schorpioen astrologie
schorpioen astrologie

Schorpioen in vijfde huis

Het vijfde huis heeft alles te maken met leuke dingen. Schorpioen is een wat duister en mysterieus teken. Wat betekent het wanneer je schorpioen in je vijfde huis hebt staan in je geboortehoroscoop?

Wat is het vijfde huis?

In de wereld van de astrologie, koppelen we het vijfde huis aan het plezier. Denk aan de leuke dingen die je doet, de hobby’s die je hebt en waar je blij van wordt. Ook creativiteit hoort echt bij dit huis. Ook kinderen en de opvoeding van kinderen kun je aan dit huis koppelen. De energie die het vijfde huis heeft, kun je een beetje vergelijken met die van het sterrenbeeld leeuw.

Schorpioen in vijfde huis

  • Waterteken
  • Heersende planeet: Pluto

Staat in jouw geboortehoroscoop Schorpioen in het vijfde huis? Dan ben je iemand die graag diepere betekenis ergens in ziet. Je zoekt emotionele uitdagingen die diep gaan. Je wilt energie en passie voelen in je creatieve uitingen en je kunt soms best bezitterig en jaloers zijn. Je hebt een hele diepe drang om bijzonder of speciaal te zijn en je zoekt naar erkenning, al zal je dat niet snel laten zien.

Je bent mysterieus

Lang niet iedereen kan goed peilen wie je bent en wat je precies leuk vindt. Je kunt hierin dus behoorlijk mysterieus zijn. Je laat ook je kwetsbare kanten van jezelf weinig zien. Waarschijnlijk stamt dit af uit je jeugd. Je werd in die periode vaak verkeerd begrepen.

Zelf-expressie

Heb jij schorpioen in het vijfde huis? Dan heb Jij een soort ‘all-or-nothing’ aanpak als het gaat om je zelf-expressie en creativiteit. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de manier hoe je muziek maakt, hoe je schrijft, hoe je met kunst omgaat of hoe je je kleedt. Dit betekent eigenlijk dat je er of volledig in op gaat, of dat je er helemaal niets mee doet. Je bent iemand die niet de hele dag wil gaan zitten mijmeren, maar pakt juist aan en uit jezelf op een creatieve wijze.

Bijvoorbeeld: als je een verhaal vertelt, dan doe je dat met veel passie, kracht. Voor anderen is het dan moeilijk om iets tussendoor te zeggen. Op deze manier dwing je anderen af om naar je te luisteren. Of wanneer je iets creatiefs maakt, zoals een verhaal schrijven, dan doe je dit met zo veel diepte dat je je hele ziel erin ligt. Je kunt ook volledig ingaan op muziek, zeker wanneer het nummer je emotioneel weet te raken. Maar: wanneer je ervoor kiest dat een bepaalde hobby niet meer bij je past, dan is het ook exit en doe je er nooit meer iets mee. Dit kan zomaar van de ene op de andere dag veranderen.

Creativiteit

Wanneer je een creatieve uiting doet, dan ga je hier ook volledig in op. Je kunt urenlang bezig zijn met het oefenen van een nieuwe teken-techniek, of een serie boeken in één klap achter elkaar lezen. Of bijvoorbeeld een nieuw recept uitproberen en volledig hierin verzinken. Je weet heel goed wat je leuk vindt en je kiest heel bewust de dingen uit die je doet.

Kleding

Je zelf-expressie zal ook goed zichtbaar zijn in de manier hoe je je kleedt en uit. Dit kan extreem zijn, zoals een alternatieve kledingstijl, een apart kapsel of juist iets heel erg sexy’s. Het kan ook juist het andere uiterste hebben,

Schorpioen en romantiek

Wanneer je iemand leuk vindt, zal je mysterieus en geheimzinnig overkomen, maar je laat tegelijkertijd de passie in je goed zien. Wanneer je besluit dat je de ander wil laten weten dat je interesse in hem of haar hebt, dan zul je ervoor zorgen dat jij de controle hebt en de ander nauwelijks om je heen kan. Vind je iemand niet leuk? Dan wil je geen bullshit en kun je wat afstandelijk en zelfs bot zijn. Als het nodig is kun je in zo’n geval flink wat drama maken.

Pas op voor bezitterigheid en jaloezie

In relaties moet je oppassen voor bezitterigheid. Je wilt het liefst de tijd doorbrengen met jouw partner. Ook in relaties kun je namelijk erg sterk de ‘alles-of-niets’ mentaliteit hebben. Ben je dol op iemand? Dan wil je er het liefste zo veel mogelijk tijd mee spenderen. Is de relatie over? Dan wil je nooit meer iets met die persoon te maken hebben. Je zou ook best jaloers kunnen zijn.

Bezitterigheid en jaloezie kun je ook in je hobby’s en andere passies zien. Een bekend voorbeeld is van Schorpioen in het vijfde huis is twee kinderen die een zandkasteel maken in een zandbak. Als jij ziet dat het andere kind een mooier zandkasteel maakt, dan ben je bereid om het zandkasteel kapot te schoppen en de vriendschap te verbreken.

Pas op met deze eigenschap, want wanneer je uit emoties reageert, kun je onbewust mensen wegjagen waar je juist zielsveel van houdt.