north node
north node

North Node in Boogschutter

Je hebt in je leven allerlei lessen te leren. Welke dit zijn? Dat zie je aan de positie van de North Node in jouw geboortehoroscoop. Wat betekent het wanneer je North Node in het teken Boogschutter hebt staan?

Het teken Boogschutter

Het teken Boogschutter is een doelgericht teken. Een Boogschutter weet wat hij wil. Ook wordt de Boogschutter vaak in verband gebracht met het maken van verre reizen.

North Node en South Node in de Astrologie

De North Node is een wiskundig punt dat we in de astrologie veel gebruiken. Precies tegenover dit punt heb je de South Node. Bij jou betekent dit: je North Node staat in Boogschutter en je South Node in Tweeling. Doorgaans is de South Node een plaats waar je je erg comfortabel voelt. Hier ben je goed in. De North Node is juist iets dat buiten je comfortzone ligt. Maar: het is zou wel heel goed zijn om dingen te doen die in de North Node staan. Hier groei je namelijk erg van.

Er wordt vaak gezegd dat de North en de South node te maken hebben met je vorige levens. Wat er in je South Node staat is iets dat je in vorige levens veel hebt gedaan. North Node geeft juist aan wat je dit leven meer zou moeten doen en welke lessen je dit leven moet leren. Dat is nooit heel gemakkelijk, omdat de South Note in je comfortzone zit.

In deze tekst wordt uitgegaan van vorige levens. Spreekt jou dit niet aan, of geloof je hier niet in? Dan kun je het ook lezen als ‘eerder dit leven’ of ervoor kiezen om dit gedeelte van je geboortehoroscoop over te slaan.

South Node in Tweeling

Met de South Node in Tweeling ben jij in staat om anderen goed te lezen en kennis over te dragen. Ook was het belangrijk dat je wist hoe anderen denken. De Tweeling heeft immers alles te maken met communicatie. Ook was je in een vorig leven heel goed in het zien van twee kanten.

In een vorig leven was het voor jou erg belangrijk dat je wist hoe anderen denken. Denk aan een leraar of verzorger. Een leraar kan in staat zijn informatie over te brengen, maar je moet ook echt weten hoe je studenten denken. Je bevond je in een omgeving waardoor jouw eigen identiteit minder belangrijk was. Je was vooral met de gemeenschap bezig en met anderen. Een eigen mening of identiteit was daardoor veel minder van belang.

North Node in Boogschutter

In dit leven moet je jezelf leren kennen. Het gaat helemaal niet om het einddoel, maar vooral om de weg erheen. Je bent dankzij de South Node in staat om anderen goed te lezen, maar hierdoor kun je zoveel bezig zijn met anderen, dat je vergeet wat je nou eigenlijk wilde zeggen. Intuïtief weet je vaak wat je wil zeggen, maar vervolgens ben je er zo mee bezig in je hoofd, dat je eigenlijk niet goed meer weet welk punt je wilde maken. En pas als je wegloopt denk je: ‘O ja, dat wilde ik zeggen!’

Hierdoor twijfel je veel aan jezelf. Waardoor je erg onzeker bent. En dit ontstaat allemaal omdat je te weinig naar je eigen intuïtie luistert. Je bent zo gewend geraakt om je met de ideeën en meningen van anderen bezig te houden, dat je het moeilijk vindt om er zelf echt uit te springen. Het is niet nodig om je mening of je gevoel te verantwoorden. Vertrouw dat je het antwoord het weet, want zodra je logica toepast, brengt het je nog meer in verwarring. Omdat je zo gewend bent om beide kanten ergens van te zien, luister je minder snel naar je intuïtie en wordt het allemaal nog verwarrender voor je. Je wilt het liefste een connectie aangaan met iedereen om je heen, en je wilt dat ze jou erkennen en zien. Maar hierdoor heb je de neiging om precies dat te zeggen wat ze willen horen. Maar je merkt dat je hierdoor juist tegen je worden gebruikt.

Ontdek wat jij echt wil

Ontdek wat je zelf wil leren. Luister meer naar je eigen intuïtie, dat gevoel dat je echt in een hele korte tijd hebt. Bijvoorbeeld: ‘nee, ik wil eigenlijk niet naar die verjaardag’. Je hebt de neiging om dan toch wel te gaan, maar het is belangrijk dat je ook echt naar jezelf luistert. Je eigen gevoel heeft het vaker juist dan je misschien verwacht.

Je moet ook leren dat je nou eenmaal niet iedereen te vriend kunt houden. En misschien is nog wel de beste les dat je, door te luisteren naar jouw gevoel, je mensen misschien wel meer te vriend houdt, dan wanneer je zegt wat je denkt dat ze willen horen. Jouw vrienden weten dat ze je kunnen vertrouwen en je komt er achter dat je meer raakvlakken hebt dan je misschien dacht.

Wat kun je doen?

Blijf geconcentreerd. Je bent er echt goed in om overal de voor- en nadelen van in te zien. En hierdoor word je juist nog onzekerder. Daarom moet je niet te veel aan jezelf twijfelen. Op het moment dat je echt een keuze maakt, en je concentreert op dat wat je wilt bereiken, dan krijg je het voor elkaar. Dit is niet gemakkelijk, omdat je juist zo gewend bent om telkens alle mogelijke opties te bekijken. Maar je moet leren op jezelf en jouw keuzes te vertrouwen. En het zal je verrassen hoe gemakkelijk mensen jouw keuzes accepteren. En accepteren ze dat niet? Dan ontdek je meteen wie je echte vrienden zijn. Ook dat is waardevol.