chiron astrologie
chiron astrologie

Chiron in derde huis

Als jij wilt weten waar je de meeste pijn ervaart, dan moet je kijken naar de positie van Chiron. Dit wordt ook wel de ‘wounded healer’ genoemd. Het derde huis is het huis van de communicatie volgens de astrologie. Want betekent het wanneer je Chiron in je derde huis hebt?

Wat is het derde huis?

Het derde huis in de astrologie, is het huis dat we koppelen aan communicatie. Het heeft te maken met jouw leerproces en hoe je met anderen communiceert. Ook je connectie met broers en zussen kunnen worden gekoppeld aan het derde huis. Het derde huis heeft dezelfde energie als Chiron.

Chiron in de astrologie

Chiron is een komeet en geen planeet. De plek waar Chiron staat, wordt gezien als de plaats waar jij extreme pijn ervaart. Deze pijn is zeer heftig, maar biedt ook een enorme kans om te groeien en te leren. Het is vaak zo dat wanneer jij weet te genezen van je pijn, je anderen op dit vlak kunt helpen.

Chiron in het derde huis

Heb jij Chiron in het derde huis? Dan heb je moeite met communiceren. Je kunt je bijvoorbeeld moeilijk uitspreken. Dit komt waarschijnlijk door pijn uit het verleden.

Je werd niet gehoord

Je werd niet gehoord in het verleden. Je had iets te zeggen, maar er werd niet geluisterd. Ook wanneer je een keuze moest maken, kreeg je te horen dat je echt niet in staat zou kunnen zijn om een juiste keuze te maken. Ook zou je belachelijk gemaakt kunnen worden om je keuzes, je vorm van communicatie of je manier van leren. Misschien zat je op school, sprak je je uit, maar werd je uitgelachen door klasgenoten of leraren. Het is ook goed mogelijk dat je enorme druk voelde, om zo goed mogelijk te presteren op school. Misschien was je jaloers op andere kinderen op school, die veel gemakkelijker leerde. Door die druk lukte het je juist niet goed. Het zou ook goed kunnen dat je bijvoorbeeld in het autisme-spectrum zit, waardoor communicatie lastig voor je is. Of je zou dyslexie kunnen hebben, wat leren moeilijker maakte.

Korte reizen of buren

Het is goed mogelijk dat er iets traumatisch is gebeurt tijdens een korte reis, wat je met iemand wilde communiceren. Dit zou ook gebeurd kunnen zijn met buren. Maar, je werd niet geloofd in wat je probeerde te zeggen. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat iemand je lastig viel, maar je ouders niet geloofden wat er aan de hand is. Je werd misschien zelfs een leugenaar genoemd. De ervaring was zeer traumatisch voor je en je wilde gewoonweg gehoord worden.

Problemen met broers of zussen

Je zou ook een diepe wond kunnen hebben met je broers of zussen. Het is voor jou heel moeilijk om goed te communiceren met ze en dit doet je ontzettend veel pijn. Je hebt het gevoel dat jou veel onrecht wordt aangedaan. Misschien hebben jullie veel ruzie of lukt het je niet om jouw boodschap goed over te brengen aan jouw broers of zussen. Misschien groeide je op in een omgeving waarin je broers of zussen erg gemeen tegen je waren of je zelfs pestten. Misschien vertelde je tegen je ouders dat je broers of zussen iets deden, maar kwamen ze er alsnog mee weg. Dit zou trouwens ook kunnen gelden voor neven of nichtjes.

Dagboeken of briefjes

Je zou ook goed een trauma kunnen hebben met een dagboek. Misschien schreef je een dagboek en werd dit gelezen door iemand om tegen je te gebruiken. Het is ook goed mogelijk dat er briefjes over je geschreven werden.

Connecties aangaan is moeilijk

Het is voor jou moeilijk om connecties aan te gaan. Ook kost het je moeite om zeker te weten of informatie die je hoort wel echt is. Je vindt het lastig om te vertrouwen in je eigen stem en je eigen boodschap.

Negatieve gedachten over jezelf

Je hebt veel negatieve gedachten over jezelf. Je kunt erg nerveus zijn, omdat je jezelf niet slim genoeg vindt of problemen hebt om jezelf goed te verwoorden.

Hoe kun je genezen?

Het zal jou goed helpen om te luisteren naar anderen. Krijg of heb je zelf een kind? Luister dan naar je kind en leer om goed te luisteren. Je hoeft je kind dan echt niet volledig te begrijpen, maar je moet vooral leren om te luisteren en zo een connectie open te gaan. Het kan ook helpen om echt te luisteren naar vrienden of een andere dierbare. Roep niet meteen: ‘nee, je hebt geen gelijk’, maar luister echt goed naar wat iemand probeert te zeggen. Door te luisteren, voel je je al een stuk rustiger van binnen. Wanneer jij luistert, zal de drang om je gelijk te krijgen of om te reageren een stuk dalen. Je bent dan ook niet bezig met ‘is de boodschap die ik overbreng wel goed’.

Door te luisteren voelt de ander zich gehoord. En als jij dit gevoel kan creëren bij een ander, zal jij je ook goed voelen. En wanneer je echt naar anderen luistert, zul je ook veel meer leren.

Toch is het voor jou ook belangrijk om te leren communiceren. Het is belangrijk om je uit te spreken bij iemand, waar je alles mag en kan zeggen wat je mag zeggen. Het is vooral belangrijk dat de ander goed naar jou luistert en ook uitlegt hoe deze begrijpt wat je zegt. Een therapeut zou je bijvoorbeeld kunnen helpen. Zo ervaar je hoe het is als er echt geluisterd wordt naar je. Dit kan een zeer leerzame ervaring voor je zijn. Maar het kan ook helpen om in een debatgroep te gaan, of een cursus om publiekelijk te spreken te volgen. Juist in dit soort groepen is het de bedoeling om naar elkaar te luisteren. Je daagt jezelf uit om je geest op een manier te brengen die je helpt. Je zal niet worden beoordeeld om wat je zegt: het idee is juist om het debat en het gesprek te gaan. Het gaat vooral om te delen wat je denkt.

Dit zal ongetwijfeld heel moeilijk zijn, maar het is juist de beste manier om te groeien in je mindset, je communicatieve vaardigheden en je zelfvertrouwen.