schorpioen astrologie
schorpioen astrologie

Maan in Schorpioen – Maanteken

Je maanteken wordt gezien als een zeer belangrijk teken in de astrologie. Het is één van de hoofdtekens en heeft te maken met je emoties. Wat betekent het wanneer je Maan in Schorpioen, ook wel Scorpio, staat?

Wat betekent de Maan in de astrologie?

Jouw maanteken is één van de hoofdtekens in de astrologie. Het heeft te maken met jouw emoties, je gevoel en voor de dingen die je nodig hebt om je goed te voelen. Het sterrenbeeld dat bij de maan hoort qua energie, is Kreeft. Als je een goed en volledig inzicht wilt hebben in je persoonlijkheid, is het goed om tenminste ook je zonteken en ascendant te weten.

Maan in Schorpioen

Heb je maan in Schorpioen staan? Dan ben je hypersensitief voor alles dat niet gezegd wordt. Jij bent in staat om tussen de regels door te lezen en je voelt mensen zo instinctief aan. Dit is een lust, maar ook vaak een last. Deze hypersensitiviteit kun je namelijk niet gemakkelijk uitschakelen.

Intens

Maan in Schorpioen kan nogal intens zijn. Jouw emoties hebben een constante stroom. Je gaat van diepe dalen naar hoge pieken en weer andersom. Je bent ook nog eens in staat om die emoties goed voor je te houden. Schorpioen is namelijk het teken van de geheimen en de mysteries. Alleen mensen die dicht bij je staan, zoals hechte familieleden, je partner of je beste vrienden, kennen de intense ups and downs van jou.

Je houdt je emoties geheim

Mensen zullen nooit echt goed weten wat je denkt en voelt, omdat je dit vooral bij je houdt. Omdat je soms zo angstvallig je best doet je emoties voor je te houden, kan het soms zo zijn dat je jezelf emotioneel losmaakt van een situatie en er meer met afstand naar kijkt. Dit maakt het voor anderen heel moeilijk om je te lezen. Jouw emoties zijn als ijs: een dikke, harde bovenlaag, maar daaronder stroomt het. Die stroming, die ziet nauwelijks iemand. Pas wel op: voor anderen kan het frustrerend zijn wanneer je niet te veel van jezelf laat zien. Zeker in hechte relaties moet je leren jezelf meer te openen. Je kunt anders juist iemand wegjagen.

Veel bezig met de emoties van anderen

Je bent veel bezig met de emoties van anderen. Je wilt weten hoe zij denken en je probeert in hun hoofd te kijken. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je verliefd bent, ruzie hebt of wanneer je in een spannende situatie zit, zoals een sollicitatiegesprek. Je peilt constant wat de ander denkt en hoe hij zich voelt. Vaak zit je trouwens zeer goed met je intuïtie. Hoe intens en hard iemand met maan in Schorpioen ook is: je bent vooral zeer empatisch en gevoelig.

Angst voor afwijzing

Heb je Schorpioen in je maan staan? Dan is de kans groot dat je vrij bang bent voor afwijzingen. Zo zou je bijvoorbeeld bang kunnen zijn dat jouw geliefde je in de steek laat. Je bent bang voor pijn. Hierdoor zou je bezitterig en jaloers kunnen zijn. En dit gedrag kan er dan juist weer voor zorgen dat je iemand wegjaagt.

Vastberaden

Als jij hebt besloten dat je iets wilt bereiken, zoals een bepaalde functie op het werk, Dan ben je zeer vastberaden. Je hebt dan een ontzettende ‘alles of niets’ mentaliteit en je gaat er volledig voor.

Goede vriendschappen

Jij bent iemand die eerlijk is. Ook ben je altijd nieuwsgierig om bij te blijven leren. Dit maakt van jou iemand waar mensen of heel erg dol op zijn, of iemand waar ze het liefste zo ver mogelijk vandaan willen blijven. Net als bij alles bij Schorpioen is ook dit een alles of niets. Of ze mogen je. Of niet.

Uitdagingen van de Schorpioen in Maan

Je grootste uitdaging is waarschijnlijk wel het onder controle houden van je emoties. Hoewel je dit best goed geperfectioneerd hebt, kun je behoorlijk uitbarsten. Vooral wanneer je niet zelfbewust bent, kan dit grote gevolgen hebben. Het zou voor jou heel goed zijn om regelmatig te mediteren, om zo rust te krijgen in je emoties.