pluto astrologie
pluto astrologie

De val van het kabinet, vanuit astrologie gezien

10 juli 2023

We konden er de afgelopen dagen niet omheen: het kabinet is gevallen, omdat de coalitie er niet uitkwam als het gaat om het migratieakkoord. Opvallend is dat alle partijen naar Mark Rutte wijzen. Rutte zou zich roekeloos hebben gedragen. Nou heeft de premier de afgelopen tijd al vaker in nare situaties gezeten. Met zo veel problematiek in het land is dat niet gek. Maar het komt niet zo vaak voor dat iedereen tegen hem lijkt te zijn. Tijdens het debat vandaag gaf hij aan te stoppen met politiek. Een mooi moment om te kijken naar zijn transities.  

Mark Rutte’s geboortehoroscoop en transities

Persoonlijkheid van Mark Rutte

Mark Rutte is sinds 2010 premier in Nederland. In die periode heeft hij vier kabinetten geleid. Het was tot nu toe een periode van veel ups-and-downs voor hem. Maar altijd had hij een groep mensen om hem heen die voor hem door het vuur gingen. Er zijn veel elementen in zijn geboortehoroscoop die laten zien dat hij zeer charmant is en dat mensen hem snel leuk vinden. Zijn Jupiter staat zelfs in het huis van groepen en vriendschappen. Dit betekent dat hij snel geluk heeft op dit vlak. Met Mercurius en Venus in het zevende huis is hij een makkelijke prater en bouwt hij eenvoudig relaties op. Maar omdat dit allemaal in het teken vissen staat, laat hij nauwelijks iets van zichzelf los. Ook Pluto in het eerste huis suggereert dat hij nooit het achterste van zijn tong laat zien.

Mark Rutte wordt vaak gezien als iemand die goed is in debatten. Zijn communicatiehuis staat in weegschaal: dit heeft alles te maken met de balans zoeken. Ook is er een sterk rechtsvaardigheidsgevoel bij hem. Met Mars in het communicatiehuis, kan zijn communicatie explosief en dominant zijn. Tegelijkertijd staat Neptunes in dit huis, wat ervoor zorgt dat hij anderen goed kan aanvoelen en precies weet wat hij moet zeggen om zijn punt over te brengen.

Hoewel Mark Rutte vooral als charmant wordt gezien, moeten we zijn maan in Ram niet onderschatten. Maan heeft alles met je emoties te maken. Hiermee kan hij een behoorlijk temperament hebben.

Belangrijke transities rondom de val van het kabinet

Een belangrijke transitie die Mark Rutte had op precies het moment dat hij in gesprek ging met de coalitiepartijen (namelijk afgelopen woensdag en donderdag) was Midheaven vierkant Pluto. Deze transitie zegt eigenlijk dat als je iets op werkvlak voor elkaar wil krijgen, op basis van hebzucht, dat er een hoop onderliggende problemen naar boven komen. Uit een intensief verlangen om te krijgen wat je wil, kun je kiezen voor verkeerd gedrag. Denk aan manipulatief gedrag. Met deze transities kun je vijanden creëren die jouw carrière kunnen laten beëindigen. Het verliezen van werk is iets dat vaker voorkomt bij mensen die deze transitie hebben. Ertegen vechten heeft nauwelijks zin.

Mars in het twaalfde huis

Mars staat momenteel in het twaalfde huis van Rutte. Het twaalfde huis zorgt ervoor dat je meer achter de schermen werkt en dat je erg de behoefte voelt om je terug te trekken. Door Mars in het twaalfde huis is er ook een vierkant tussen Pluto en Mars ontstaan bij Mark Rutte. Anderen voelen zich snel bedreigd door jouw kracht en kunnen je ambities in de weg zitten. Staat iemand je in de weg? Dan kun je boos of agressief reageren.

Wanneer je nagaat dat andere partijen over Rutte spraken als ‘Roekeloos’, dan kunnen we dat hier goed in verklaren.

We gaan een nieuw tijdperk in

De timing van de val van het kabinet is niet gek. De komende jaren gaan alle planeten die te maken hebben met de maatschappij en de samenleving namelijk van teken veranderen. Er komen grote veranderingen aan. Zo zal Pluto in januari in Waterman komen staan, na een lange periode in Steenbok. Pluto in Steenbok zorgde voor een periode waarin er vooral veel gebeurt op gebied leiderschap en presteren. Het is niet gek dat we sinds 2008 tot en met nu vooral op dit vlak veel hebben gezien. Het begon met de bankencrisis en daarna vooral een financiële groei en een groei rondom coöperaties en de macht van de politiek. Januari 2024 zal Pluto naar Waterman gaan. Hierbij kun je vooral denken aan een samenleving die meer om de maatschappij en maatschappelijke problemen draait. Ook ontwikkeling rondom techniek zal meer zichtbaar zijn. In een latere blog wil ik dieper ingaan in deze transitie, want het er gaat extreem veel gebeuren. En ook andere planeten zullen van teken veranderen in de komende tijd.

VVD is een partij die je echt kunt koppelen aan de energie die bij Pluto in Steenbok past. Dat er uitgerekend nu een kabinetsval komt, is dan ook niet vreemd. Pluto is nu retrograde, en dus is het tijd voor reflectie. Tijd om ons klaar te maken voor een nieuwe generatie. Tijd om ons klaar te maken voor alle astrologische veranderingen die er gaan komen.

Welke partijen er straks ook in het kabinet komen: één ding is nu al duidelijk. Het politieke landschap gaat er anders uitzien.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je vaker dit soort blogs lezen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons land? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.