdens de uitzending van Boos retrograde.

Maan vierkant Uranus: dit geeft aan dat iemand in een periode zit met intense ups and downs. Uranus zorgt daarnaast voor verrassingen, die zowel positief als negatief kunnen zijn. Ook kunnen in deze periode verkeerde reacties ervoor zorgen dat zaken die je hebt opgebouwd opeens instorten, wanneer je niet alert bent.

We kunnen wel stellen dat al deze transities zeer goed te koppelen zijn aan de situatie waar Ali B nu in zit. De kritiek die hij krijgt – ook zeker rondom zijn verklaringen – zijn heftig. Opnames, producten en muziek wordt verwijderd of niet meer verkocht. Zijn leven wordt momenteel drastisch omgegooid. Hij ligt echt behoorlijk onder vuur.

Marco Borsato

Marco Borsato is geboren op 21 december 1966 in Alkmaar. Zijn geboortetijd is – net zoals bij Ali B- niet bekend. Daarom kun je ook hier de huizen op de afbeelding negeren.

Opvallende transities bij hem zijn:

Neptunes oppositie Pluto: deze transitie forceert een verandering in iemands leven, dat te maken heeft met mogelijke geheimen of eigenschappen die mensen eerder niet van je wisten. Dit aspect kan een grote invloed hebben op iemands leven. Het gezag van iemand kan worden ondermijnt, vooral wanneer niet eerlijk is. Hoe eerlijker iemand is en naar zichzelf durft te kijken, hoe groter de kans is dat hij goed uit de periode komt.

Mars vierkant Uranus: met deze transitie heb je de drang om tegen autoriteiten te vechten. Iemand kan zonder goed na te denken reageren en als dat gebeurt, kunnen er behoorlijke conflicten ontstaan.

Zon oppositie Jupiter: dit kan een positief aspect zijn, waarbij je meerdere kansen krijgt om je dromen waar te maken. Maar wanneer iemand zichzelf moeilijk onder controle weet te houden, dan zal dit als een soort boemerang-effect terug kunnen komen en dus juist tegen je werken. Iemand wordt geforceerd om naar zijn eigen gedrag te kijken.

Marco Borsato heeft absoluut transities die passen bij de situatie van dit moment. Toch lijkt het allemaal wat minder heftig dan bij Ali B het geval is. En dat klopt ergens natuurlijk ook: de focus in de media en bij het publiek ligt veel meer op Ali B dan op Marco Borsato. En van Marco Borsato kwamen de eerste zaken natuurlijk ook al eerder aan het licht.

Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen is geboren op 19 april 1971 in Vlissingen. Net zoals bij zijn twee voorgangers is er geen tijdstip bekend en moet je bij de afbeelding de huizen negeren.

Opvallend bij Jeroen Rietbergen is dat hij op het moment van de Boos uitzending maar liefst 21 aspecten heeft die bekend zijn. Dit zijn er waarschijnlijk zelfs nog meer, maar omdat we het tijdstip niet weten kunnen we de rest niet met zekerheid zeggen. Met al die aspecten valt in ieder geval te zeggen: er is op het moment véél gaande in zijn leven. De volgende aspecten zijn het meest opvallend:

Pluto vierkant zon: dit aspect staat voor een heftige periode, die vooral door anderen wordt aangewakkerd. De stand van Pluto forceert dat meerdere belangrijke elementen worden afgebroken. Denk aan het ego, de identiteit, en de richting die je op wilt gaan. Problemen die kunnen ontstaan in deze periode: problemen met autoriteiten, relatie die uitgaat, kwijtraken van een baan, mensen die je persoonlijk aanvallen, problemen rondom de wet en gezondheidsproblemen. Het is een zeer stressvolle periode.

Maan vierkant Uranus: dit aspect had Ali B ook. Het is dus een periode van intense ups and downs, en verrassende zaken. Ook kan alles onder je wegvallen als je niet oppast.

Venus vierkant Uranus: met Venus vierkant Uranus wordt je relatie op de proef gesteld, vanwege onverwachte gebeurtenissen. Let op: Venus is tijdens de uitzending van Boos retrograde.

Mars vierkant Pluto: deze transitie geeft aan dat iemand moet oppassen met autoriteiten of mensen die boven je staan, want die zullen het altijd van je winnen. Je hebt tijdens deze transitie te maken met confrontaties, en problemen rondom macht. Ook staat je positie op het werk onder vuur, omdat anderen je uitdagen.

Zon vierkant Mercurius: dit aspect geeft aan dat je moeite hebt om je boodschap goed over te brengen. Iemand met dit aspect kan ook beter geen grote beslissingen nemen in deze periode. En let op: tijdens de uitzending van Boos stond Mercurius ook nog eens retrograde.

Ik vind vooral de eerste zeer veelzeggend, omdat vrijwel alles uit het rijtje opsommingen van problemen die kunnen ontstaan, ook bij Jeroen Rietbergen zijn gebeurd.

John de Mol

Van John de Mol is wel een geboortetijdstip bekend. Hij is geboren op 24 april 1955 om 9.15 uur ‘s ochtends in Den Haag. Dit zijn de transities die hij had op het moment dat de uitzending van Boos online ging:

De volgende transities zijn opvallend:

Pluto vierkant Neptunes: dit aspect zorgt ervoor dat je te maken krijgt met zaken die je moeilijk vindt om goed te begrijpen. Iemand kan ook het gevoel hebben ergens slachtoffer van te zijn, waarbij het onmogelijk is om terug te vechten. In deze periode wordt iemand geforceerd om bepaalde ideeën te veranderen.

Uranus oppositie Pluto: tijdens dit aspect zal iemand inzien dat hij niet zoveel macht heeft als hij altijd dacht. Ook kun je te maken hebben met onverwachte gebeurtenissen waarbij je geforceerd wordt om zaken te veranderen. En deze onverwachte gebeurtenissen zullen heftig en pijnlijk zijn.

Zon in het achtste huis: tijdens deze transitie schijnt de zon als het ware op alles wat verborgen is. Informatie die je niet kende wordt bekendgemaakt en het is een belangrijk moment om hier lessen uit te halen.

Mercurius in het achtste huis: Mercurius in het achtste huis is een transitie die ervoor zorgt dat je de verborgen boodschappen beter kunt begrijpen. Het achtste huis staat in verband met zaken die verborgen zijn en het is dus ook goed mogelijk dat er een onderzoek wordt gedaan, of dat er verborgen dingen naar boven komen. Let op: Mercurius was tijdens de uitzending retrograde.

Volgens mij zijn ook deze transities zeer veelzeggend en hebben ze nauwelijks nog extra uitleg nodig. Dit is precies wat we nu zien gebeuren bij John de Mol.

Conclusies

Hoeveel er zichtbaar is met astrologie blijft bijzonder. En in mijn blog over Venus Retrograde voorspelde ik al dat er seksschandalen naar boven zouden komen. Ik had alleen niet verwacht dat het zo extreem zou zijn.

Het is verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren. Maar: het is ook goed dat deze informatie naar boven is gekomen en ik hoop van harte dat de slachtoffers de juiste steun en hulp krijgen. Niemand verdient het om te maken te hebben met seksueel overschrijdend gedrag.