vissen astrologie
vissen astrologie

North Node in Vissen

Welke lessen heb jij in dit leven te leren? De North Node in Vissen in jouw geboortehoroscoop geeft je antwoord op die vraag. Hoe zit dit?

Het teken Vissen

Vissen is een erg wispelturig teken. Wil ik dit, of juist dat? Ook is Vissen het meest empathische teken van de Dierenring. Het is gevoelig en het gaat heel erg diep. Vaak laat vissen zich overheersen door andere tekens. Ook is het een creatief en spiritueel teken.

North node en South node in de astrologie

De North Node is een wiskundig punt dat veel wordt gebruikt in de astrologie. Het is dus geen planeet. En precies tegenover de North Node staat altijd South Node. In dit geval: heb jij North Node in vissen staan, dan staat je South Node dus in Maagd. De South node geeft altijd aan waar jij van nature goed in bent en wat je heel gemakkelijk afgaat. Daar hoef je niet eens veel over na te denken. En je North Node is dan weer iets dat veel minder natuurlijk is en wat je lastiger vindt. De North node bevindt zich buiten je comfortzone en het zou daarom juist goed zijn om dit meer te doen – je groeit immers alleen wanneer je buiten je comfortzone stapt.

Er wordt vaak gezegd dat de North en de South node te maken hebben met je vorige levens. Wat er in je South Node staat is iets dat je in vorige levens veel hebt gedaan. North Node geeft juist aan wat je dit leven meer zou moeten doen en welke lessen je dit leven moet leren. Dat is nooit heel gemakkelijk, omdat de South Note in je comfortzone zit.

In deze tekst wordt uitgegaan van vorige levens. Spreekt jou dit niet aan, of geloof je hier niet in? Dan kun je het ook lezen als ‘eerder dit leven’ of ervoor kiezen om dit gedeelte van je geboortehoroscoop over te slaan.

South Node in Maagd

Met South Node in Maagd ben je iemand die waarschijnlijk erg perfectionistisch is. Dingen moeten in één keer goed gaan en je weet vaak ook hoe. Je denkt na over details en je plant alles zorgvuldig. Het plannen geeft je een stukje veiligheid. Het hebben van controle helpt jou. Hierdoor kun je nu een gevoel hebben van: ‘ik weet hoe het zit’ of ‘ik weet hoe je het moet doen’. Het is ook heel goed mogelijk dat je deze houding ook hebt naar anderen. Denk aan je collega’s, vrienden of relaties. Jij weet wat goed is voor hen, hoe ze hun werk moeten doen of hoe ze zich moeten gedragen, maar deze instelling helpt je niet verder. Het helpt vooral tegen je. Omdat perfectie helemaal niet bestaat en mensen ook de vrijheid moeten hebben om te doen wat zij willen en wat bij hen past.

Ook was je waarschijnlijk iemand die heel erg analytisch was. Dat is dus iets dat je nu veel doet. Je analyseert situaties, die je helemaal niet hoeft te analyseren. En al dat analyseren kan een onzeker gevoel geven, omdat je nooit antwoord zal krijgen op de vragen die je hebt. En hoe meer je analyseert, hoe onzekerder je wordt. 0

Waarschijnlijk was je in je vorige leven iemand die in zijn of haar professionele leven absoluut geen fouten kon maken. Denk aan een arts, die een operatie uitvoert. Eén fout en je patiënt kan sterven. Perfectie was hier dus heel belangrijk. Maar door die ervaring heb je in dit leven een enorme behoefte om alles perfect te doen. Je zou ook een rolmodel geweest kunnen zijn, waarbij je anderen leerde hoe ze zich moeten gedragen. Het is ook goed mogelijk dat je in je vorige leven orde moest creëren in chaos.

North Node in Vissen

Met North Node in Vissen moet je vooral leren om ook het mooie te zien in imperfectie. Niemand is perfect en we maken allemaal fouten. Als je North Node in Vissen hebt, zul je regelmatig situaties tegenkomen waarin je eigenlijk gepusht wordt om een sprong in het onbekende te maken. En dat is eng, omdat je de controle voor je gevoel volledig kwijtraakt dan.

Leer je perfectie los te laten

Het is belangrijk dat je erkent dat je niet overal antwoorden op weet en dat je niet overal controle over hebt. Het liefste wil je altijd gelijk hebben en ideeën of plannen uitvoeren zoals jij het in je hoofd hebt. Leer te erkennen dat ook jij niet de waarheid in pacht hebt. Je hebt niet altijd de oplossingen of de ideeën en anderen zullen zeker niet precies dat doen wat jij hoopt of verwacht. Durf meer je spirituele kant te gebruiken en luister meer naar je gevoel. Voorkom dat je ontzettend onzeker wordt om situaties waar je geen controle over hebt.

Accepteer dat je het niet altijd goed hebt en leer om jezelf niet te schuldig te voelen als je iets ‘verkeerd’ doet. Accepteer dat wat je wel hebt gedaan, genoeg is. En dat het niet meer dan dat hoeft te zijn. Accepteer dat je fouten kunt en mag maken, en dat ook anderen dit mogen.

Ontdek jouw diepste ‘ik’

Je bent constant bezig om uit te vogelen waar jij bij past en hoe jij in de wereld staat. Het liefste koppel je dit aan een beroep. En het kan frustrerend zijn als je dit niet voor elkaar krijgt. Je bent echter meer dan je professie. Je stopt telkens energie in het ontdekken waar jij in de wereld past. Maar het is beter om te kijken naar wie jij echt bent. Hoe jij je echt voelt van binnen. Doe dit bijvoorbeeld door meer te richten op spiritualiteit, of door ontspanningsoefeningen te doen. Ook yoga zal je helpen om meer innerlijke rust te vinden.

En doe meer met creatieve uitingen. Maak muziek, schilder, teken. Maak wat echt bij jou past, waar jij je goed bij voelt en analyseer dit niet te veel. Maak je niet druk om de mening of het oordeel van anderen. Maak je niet druk of het perfect is of niet en analyseer het niet. Doe dingen vanuit jouw zelf. Zet jezelf en je gevoel in het middelpunt en leef meer in het nu. Daar leer je van, daar groei je door.