leeuw astrologie
leeuw astrologie

Zon in Leeuw – Jouw sterrenbeeld

Zon in Leeuw wordt ook wel het sterrenbeeld leeuw genoemd. Wat ben je voor een persoon wanneer je zon in Leeuw hebt staan? Welke typische kenmerken passen hierbij?

Jouw sterrenbeeld

Je zonteken noemen we ook wel je sterrenbeeld. Dit is het meest bekende teken van allemaal en wordt bepaald aan de hand van de dag waarop je geboren bent. Aan jouw sterrenbeeld kun je zien wat voor een persoon je bent. Wil je jezelf echt goed leren kennen? Besef dan dat je meer bent dan alleen het sterrenbeeld. Zo heb je nog een paar hoofdtekens: je Ascendant en Maanteken. Je Ascendant kun je zien als het masker dat je opzet en hoe dus de wereld jou ziet. Je maanteken heeft alles te maken met je emoties en je gevoel. Juist de combinatie van die drie tekens zegt veel over jou.

Wat betekent zon in leeuw?

Ben jij geboren tussen 22 juli en 23 augustus? Dan is je sterrenbeeld Leeuw. De leeuw is een vuurteken en dat betekent dat bij jou veel passie zichtbaar is. Iemand met het teken Leeuw wil graag gezien worden. Ook moed, creativiteit en impulsiviteit, enthousiast, wordt gekoppeld aan zon. Je bent loyaal en je hebt een groot hart.

Jij weet wat je leuk vindt

Jij bent je erg bewust van de dingen die je leuk vindt. Denk aan je hobby’s. Je weet welke dingen jou plezier brengen. En hierdoor zorg je ervoor dat je deze dingen prioriteit krijgen. Vind je het leuk om foto’s op Instagram te delen? Dan zul je heel veel energie en passie in die hobby stoppen, zodat het vuur in je blijft branden. Het is bijna alsof jij je hobby bent, omdat je hobby’s op zo veel verschillende manier tot uiting komen. En je brengt dit met zo veel enthousiasme, dat je anderen misschien wat kunt afschrikken.

Je weet impact te maken

Jij bent charismatisch en je weet hoe je impact kunt maken op anderen. Je hebt een energieke persoonlijkheid. Je bent zelfverzekerd en je laat jezelf graag zien. Maar pas op: anderen kunnen zich geïntimideerd voelen. Iemand die timide of onzeker is, kan moeite hebben met jouw karakter. Wanneer jij merkt dat anderen jou niet leuk vinden, dan voel je je persoonlijk aangevallen. Maar je zou het ook van je af kunnen schudden alsof het niets is. Net als leeuwen in het echte leven: een leeuw brult, of loopt gewoon door zonder zich iets van de andere leeuw aan te trekken.

Jij bent zelfverzekerd

De leeuw is moedig en jij bent dus ook erg zelfverzekerd. Maar er zullen ook momenten zijn dat jij de meningen van anderen heel serieus neemt of dat je ego een behoorlijke trap heeft gekregen. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat die je vertrouwde, jou in de steek liet.

In relaties

Jij bent waarschijnlijk iemand die zijn liefde op een grote manier toont. Je doet constant je best om te laten zien hoe goed jij voor je partner bent. Je koopt cadeaus, doet taken voor ze. Ook bij vrienden wil je graag laten zien dat jij het allemaal goed doet. Je bent loyaal en genereus. Wordt jouw moeite niet gewaardeerd of doet iemand je pijn? Dan kan dit voor een deuk in jouw ego zorgen. Je gaat hier niet goed mee om, zeker wanneer je minder lekker in je vel zit. Zit je beter in je vel? Dan maak je je minder zorgen om de meningen van anderen.

Je bent vrij koppig

Jij kan heel koppig zijn. Weet jij bijvoorbeeld dat een evenement niet leuk zal zijn? Dan laat jij je ook niet overhalen om mee te gaan. Je staat best open voor nieuwe ideeën of om nieuwe dingen te proberen, maar de ander heeft dan wel wat overtuigingskracht nodig. En wanneer je je dan toch laat overlaten, ontdek je dat het vaak veel leuker is dan je had gedacht.

Dramatisch

Als Leeuw kun je soms erg dramatisch reageren. Soms is het net alsof alles een soort act is in een toneelstuk. Emoties worden op een dramatische manier getoond. Voor jou zijn die emoties wel heel echt. Je staat graag in het middelpunt van de aandacht en wanneer je dit niet helemaal lukt, kun je dramatisch worden om toch gezien te worden.

Creatief

Leeuwen zijn zeer creatieve tekens. De kans is groot dat jij het leuk vindt om iets creatiefs te doen. Denk aan schilderen, tekenen, zingen, toneelspelen, schrijven of een compleet andere creatieve uiting. Je bent waarschijnlijk ook erg trots op wat je doet.

Je vader

De kans is ook heel groot dat je vader je steunde of aanmoedigde in jouw creatieve uitingen. Of misschien was hij zelf erg creatief. Hij zou ook de leider of manager in een bedrijf kunnen zijn, waardoor hij je inspireerde.

Maar het kan ook de hele andere kant op gaan: hij was te afwezig en te veel met zichzelf bezig om echt te kijken naar jou. Hij gaf je wel cadeaus, maar gaf de prioriteit aan bijvoorbeeld zijn werk.

Beroepen die bij de leeuw past

Jij moet werk doen waar je je gepassioneerd bij voelt. Anders wordt het te saai voor je en verlies je de aandacht. Je besluit dan snel iets anders te doen. Ook wil je graag onafhankelijk kunnen werken. Eigen ondernemer zijn zou dus goed bij je kunnen passen. Werk je wel in een teamverband? Dan zou een managementpositie goed bij je kunnen passen. Let wel op: je moet niet te bazig worden. Verder wil je op de werkvloer graag worden gezien.

Beroepen die bij je passen zijn bijvoorbeeld acteur, spreker, politicus of kunstenaar.

Iets met katachtigen

Veel Leeuwen hebben iets met een katachtige. Ze kijken graag naar zichzelf en laten dit – vaak onbewust – ook zien via hun sterrenbeeld. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat ze een kat hebben als huisdier, een ketting dragen met een tijger of een beeld hebben van een leeuw.

Beroemdheden die zon in leeuw hebben

Daniel Radcliffe, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Mick Jagger, Arnold Schwarzenegger en Barack Obama.