waterman astrologie
waterman astrologie

North node in Waterman

Welke lessen heb je te leren in je leven? De North node in Waterman zal je antwoord geven op die vraag.

Het teken Waterman

Waterman is het teken dat vooral voor vrijheid staat. Het is een wat Rebels teken, dat dingen vaak net wat anders wil doen dan gebruikelijk is. De Waterman heeft de ambitie om de wereld te veranderen. Ook techniek en ontwikkeling hebben met Waterman te maken. Veel politici zijn bijvoorbeeld Watermannen.

North node en South node in de astrologie

De North node is geen planeet. Je kunt het eerder zien als een wiskundig punt dat wordt aangewezen. De South node is altijd het tegenovergestelde van de North node. Heb jij North node in je Waterman staan? Dan staat South node automatisch in de leeuw. De south note kun je zien als een stukje waar jij van nature goed in bent. Het gaat je allemaal heel gemakkelijk af. Vaak zelfs zonder dat je er echt over nadenkt. De North node is juist iets waar je minder goed in bent. Het zit buiten je comfortzone en het is juist iets wat je meer zou moeten doen.

Er zijn mensen die beweren dat de North en South node te maken hebben met je vorige levens. Iets dat je in vorige levens veel deed, is iets dat je nu goed kunt. Je ziel heeft echter groei en ontwikkeling nodig en moet dus ook andere dingen leren en doen. Wil je een goed, gebalanceerd leven hebben? Dan moet je de lessen van de North node in dit leven leren. Dit is niet gemakkelijk, juist omdat de south node zo comfortabel is.

In deze tekst wordt uitgegaan van vorige levens. Spreekt jou dit niet aan, of geloof je hier niet in? Dan kun je het ook lezen als ‘eerder dit leven’ of ervoor kiezen om dit gedeelte van je geboortehoroscoop over te slaan.

South Node in Leeuw

Leeuw is een trots teken. De koning van de jungle. Dit is iemand die gaat over plezier, seks, romantiek, maar ook het ego. De leeuw durft naar zichzelf te luisteren en is een goede leider. Je zoekt altijd naar een manier om geliefd te worden. Bijvoorbeeld omdat iedereen je graag ziet of volgt. En je gebruikt hier vaak liefde voor. Je bent liefdevol naar je medemens toe en zij zullen je aanbidden en volgen. Van nature ben je vaak een geboren leider of een echte entertainer. Jij bent de beste. Instinctief weet je wat mooi is of wat er gedaan moet worden.

Maar: het nadeel hiervan is dat je niet altijd de liefde krijgt die je graag wilt. Je trekt de verkeerde mensen aan, die je bergen beloven en het niet nakomen. Het kwetst je wanneer mensen je niet serieus nemen of niet goed naar je willen luisteren.

North node in Waterman

De Waterman wordt ook wel de drager van het water genoemd. De Waterman wordt vaak afgebeeld als iemand die water naar de zee brengt. Water wordt in de astrologie ook wel gezien als emoties. Jij weet dus emoties over te brengen. Je wilt dus heel graag dat anderen ervaren hoe het is om in de spotlight te staan. Hoe het is als mensen je leuk vinden en hoe fijn bijvoorbeeld romantiek kan zijn. Met de North Node in Waterman draait het niet meer om jou, maar om de ander. En jij leert het ze, want jij hebt het in vorige levens al heel vaak mogen ervaren.

Je wilt geliefd zijn

Een pijn die je nu nog regelmatig zult ervaren, is dat je moeite hebt met kritiek of mensen die het oneens zijn met je. Je wilt graag die koning zijn, de leider die geliefd is. En je trots wordt gekrenkt wanneer dit niet het geval is. Een wijze les is om in dit opzichte wat volwassener te worden. Het is makkelijk om mokkend of huilend in een hoekje weg te duiken, maar dat is niet de oplossing.

Maak de wereld beter

Jij moet de wereld beter maken. Laat je ego niet krenken, maar help de mensen die geholpen willen worden. Daar zal je zelf ook van groeien.