leeuw astrologie
leeuw astrologie

Leeuw in vijfde huis

Het vijfde huis van de astrologie heeft alles te maken met dingen die we leuk vinden. Denk aan onze hobby’s. En de heerser van het vijfde huis is het sterrenbeeld Leeuw. Wat betekent het wanneer je Leeuw in het vijfde huis hebt staan in jouw geboortehoroscoop?

Wat is het vijfde huis?

Het vijfde huis zien we als het huis van plezier, activiteiten, hobby’s, creativiteit en andere leuke dingen. Ook heeft dit te maken met hoe jij jezelf uit en hoe je je kinderen opvoedt. De heerser van het vijfde huis is Leeuw. Met Leeuw in het vijfde huis heb je dus een teken in het huis waar het zich het beste voelt.

Leeuw in het vijfde huis

  • Vuurteken
  • Heersende planeet: zon

Heb je leeuw in het vijfde huis? Dan ben je zeer creatief of sportief. Als kind stond je waarschijnlijk graag in de spotlights en je wilt jouw kinderen iets bieden dat beter is dan dat je zelf had.

Creativiteit

Met leeuw in het vijfde huis ben je erg creatief. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld tekenen, muziek, schrijven of knutselen. Het is voor jou een manier om energie te uiten. Ook trek je waarschijnlijk mensen aan die erg creatief zijn. Dus de kans is groot dat je creatieve mensen in je omgeving of zelfs als partner hebt. Creativiteit komt bij jou vaak in vlagen en de momenten wanneer er niets creatiefs in je zit, kun je last hebben van depressieve emoties. Je zou ook goed een creatief beroep kunnen hebben.

Sportief

Behalve creatief ben je waarschijnlijk ook sportief. Het helpt jou om in beweging te komen. Zo krijg je rust in je hoofd of kun je een teveel aan energie kwijtraken. Sport je niet veel? Overweeg dit dan wel te doen.

Romantiek met leeuw in het vijfde huis

Als je leeuw in het vijfde huis hebt, dan is het hebben van een partner voor jou erg belangrijk. Je voelt je het meest op je gemak wanneer je een relatie hebt. Je vindt het ook belangrijk om je seksualiteit te kunnen uiten naar je partner toe. Ook houd je ervan om complimenten van je partner te krijgen over de zaken in de slaapkamer.

Kinderen

Mensen met leeuw in het vijfde huis zijn dol op kinderen. Je zou dan ook een goede ouder zijn. Je bent er waarschijnlijk vooral erg goed in om jouw kinderen hun eigen creativiteit beter te uiten.