north node
north node

Geboortehoroscoop van Tina Turner, queen of rock and roll

We kennen haar muziek allemaal wel. Tina Turner werd niet voor niets de Queen of Rock and Roll genoemd. En er is ontzettend veel bekend over haar leven, dankzij documentaires en interviews. Laten we eens in haar geboortehoroscoop duiken, om te zien hoe haar leven en persoonlijkheid in de sterren geschreven staat.

Geboortehoroscoop

Hier is de afbeelding te zien van Tina Turner’s geboortehoroscoop.

Showvrouw op het podium

Tina Turner is een echte showvrouw. We kennen haar als iemand die optreedt met volledige passie. Dat is goed terug te zien aan haar Ascendant. Een Ascendant is hoe de wereld jou ziet. Daar heeft Tina Turner Leeuw staan. Iemand met Ascendant Leeuw houdt van aandacht, van het publiek en wil graag gezien worden.

Lees meer over Ascendant Leeuw

Daarnaast is het in haar geboortehoroscoop heel goed te zien dat ze een zangeres is. Ze heeft namelijk de planeet Mercurius, die alles met communicatie en je stem te maken heeft, direct in conjunctie met haar zon. De zon heeft te maken met je ego, en heeft een vergelijkbare energie als het sterrenbeeld Leeuw.

Haar muziek raakt mensen en dat blijkt wel uit Venus, die in het vijfde huis zit. Het vijfde huis koppelen we aan creativiteit. En Venus is de planeet die wordt gekoppeld aan mooie dingen.

Succes op haar lijf geschreven

Dat Tina Turner enorm succesvol is, is niet gek. Haar zonteken is Boogschutter. Boogschutters zijn doelgerichte mensen. Dit heeft ze in haar vijfde huis staan: het huis van creativiteit. Erbij opgeteld is ze geboren tijdens een volle maan. Hierdoor schijnt de zon letterlijk op haar maan.

Haar maanteken staat in het tiende huis, wat ook wel het huis van werk en leiderschap wordt genoemd. Haar maanteken is daarbij Tweeling, wat gekoppeld wordt aan communicatie en de stem. De zon verlicht dus haar carrière, en dit staat ook weer in verband met haar Ascendant: de zon én het vijfde huis zijn allebei gekoppeld aan de leeuw.

De zon en de maan zijn allebei hoofdtekens. Dit betekent dus dat de zon in haar vijfde huis staat en de maan in haar tiende huis. De focus in haar leven ligt dus vooral op de combinatie creativiteit en carrière.

Laten we nog eens extra kijken naar haar huis van werken. Dit huis staat in het teken Stier. Het betekent dat ze hardwerkend is en door dat harde werken geld weet te verdienen. De heerser van Stier (en dus haar werkhuis) is Venus – waar we het al eerder over hadden. Die staat in haar huis van creativiteit. Hierdoor zijn carriére en creativiteit bij Tina Turner echt met elkaar verbonden.

Hoe ze haar geld verdient

Haar succes toont zich ook op andere manieren, namelijk: hoe ze geld verdient. In haar tweede huis, het huis van geld, heeft Tina Turner de planeet Neptunes staan. Deze wordt vaak gekoppeld aan creativiteit. Al is de kans ook vrij groot dat ze erg onzeker was over haar inkomsten en geld.

Het achtste huis heeft meerdere betekenissen, maar laat onder anderen ook zien hoe ze geld van ánderen krijgt. Hierbij kun je denken aan erfenissen, maar ook aan royalties. Het is hier dus geen salaris. En daar heeft ze het teken Vissen staan, wat weer de heerser is van Neptunes. Het suggereert dat ze geld ontvangt van anderen, dankzij haar creatieve uitspattingen.

In haar achtste huis heeft ze ook nog eens de planeet Jupiter staan. Dit is de geluksplaneet. Het betekent dat ze op dit vlak vaak geluk heeft, maar alleen als ze er ook wel wat voor doet. Een mooi voorbeeld uit haar leven, waarin we dit ook echt zien: toen ze Tina Turner door haar scheiding alles kwijtraakte en haar solo-albums flopten, leende ze geld van een vriend voor de investering in een band. Met deze band ging ze optreden, wat er uiteindelijk – na hard werken – voor zorgden dat een platenlabel weer geïnteresseerd raakte. En dat dus allemaal mede dankzij die lening bij een vriend – het geld dus van een ander.

Tina Turner en relatie volgens de astrologie

We weten allemaal dat Tina Turner ook een turbulente tijd heeft gehad met Ike Turner. En deze problemen zien we voornamelijk terugkomen bij de positie van Chiron. Deze staat bij Tina Turner in het teken Kreeft.

Chiron wordt ook wel de wounded healer genoemd. Het is de plek waar we de meeste pijn ervaren. Kreeft koppelen we aan familie en ook aan de moeder. Relaties worden vaak bruut beëindigd voor iemand met Chiron in Kreeft. Ook kunnen er andere problemen ontstaan in families. En ook dat zien we: Tina Turner verloor twee van haar kinderen. Eentje aan zelfdoding en de ander aan kanker.

Chiron staat bij Tina Turner in het twaalfde huis, wat suggereert dat er ook een hoop trauma’s zijn ontstaan op een zeer jonge leeftijd. En, aangezien deze in het teken van kreeft staan, hebben die trauma’s met name te maken met haar moeder. Te lezen op Wikipedia hierover is:

‘Haar eerste jaren werden overheerst door de vele ruzies tussen haar ouders die uiteindelijk scheidden toen ze drie jaar oud was. De kinderen werden later door hun moeder achtergelaten bij de grootmoeder van vaderskant en later bij de grootmoeder van moederskant.’

Zie, hoeveel moeders er waren!

Op een andere plek zien we de problemen tussen Tina en Ike Turner ook. Namelijk het zevende huis. Daar heeft Tina Turner haar Mars staan. Mars heeft een zeer mannelijke energie en staat ook voor woede, agressie, actie en seks. Het zevende huis is het huis van relaties. Het is bekend dat Tina Turner zowel geestelijk als lichamelijk werd mishandeld door haar man.

Conclusie

Het is een waar gemis dat de Queen of Rock and roll niet langer meer in ons midden is. Maar haar muziek leeft voort in ons.