leeuw astrologie
leeuw astrologie

Chiron in Leeuw

Chiron is een plek die astrologisch wordt gezien als de plaats waar jij veel pijn ervaart. Dit is hele heftige pijn, maar je kunt er wel van genezen. De Leeuw is het sterrenbeeld dat we vaak koppelen aan het ego en je trots. Wat betekent het wanneer je Chiron in Leeuw hebt staan?

Wat betekent Chiron in je geboortehoroscoop?

Chiron is een komeet, die in de astrologie vaak een planeet wordt genoemd. De positie van Chiron geeft aan waar jij intense pijn ervaart. Hij heeft de bijnaam ‘Wounded healer’, wat eigenlijk inhoudt dat jij pijn ervaart, maar tegelijkertijd anderen kunt genezen op dit vlak. Ook zal het als zeer bevrijdend voelen wanneer jij van jouw pijn weet te genezen.

Wat betekent Chiron in leeuw?

Leeuw wordt vaak in verband gebracht met het Ego, met je trots en met leuke dingen. Leeuw staat graag in het midden van de aandacht. Als je Chiron in Leeuw hebt staan, zul je vooral uitdagingen hebben wanneer je creatief of dapper moet zijn. Je voelt angst op deze vlakken en vertrouwt. Je hebt op jonge leeftijd geleerd om creativiteit voor je te houden en je durft dus niet snel in de spotlights te staan. Kijk ook goed naar het huis waar je Chiron in hebt staan, omdat dit nog meer zegt over je pijn. Het geeft aan op welk vlak je niet in de spotlight durft te staan, of waar je je niet creatief durft te uiten. Ook durf je je waarschijnlijk niet goed uit te spreken.

Problemen met zelfexpressie

Met Chiron in Leeuw heb je dus moeite met zelf-expressie. Je bent bang om bijvoorbeeld je creatieve kant te laten zien, of je durft niet goed te laten zien wat jou uniek of bijzonder maakt. Ook is de kans groot dat je niet gemakkelijk op bijvoorbeeld een podium zal staan en jezelf echt te laten zien. Misschien heb je het idee dat mensen je niet willen horen. Je wordt op de een of andere manier tegengehouden om jouw zelf-expressie te tonen. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je tegen wordt gehouden door externe factoren.

Je gelooft niet dat je goed genoeg bent

Wanneer je iets creatiefs maakt, dan kun je ook echt geloven dat jij niet goed genoeg bent. Je laat je kunstwerken daardoor liever niet aan anderen zien. Het is ook goed mogelijk dat je hierdoor je werk niet afmaakt, of je jezelf tegenhoudt om ook echt te groeien in je creatieve uitingen.

Je gelooft niet in jezelf

Je bent bang dat je niet goed genoeg bent, dat mensen je niet leuk of niet aardig vinden. Misschien kon je nooit jezelf zijn toen je opgroeide en werd je door je ouders tegengehouden om je te uiten een op manier die bij jou paste.

Je angst projecteren op anderen

Het is goed mogelijk dat je je angsten op anderen projecteert. Misschien heb je je hele leven al gedroomd om bijvoorbeeld een acteur te worden. Dit lukt je niet, en daarom breng je je kind naar acteerlessen. Het is ook goed mogelijk dat je in plaats van acteur, lichttechnicus wordt, waardoor je altijd een naar gevoel hebt als je de acteurs op het podium ziet. Het is belangrijk dat jij je angsten en onzekerheden niet te veel op anderen projecteert.

Hoe genees je van deze pijn?

Jij bent zoals de Leeuw in de Wizard of Oz: je hebt de moed nog niet gevonden. Maar dat betekent niet dat het een onmogelijke opgave is. Wanneer je je eigen pijn herkent, is het gemakkelijker om dit ook bij een ander te herkennen. En je kunt iemand goed helpen om in de spotlight te staan. Misschien twijfel je of je dit wel kan, vooral omdat je zelf misschien niet dapper bent, maar wees je ervan bewust dat je hier zeker mensen mee kunt helpen.

Het zal je ook helpen om je creatief te uiten. Je hoeft echt geen artiest of kunstenaar te worden. Maar het helpt je wel om toch aan de slag te gaan. Ontdek waarom je jezelf tegenhoudt. Wat is de oorzaak hiervan? Waarschijnlijk heeft het iets met je verleden te maken. Ben je onzeker over jezelf? Vind je jezelf niet goed genoeg? Zorg dat je toch gezien wordt. Deel de dingen die je maakt, al is het maar met een kleine kring mensen. Leer meer vertrouwen te hebben in jouw zelf-expressie. Laat het licht op je schijnen. Want dat is de energie van Leeuw. En die heb je echt wel in je zitten. En kijk ook op welk vlak je jezelf moet laten zien: in je familie, bij je vrienden, op je werk of op een andere manier.