waterman astrologie
waterman astrologie

Zon in Waterman – jouw sterrenbeeld

Het zonteken is het bekendste teken in de astrologie. Dit is namelijk je sterrenbeeld. Wat voor een persoon ben je precies wanneer je zon in Waterman hebt staan? En welke typische kenmerken passen hierbij?

Jouw sterrenbeeld

De dag waarop je geboren bent, bepaalt jouw sterrenbeeld. En dat is dus ook wel je zonteken. Je sterrenbeeld zegt veel over wie je bent, maar het zegt lang niet alles. Om een completer beeld te krijgen van jezelf, zul je ook tenminste je ascendant en je maanteken moeten weten. Je Ascendant is het masker dat je opzet, dus hoe anderen jou zien. En je maanteken heeft met je emoties te maken. De combinatie van die drie tekens, zegt iets over wie jij bent.

Wat betekent Waterman in Zon?

Je bent Waterman als je geboren bent tussen 20 januari en 18 februari. Het symbool van Waterman is een man die water in de zee giet. Hierdoor denken mensen vaak dat Waterman een waterteken is, maar het is eigenlijk een luchtteken. Waterman wordt ook wel de drager van emoties genoemd, waarbij water voor de emoties staan. Dit betekent dat je het verleden kunt wegwassen en in staat bent om grote veranderingen door te voeren. Waterman is sociaal, veel in zijn eigen huis en erg van de logica. Je kunt wel wat overweldigend zijn voor anderen.

Verandering en originaliteit

Een Waterman is iemand die in staat is verandering te brengen. Bij zichzelf, maar ook bij anderen. En je bent iemand die origineel is. Dit betekent dat je dingen doet op een andere manier dan mensen misschien verwachten. Je doet wat jij wil en je kunt een soort attitude hebben om je eigen richting te kiezen. Vrijheid is belangrijk voor je. Dit kan je wat koppig maken. Je bent constant op zoek naar afwisseling.

Constant op zoek naar intellectuele stimulatie

Jij wil graag nieuwe dingen leren. Je bent intelligent en duidelijk. Je haalt kennis niet perse uit boeken, maar juist uit dingen waar anderen misschien raar van opkijken. Je bent een zeer diepe denker. Je houdt er ook van om met anderen te praten over allerlei ideeën die je hebt.

Humanitair

Watermannen zijn de meest humanitaire tekens van de dierenriem. De kans is vrij groot dat je als Waterman dus iets doen voor andere mensen. We geven om mensen, het milieu, om dieren of om andere humanitaire invloeden. Je wilt graag anderen helpen.

Contacten of alleen zijn

Je vindt het heerlijk om allerlei mensen te ontmoeten en om met ze te praten. En dan opeens kun je het gevoel hebben dat je juist alleen wil zijn, in je eigen hoofd. Watermannen kunnen op het ene moment heel sociaal zijn en juist het andere moment wil je je volledig afzonderen. Je hebt gewoonweg niet de energie om sociaal te zijn. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, dan valt het jou direct op als ze bepaald gedrag vertonen. Denk aan een beweging, of een stopwoordje. De kans is zelfs aanwezig dat je het gedrag dan gemakkelijk overneemt. Je kunt de mensen om je heen goed lezen en je begrijpt vaak hoe ze zich voelen.

Vrijheid

Voor een Waterman is vrijheid ontzettend belangrijk. Hierdoor vind je het niet leuk als iemand je vertelt wat je moet doen. Ook is het goed mogelijk dat je niet zomaar een vaste relatie voor de lange termijn aan wil gaan. En als je dat al doet, dan moet het vooral goed voelen. Je wilt al zeker niet het gevoel hebben dat iemand je op de één of andere manier claimt. Op zich ben je best trouw en ik durf je ook wel serieuze, lange relaties aan te gaan. Maar vrijheid blijft voor jou belangrijk.

Opeens afstand nemen

Sta niet gek te kijken wanneer een Waterman die je kent opeens niets of nauwelijks iets van zich laat horen. Voor de buitenwereld kan het heel vreemd zijn hoe een Waterman met connecties omgaat. De ene keer bellen ze je plat en het volgende moment hoor je er niets meer van. Ben je zelf een Waterman? Dan weet je dat er nou eenmaal omstandigheden of redenen zijn om mensen niet altijd te zien. Pas wel op dat je hierdoor niet je dierbaren kwijtraakt. Al zal je waarschijnlijk niet zo veel doen met deze waarschuwing. Je gaat liever je eigen weg.

Eigenwijs

Sommige mensen zullen je eigenwijs noemen. Je kunt bijvoorbeeld wat geïrriteerd worden wanneer mensen niet naar je luisteren.

Beroemdheden die Waterman in Zon hebben

Mark Rutte, John Travolta, Neil Diamond, Alicia Keys, Ellen DeGeneres, Harry Styles, Shakira, Christiano Ronaldo