maagd astrologie
maagd astrologie

Venus in Maagd

Venus is de planeet die we zien als vrouwelijk. Deze planeet heeft alles te maken met het verfijnde en romantiek. Maagd is een teken dat analytisch en steriel is. Wat betekent het wanneer je Venus in Maagd hebt staan in je geboortehoroscoop hebt staan?

De planeet Venus

De planeet Venus wordt gezien als een vrouwelijke planeet. Deze staat voor materiële spullen, comfort, het verfijnde, creativiteit, liefde en geld. Je zou deze planeet kunnen vergelijken met de tekens Stier en Steenbok.

Venus in Maagd

Maagd wordt gekoppeld aan analytisch, steriel en oog voor details. Heb jij Venus in Maagd staan? Dan heeft jouw oog voor details een belangrijke rol in jouw relaties. Je vindt het leuk om alles te leren over de persoon die je leuk vindt. Dit kan ook gelden voor bijvoorbeeld een goede vriend. Op deze manier laat je zien dat je om iemand geeft: je weet immers wat iemand blij maakt. Als iemand goed genoeg is voor jou, zet je je volledig in voor iemand.

Je zorgt voor anderen

Je weet goed wat anderen nodig hebben en dat zul je dan ook geven. Dit gaat niet perse om spullen, maar eerder door iets voor een ander te doen. Als je echt een goede relatie met iemand hebt opgebouwd, dan doe je kleine dingen die veel betekenen en waar anderen niet aan zullen denken.

Kritisch wie je dichtbij laat komen

Omdat je zo gericht bent op details, ben je ook heel kritisch over wie je in je innerlijke cirkel toelaat. Je vindt het belangrijk dat iemand intellectueel is, want je vindt gesprekken voeren belangrijk. Omdat je zo selectief bent, kun je wat gereserveerd en verlegen overkomen. Als je iemand niet goed kent, dan zul je ook zeker niet open of veel over jezelf delen.

Kritisch in je uitgaven en je tijd

Je bent waarschijnlijk erg kritisch in hoe je je tijd en je uitgaven spendeert. Je kijkt goed of het het waard is om iets te kopen, of om je bijvoorbeeld ergens voor in te zetten. Vooral als het om jezelf gaat, kun je erg zuinig zijn. Zeker als je een groter plan hebt, waar je naartoe wilt werken. Je bent dan zeer strikt. Als jij iets niet nodig vindt, haal je het waarschijnlijk niet. Omdat je zo kritisch bent, zou je zelfs in staat zijn om veel succes te kunnen bereiken, waar je veel geld mee verdient.

Zeer kritisch naar jezelf en anderen

Je bent iemand die ook zeer kritisch is naar je eigen uiterlijk. Zo zou je iemand kunnen zijn die extreem dieet of plastische chirurgie aangaat om jezelf te verbeteren. Naar jezelf kun je streng en hard zijn. Ook kun je op anderen in je omgeving wat kritiek uiten, dit is altijd goed bedoeld: je wilt ze helpen. Maar pas wel op: niet iedereen wil deze kritiek ontvangen. Dit kan dus een valkuil voor je zijn wanneer je Venus in Maagd hebt.

Je geeft anderen hoop

Je bent in staat om anderen hoop te geven en te inspireren. Omdat je zo veel voor anderen doet waarvan je weet dat het veel voor de ander betekent, ben je automatisch vaak een inspiratiebron voor de mensen in jouw omgeving. Mensen kunnen denken: ‘wauw, als jij het kan, dan moet ik het ook kunnen.’

Pas op dat er geen misbruik van je wordt gemaakt

Je bent zeer selectief in wie je toelaat in jouw omgeving, maar toch moet je erg oppassen. Omdat je zo voor anderen zorgt, is het mogelijk dat er iemand is die misbruik van je goedheid maakt. Wees alert hierop en kijk goed wie er misbruik van je maakt. Soms is het moeilijk om dit in te zien, vooral omdat je zo veel om mensen geeft.

Ga ook eens los

Onthoud dat het echt goed is om ook af en toe genieten. Ben jij bijvoorbeeld iemand die extreem dieet? Gun jezelf dan ook eens iets goed. Of gun jezelf bijvoorbeeld eens een massage, ook al heb je het niet nodig. Je vindt het misschien zonde van je geld en je tijd, maar het is voor je mentale gezondheid belangrijk om wel dit soort dingen te doen.