vissen astrologie
vissen astrologie

Mercurius in Vissen

Het teken Mercurius staat in de astrologie voor communicatie, het vermogen om te denken en je vaardigheden. Vissen is een teken dat juist weer voor het intuïtieve. Wat betekent het wanneer je Mercurius in vissen hebt staan?

De planeet Mercurius

De planeet Mercurius wordt in de astrologie in verband gebracht met communicatie. Het heeft bijvoorbeeld te maken met je intellect, je manier van denken en je geheugen. En ook korte reizen kunnen we koppelen aan Mercurius. Deze planeet heeft een energie die je goed kunt vergelijken met het sterrenbeeld Tweeling.

Mercurius in Vissen

Heb jij Mercurius in vissen staan? Dan ben je iemand die met gevoel, een zachte toon en vriendelijkheid praat. Je bent ook iemand die goed kan luisteren wanneer een ander aan het woord is. Je hoort echt wat die persoon zegt en reageert daar op.

Gevoelige prater

Wanneer jij spreekt, is dit altijd met emoties. Je luistert daadwerkelijk, laat iemand zijn of haar verhaal doen en reageert daar vervolgens op een gepaste manier op. Je hebt een hoog empathisch vermogen en je wilt de ander echt begrijpen. Daarom vraag je door. Je kunt ook ontzettend meeleven in de dingen die je worden verteld.

Inspiratie uit anderen

Als je Vissen in Mercurius hebt, dan kun je inspiratie halen uit gesprekken en emoties die je gesprekspartners tonen. Deze inspiratie zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor kunstwerken, voor je werk of voor paranormale gaven.

Gesprek kan wat warrig verlopen

Als je Mercurius in Vissen hebt staan, dan is het goed mogelijk dat gesprekken wat warrig verlopen. Je laat je erg leiden door je emoties, waardoor je soms alle kanten op kunt schieten in wat je vertelt. Je komt hierdoor wat dromerig over en bent niet altijd even goed te volgen.

Het zou jou erg helpen wanneer je bij belangrijke gesprekken met notities werkt, zodat je een beetje weet welke kant je op moet gaan.

Moeite met keuzes maken

Jij bent niet iemand die gemakkelijk een keuze maakt of echt in één ding gelooft. Je gaat een beetje met alle richtingen mee, precies wat ik op dat moment nodig is. Hierdoor lijk je heel indirect of niet zelf een keuze te kunnen maken. Het maakt je tegelijkertijd juist ook weer erg meegaand.

Jouw geest gaat diep

Vissen is een teken dat echt de diepte in gaat. Zie het als vissen die in een zee zwemmen waar je de bodem niet eens van kunt zien. Jouw geest gaat ook zo diep. Je kunt eindeloos dingen bedenken en eindeloos communiceren tot een diepte die mensen niet zomaar bij je verwachten. Je stelt jezelf veel vragen, zoals: wat is de betekenis van het leven? Je hoeft op dit soort vragen niet eens perse antwoord te krijgen. Dit maakt je ook behoorlijk spiritueel.