ram astrologie
ram astrologie

North Node in Ram

Iedereen heeft speciale levenslessen te leren. Welke zijn dat? Dat kun je halen uit de positie van je North Node in jouw geboortehoroscoop.

Het teken Ram

Ram is een teken dat van de actie is. Het wordt gekoppeld aan boosheid, passie en actie. Dit teken wordt ook vaak als een wat kinderlijk teken gezien. Eentje die eerst doet en dan pas nadenkt.

North Node en South Node in de astrologie

Je kunt de North Node zien als een wiskundig punt in de lucht dat is aangewezen. Het wordt binnen de astrologie veel gebruikt. Precies tegenover de North Node staat altijd de South Node. In jouw geval: je hebt North Node in Ram en South Node in Weegschaal.

Nou is het meestal zo dat de South Node een plek is die comfortabel voor je is en waar je van nature goed in bent, terwijl de North Node iets is dat veel minder comfortabel voelt. Het ligt buiten je comfortzone. Toch zal het je helpen om juist dat te leren waar je North Node staat. Daar zul je namelijk van groeien.

Er wordt vaak gezegd dat de North en de South Node te maken hebben met een vorig leven. Wat er in jouw South Node staat is iets dat je in vorige levens veel deed en wat daardoor voor jou ziel voor nature makkelijk lukt. North Node geeft juist aan wat je in dit leven beter nog moet leren. Deze lessen zijn nooit gemakkelijk, omdat het zo ver uit je comfortzone ligt.

In deze tekst wordt uitgegaan van vorige levens. Spreekt jou dit niet aan, of geloof je hier niet in? Dan kun je het ook lezen als ‘eerder dit leven’ of ervoor kiezen om dit gedeelte van je geboortehoroscoop over te slaan.

South Node in Weegschaal

Als je North Node in Ram staat, staat je South Node automatisch in Weegschaal. Met je South Node in Weegschaal, ben je iemand die graag anderen helpt en altijd voor ze klaar staat. Je vindt je relatie belangrijk. Ook ben je waarschijnlijk erg veel bezig met jezelf en je connectie met anderen te begrijpen én verbeteren. Jij bent ook iemand die liever geen ruzie heeft.

North Node in Ram

Je moet in dit leven meer kijken naar je eigen ik. Je weet waarschijnlijk niet goed wie je bent, waardoor je gemakkelijk de identiteit van anderen overneemt. Zo zou je bijvoorbeeld zelfs gemakkelijk een accent van iemand over kunnen nemen waar je mee omgaat. Maar wie ben jij zelf nou eigenlijk? Jouw grootste uitdaging is vooral uitzoeken wie je bent, want alleen dan weet je waar jouw grenzen liggen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je emotioneel uitgeput raakt, dan komt dat waarschijnlijk vooral door de oppervlakkigheid van anderen of naar anderen toe. Je krijgt dan de signalen dat het tijd wordt om voor jezelf te zorgen. Neem de tijd om je op jezelf te focussen, zodat je met anderen communiceren vanuit een innerlijke kracht en niet vanuit het gevoel dat je het altijd goed moet doen.

Als je een keuze maakt, heb je de neiging om alle opties vanuit alle kanten te bekijken. Maar hierdoor raak je juist in verwarring en weet je helemaal niet meer wat je moet doen of wat je wil. Het zal jou helpen om besluiten te maken door te kijken naar jezelf. Wat wil jij? Wat is voor jou belangrijk? Kijk minder naar wat een ander wil en durf je ego voorop te zetten. Leer te luisteren naar je eerste impuls en je eerste instinct. Baseer je keuze op je eerste enthousiame. Wees niet bang, maar leer te genieten. Blijkt je keuze toch niet de beste te zijn? Dan merk je dat vanzelf, toch? En kun je altijd nog iets anders proberen.

Je verlangt naar de liefde en harmonie vanuit een partner, maar dit kan alleen wanneer je leert om van jezelf te houden. Zie jezelf zoals een ander dat ziet. Doe je dit meer, dan krijg je meer zelfvertrouwen en begrijp je ook beter wat je wel en niet leuk vindt.

In een vorig leven

In een vorig leven was je waarschijnlijk een goede bemiddelaar. Je was vooral een goede luisteraar. Zo had je bijvoorbeeld een huisvrouw kunnen zijn. Jij was de persoon die achter een ander stond om die te laten stralen. De stille, onzichtbare kracht. Jouw charmes en vriendelijkheid werden in relaties gestopt. Ook was je sensitief en zorgde je ervoor dat anderen zich op zijn gemak voelden. Ook ging je voor je harmonie en richtte je al je aandacht op het tevreden houden van je partner.

Je weet alles van relaties, omdat je in het verleden veel liefde kreeg door anderen te helpen. En hierdoor kun je nu ook zien welke energie en passie anderen hebben.

Je geeft te veel of juist te weinig

Jouw uitdaging zit hem er vooral in dat je mensen om je heen te veel, of juist veel te weinig geeft. Het ene moment doe je alles voor de ander om het hem of haar naar de zin te maken, terwijl je het volgende moment vooral bezig bent met jezelf en wat voor jou belangrijk is. Het is voor jou noodzakelijk om hier juist de balans in te vinden.

Visualiseer

Het zou jou helpen om meer in jezelf te keren. Visualiseer en bedenk wat jij graag zou willen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer grip je krijgt op wie je bent – of wie je niet bent – hoe makkelijker het wordt om meer naar jezelf te luisteren.