pluto astrologie
pluto astrologie

Pluto in vijfde huis

Pluto is de planeet van de onderwereld en transformatie. En bij het vijfde huis denken we vooral aan dingen die jou plezier geven. Je hobby’s, bijvoorbeeld. Wat betekent het als je Pluto in je vijfde huis hebt staan?

Vijfde huis in de astrologie

Het vijfde huis in de astrologie, wordt gezien als het huis van plezier. Denk aan hobby’s en creativiteit. Het vijfde huis wordt ook vaak gekoppeld aan je kinderen en andere vormen van plezier. De heerser van dit huis is het sterrenbeeld Leeuw.

De planeet Pluto

De planeet Pluto zien we als een belangrijke planeet. Hij staat namelijk voor transformatie. Iets dat trouwens wel vaak gepaard gaat met verwoesting. Ook staat Pluto vaak in het teken van de onderwereld, geheimen en het mysterieuze. Pluto heeft een vergelijkbare energie als het sterrenbeeld Schorpioen.

Wat betekent Pluto in het vijfde huis?

Pluto in het vijfde huis zorgt ervoor dat jij iemand bent van extremen en van een soort ‘alles of niets’ mentaliteit. Als jij iets leuk vindt om te doen, dan stort je je er volledig in. Je bent heel erg intuïtief wanneer je iets creëert, zoals een liedje, een kunstwerk of iets anders. Ook heb je een sterke behoefte om in het middelpunt van de aandacht te staan en om erkenning te krijgen voor de dingen die jij creëert.

Alles of niets

Wanneer jij iets heel leuk vindt om te doen, dan ga je er ook echt volledig voor. Je zet je volledig in en dat zie je bijvoorbeeld bij hobby’s, maar ook bij creatieve uitingen. Iemand met Pluto in het vijfde huis vindt iets zó ontzettend leuk, dat hij er helemaal in meegezogen wordt. En als hij het niet meer leuk vindt? Nou, dan is het ook zo weer klaar en wordt de aandacht op iets compleet anders gericht.

Pas op voor jaloezie

Wanneer het gaat om jouw vaardigheden, vooral op creatief vlak, kun je nogal jaloers zijn. Je ziet anderen die hetzelfde soort creaties maken al snel als een vijand. Door je vastberadenheid geef je niet snel op en wil je de ander graag verslaan. Pas hiermee op, want het laatste dat je wil is jouw geliefden wegjagen, omdat je te impulsief reageerde.

Je reageert impulsief

Wanneer je iets doet, kan dit vaak vanuit emoties gaan. En dit is dan toch wat aan de impulsieve kant. Richting een geliefde toe, kan dit betekenen dat je iemand onnodig kwetst, omdat je niet nadacht over de manier hoe je iets bracht.

Transformeren tot iets groters

Wanneer jij door een diep dal gaat, bijvoorbeeld een tegenslag op het gebied van hobby’s of kunst, leer je daar uiteindelijk heel erg veel van. Het helpt je om te groeien en juist hierdoor kun je echt je ware potentie laten zien. Ging je als kind door een traumatische ervaring heen? Of misschien had je een traumatische ervaring met een partner, dan kun je jouw creativiteit gebruiken om door het genezingsproces heen te komen. Dit genezingsproces is allesbehalve makkelijk voor je, maar je bent wel in staat dit voor elkaar te krijgen.

En wanneer jij transformeert, dan gaan anderen jouw passie zien. En ze zullen zien hoe enorm je gegroeid bent. Het valt bij anderen dan ook op. En die persoon raakt dan juist weer geïnspireerd om verder te gaan.