vissen astrologie
vissen astrologie

Zon in vissen – jouw sterrenbeeld

Zon in vissen is wat we ook wel kennen als het sterrenbeeld vissen. Wat voor een persoon ben je, wanneer je zon in vissen hebt staan? Welke typische kenmerken passen hierbij?

Jouw sterrenbeeld

Je zonteken wordt ook wel je sterrenbeeld genoemd. Het is het meest bekende teken van allemaal, dat wordt bepaald op welke dag je wordt geboren. Om jezelf echt goed te leren kennen is het belangrijk om te begrijpen dat je veel meer bent dan alleen je sterrenbeeld. En het is verstandig om tenminste te weten wat je Ascendant en je maanteken zijn. Je Ascendant is eigenlijk het masker dat je opzet, dus hoe mensen die je niet zo goed kennen je zien. En je maanteken heeft alles met je emoties en gedachten te maken. De combinatie van die drie tekens, zegt ontzettend veel over jezelf.

Wat betekent vissen in zon?

Ben je geboren tussen 19 februari en 20 maart? Dan ben je vissen als sterrenbeeld. Vissen is een waterteken en dat betekent dat je een vrij emotioneel teken bent. Je luistert vooral naar je emoties. Vissen is het laatste teken van de dierenriem, en daarom worden vissen vaak ‘oude zielen’ genoemd. Je hebt veel kennis in je en wordt ook wel de mentor van de dierenriem genoemd.

Let op: vissen is geen dominant teken. De kans is dus zeer groot dat je je meer in je ascendant herkent dan in je zonteken.

Emoties zijn belangrijk voor je

Jij bent iemand die zeer intuïtief is. Je doet dingen met gevoel en luistert daar ook naar. Je kunt daarnaast ook de emoties van anderen goed begrijpen. Je snapt werkelijk hoe iemand zich voelt en hebt daarin heel erg veel inlevingsvermogen. Je bent hooggevoelig en kunt anderen daardoor heel snel aanvoelen. Jij weet wat ze nodig hebben en dankzij je pure hart, geef je hen dat ook. Jouw emoties gaan zeer diep en er zijn maar weinig mensen die echt tot in de diepte van jou kunnen komen.

Je bent heel spiritueel

Als laatste teken van de dierenriem, wordt de vis vaak gezien als zeer spiritueel. Ook het mystieke past heel erg goed bij je. Je bent veel bezig met de dingen die je niet kunt zien. Denk aan spiritualiteit, religie, magie, alternatieve geneeswijze of filosofie. Als je hier niet veel mee bezig bent, dan is het wel iets waar je goed in zou kunnen zijn en waar je zeker wat mee mag doen.

Pas op voor manipulatie

Jij bent heel gemakkelijk te manipuleren. Vissen zijn goedgelovig en zelfs wat naïef en gaan van het beste uit in een mens. Hierdoor word je – zeker in de beginjaren van je leven – gemakkelijk het slachtoffer van manipulatie en machtsmisbruik.

Een goede mentor

Iemand met het sterrenbeeld vis, is een zeer goede mentor. Je kunt anderen daadwerkelijk helpen en sturen. Dit is waar je goed in bent. En je geeft graag les, waardoor je je leerlingen werkelijk kunt helpen. Het is hierin wel belangrijk dat die leerlingen geholpen wíllen worden door je.

Harde werker

Als vis ben je een hele harde werker, maar door je gevoeligheid kun je er moeite mee hebben om ook echt een baan vast te houden. Hoe graag en hard je ook je best doet op de werkvloer, het komt er niet altijd uit zoals je graag zou willen.

Kiezen is moeilijk voor je

Het symbool van de vis zijn twee vissen die aan elkaar vast zitten en ieder een andere kant opzwemmen. Dit staat voor de tweestrijd die je vaak in je hebt. Links af? Of toch rechts af? Chinees eten? Of Italiaans? Bij jou thuis afspreken, of bij mij? Vooral bij grotere, politieke of belangrijke keuzes kun je deze tweestrijd in jezelf extra voelen. Het ene moment zou je zo op rechts stemmen, terwijl je een halfuur later misschien wel voor een linkse partij zou gaan.

Ook je emoties gaan alle kanten op. Of je voelt je geweldig, of je verdrinkt zowat in je eigen emoties. Accepteer waar je van nature goed in bent en dan kom je er vanzelf wel.

Dit klinkt negatief, maar kan ook heel positief zijn: jij bent namelijk in staat om alles van meerdere kanten te bekijken en je bent niet snel bevooroordeeld ergens over. Ook ben je er goed in om met alle winden mee te waaien en heb je daardoor niet zo snel conflicten met mensen. Je past je eenvoudigweg aan, als dat nodig is.

Pas op voor vluchtgedrag

Vissen hebben de neiging om te vluchten. Zo is het goed mogelijk dat je werk niet afmaakt en vlucht, omdat je gevoel zegt dat het geen goede plek is. Je zou ook drank, drugs of andere verslavende middelen tot je kunnen nemen in een poging om de wereld te ontvluchten.

Illusies

Vissen is ook het teken van illusies. Pas op dat je deze niet op een nadelige manier gebruikt. Zo zou je bijvoorbeeld prachtige verhalen tegen mensen kunnen vertellen, die niet geheel de waarheid zijn. Als je deze kracht op een positieve manier gebruikt, dan zou je een geweldige acteur, kunstenaar of entertainer kunnen zijn.

Vissen is romantisch

Vissen is een vrouwelijk teken, die dol is op romantiek. Ze willen een echt ‘sprookjeshuwelijk’. Wat jij in je hoofd hebt als romantisch, dat wil je graag hebben. En wanneer je echt iets voor elkaar wilt krijgen in je relatie, zoals dat prachtige huwelijk, dan weet je hoe je dit moet doen en hoe je de ander kunt overtuigen dat jouw romantische beeld inderdaad geweldig is.

Het is wel belangrijk dat je pas een relatie aangaat met iemand, als je daar echt klaar voor bent. Anders gaan je emoties je in de weg zitten.

Neiging om anderen te helpen

Zorg dat je je partner ziet als de persoon die hij of zij is. Je hebt namelijk erg de neiging om je partner te redden en helpen. Dit doe je met alle goede bedoelingen, maar dit kan ook tegen je worden gebruikt. Jouw partner is wie hij of zij is, en dat moet oké zijn. Hoe sterk je drang ook is om te helpen. Kies voor een partner die zichzelf enigszins onder controle heeft.

Hetzelfde geldt voor goede vrienden of andere hechte relaties. Jij bent de mentor en jij weet wat je connecties voelen. Maar onthoud goed: je kunt niet iedereen helpen. Het gevaar hiervan is ook dat je gemakkelijk gemanipuleerd kan worden wanneer je denkt iemand te helpen die eigenlijk niet te helpen is. Vraag jezelf dus altijd af: kan ik wel iemand écht helpen?

Beroepen die bij vissen passen

Eigenlijk past bijna alles wel bij de vissen. Sowieso zijn er geweldige kunstenaars onder de vissen. Ook alles wat met kennis en wijsheid te maken heeft, past heel goed bij de vis. Denk aan leraar, of iemand die in de geschiedeniskunde zit. Je zou ook heel goed iemand kunnen zijn die anderen helpt. Denk aan een coach of verpleger. De mogelijkheden zijn bij de vissen eindeloos. Niet teveel aan jezelf twijfelen, want dat is eigenlijk het enige dat je in écht in de weg staat.

Beroemdheden die vis in zon hebben

Rihanna, Drew Barrymore, Justin Bieber, Jon Bon Jovi, Bruce Willis