maan astrologie
maan astrologie

Maan in het vijfde huis

Wanneer we het over de maan hebben in de wereld van de astrologie, dan hebben we het over emoties, gevoel en intuïtie. Het vijfde huis staat in connectie met de dingen die we leuk vinden. Wat betekent het wanneer maan in het vijfde huis staat van jouw geboortehoroscoop?

Vijfde huis in astrologie

Het vijfde huis is het huis dat alles te maken heeft met plezier. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan je hobby’s, kunst en je creativiteit. Ook hoe je omgaat met je kinderen wordt in verband gebracht met het vijfde huis. De energie van dit huis is vergelijkbaar de leeuw.

De planeet maan

De planeet maan staat voor jouw emoties en gevoelens. Het staat ook in verband met intimiteit, creativiteit en onze reacties. De maan wordt doorgaans gezien als een vrouwelijke energie, en daarom staat deze planeet ook voor je moeder en verzorging. Je kunt de energie van de maan goed vergelijken met het sterrenbeeld kreeft.

Wat betekent de maan in het vijfde huis?

Heb jij de maan in je vijfde huis staan? Dan ben je iemand die gemakkelijk emoties en gevoelens deelt. Ook ben je waarschijnlijk erg goed in het artistieke, zoals het tekenen, schilderen of het maken van muziek. Ook word je er erg blij van om iets te doen voor de persoon waar je van houdt. Je bent ook wat meer familie-georieenteerd. Zo zou je bijvoorbeeld jaarlijks een uitje kunnen organiseren voor je gezin.

Instinctief

Je reageert vaak instinctief en vanuit je emoties. Dit maakt je hooggevoelig, vooral voor de dingen die je leuk of belangrijk vindt, zoals je hobby’s of een geliefde. Je intuïtie is vooral sterk als gaat om creativiteit, kinderen en je eigen behoeften. Je ziet intuïtief jouw potentie, bijvoorbeeld om beroemd te worden.

Creatief

Iemand met maan in het vijfde is huis is erg creatief. Je laat je namelijk leiden door je emoties. Hierdoor kun je prachtige kunstwerken maken, muziek creëren. Ook zou je een zeer goede acteur zijn, omdat je emoties levensecht overkomen. Zolang je emoties kunt uiten tijdens je werk, zou het heel goed bij je passen. Voor je geliefde zal je ook vaak creatieve oplossingen bieden.

Romantiek

Je kunt wat aan de extreme kant gaan, als het gaat om romantiek. Je kunt vooral in het begin heel diep gaan, en daar mensen enigszins afschrikken. Je vindt het belangrijk om te horen waar je goed of leuk in bent. Je hebt een partner nodig die jou regelmatig vertelt wat hij of zij aan je waardeert. Dit is voor jou een stukje geruststelling.

Je moeder

De maan staat voor de moeder. Je zult daarom altijd vrouwen in je leven hebben, die te maken hebben met creativiteit. Het is goed mogelijk dat jouw moeder – of de ouder die de moederrol op zich nam – zich graag op creatieve manieren uit. Bijvoorbeeld in de vorm van kunst, muziek, kleding of make-up. Het is ook goed mogelijk dat je graag creatieve vrouwen om je heen hebt – of er zelfs verliefd op wordt.

Kinderen

Je kunt het op een emotioneel niveau goed met kinderen vinden. Je begrijpt kinderen en daardoor vinden ze je al snel leuk. Dit hoeft niet alleen met je eigen kinderen het geval te zijn. Ook met kinderen van anderen heb je gemakkelijk een klik. Het is vooral een emotionele klik die je hebt. Je zult zeer verzorgend zijn naar ze. Let wel op als je bordspelletjes of een sport met ze speelt, want de kans is groot dat je minder goed tegen je verlies kunt.