kreeft ascendant
kreeft ascendant

Mercurius in Kreeft

Mercurius is de planeet die we koppelen aan communicatie en het vermogen om te denken. Het sterrenbeeld Kreeft zien we als een huiselijk en zorgzaam type. Wat betekent het wanneer je Mercurius in Kreeft hebt staan?

De planeet Mercurius

Volgens de astrologie is Mercurius de planeet die alles te maken heeft met communicatie. Denk aan je intellect, hoe je denkt en je geheugen. Ook korte reizen worden vaak gekoppeld aan Mercurius. De energie van deze planeet is vergelijkbaar met het sterrenbeeld Tweeling.

Mercurius in Kreeft

Heb jij Mercurius in Kreeft staan? Dan kun je dingen erg persoonlijk opvatten. Je communiceert met veel gevoel en hierdoor trek je gemakkelijk mensen aan die je hun geheimen en problemen vertellen. Je denkt na over wat er wordt gezegd en hierdoor kun je wat langzaam lijken. Toch vorm je vrij snel een mening over wat je hoort en ziet.

Gevoel en gedachten gaan hand in hand

Bij jou gaan gevoel en gedachtes hand in hand met elkaar. Hierdoor trek je vaak eigen conclusies uit een voorgevoel dat je hebt, waar een ander je dan moeilijk je mening te laten veranderen. Ook voel jij je erg trots over de dingen die jij denkt en gelooft. Jij bent ook in staat om emoties van anderen op te pikken. Ook weet je hoe je dan met iemand moet praten. En je bent er allergisch voor wanneer iemand nep of onoprecht is.

Goed geheugen

Jij onthoudt vrijwel alles. Je weet wat je zelf hebt meegemaakt, maar je kunt je ook zeer specifieke gesprekken herinneren. Je koppelt gebeurtenissen en gesprekken aan gevoelens, en hierdoor blijf je het jarenlang herinneren.

Schrijven

Mensen met Mercurius in Kreeft zijn er goed in om emoties op papier over te brengen. Je zou daardoor waarschijnlijk een goede schrijver zijn die de lezer weet te raken.

Je helpt anderen via communicatie

Je bent er goed in om connecties met anderen aan te gaan. Zitten je kennissen ergens mee? Dan zorg jij ervoor dat zij zich gehoord voelen. Je geeft advies, je luistert en je wilt echt begrijpen waar ze mee zitten. Je wilt laten zien dat je om ze geeft en je wilt ze helpen. Daarom zul je ze waarschijnlijk tips geven. Hierdoor word jij snel de vriend of vriendin waar mensen heen gaan als ze problemen hebben.

Je communiceert zelf niet altijd open

Je helpt anderen graag met hun problemen, maar je deelt zelf niet snel over jezelf. Je lijkt hierdoor erg gesloten, maar het is jouw manier om jezelf te beschermen. Je bent net als een kreeft zijn pantser gebruikt om zichzelf te beschermen van de buitenwereld. Wanneer je iets voelt zul je niet snel advies vragen aan anderen. Je zou zelfs passief agressief kunnen reageren wanneer iemand je toch probeert te laten praten. Pas hier dus wel voor op, omdat dit verkeerd over kan komen op de ander. Leer dus om op een positieve manier te praten over jouw ware gevoelens.