Stier astrologie
Stier astrologie

Maan in Stier

Je maanteken wordt gezien als een zeer belangrijk teken. Het heeft namelijk alles te maken met jouw emoties. Wat betekent het wanneer je Maan in Stier hebt staan?

Wat betekent de maan in astrologie?

Het maanteken wordt gezien als een van de hoofdtekens die je hebt. Je maanteken wordt gekoppeld aan je gevoel, je emoties en voor dingen die jij nodig hebt om je goed te voelen. Het sterrenbeeld dat qua energie erg past bij de maan is de Kreeft. Om een goed beeld te krijgen van jou als persoon is het belangrijk om behalve je maan tenminste je sterrenbeeld en je ascendant ook te kennen.

Maan in Stier

Heb jij jouw maan in Stier staan? Dan ben je erg down-to-earth persoon. Je houdt van stabiliteit, comfort en gemak. Je bent waarschijnlijk erg sensitief en je houdt niet echt van veranderingen.

Emotioneel stabiel

Je bent iemand die emotioneel gezien erg stabiel is. Dit betekent niet dat je helemaal niets voelt. Mensen kunnen je nog steeds best raken, bijvoorbeeld wanneer je iets irritant of belangrijk vindt. Maar jij bent iemand die geduld heeft en je hebt ook niet snel het idee dat je je emoties niet onder controle hebt.

Vrede bewaren

Jij bent een echte vredeshandhaver. Je wilt liever geen drama om je heen en je zult altijd je best doen om te voorkomen dat er drama ontstaat. Ook in je huis wil je graag een rustige, vredige omgeving hebben. Een plek waar je blij van wordt, met de mensen die je blij maken. En vooral een plek die stabiliteit biedt. Je wilt geen irritaties voelen en je hebt liever ook geen mensen in je omgeving die zich gefrustreerd voelen. Je kunt bijvoorbeeld even weg lopen als er drama is. Behalve dan wanneer het om iets gaat waar jij veel om geeft, dan kun je als een echte stier opeens op de rode lap afstormen.

Van nature aantrekkelijk

Iemand met de Maan in Stier heeft vaak een soort natuurlijke aantrekkingskracht op mensen. Ze zien er goed uit, zonder dat ze er echt moeite voor moeten doen. Je hebt een bepaalde charme, waardoor je anderen kunt versterken.

Je houdt van luxe, comfort en mooie dingen

Jij houdt van comfort, luxe en mooie dingen. Je gaat eerder voor spullen van hoge kwaliteit, die voor langere tijd bij je passen. Zo zou je bijvoorbeeld een goed matras willen hebben om op te slapen, of kies je voor een schoonmaakster in huis. Het is ook goed mogelijk dat je bijvoorbeeld van mooie kunst houdt en dit zo veel bij je hebt. Je hebt ook een rustige omgeving nodig waar je je even terug kunt trekken dat echt van jou is.

Lui

Je zou door anderen gezien kunnen worden als lui. Dit is niet helemaal juist. Je hebt eerder een onverdeelde energie. Je kunt enorme uitbarstingen hebben van energie en wekenlang keihard knallen, maar andere momenten heb je helemaal geen energie meer. Dit kan tegen je werken, omdat je met momenten volledig instort en echt alle rust nodig hebt.

Pas op voor koppigheid

Stier is een teken dat niet goed met veranderingen om kan gaan. Hierdoor kun je best koppig overkomen of zelfs zijn. Vooral als jij echt iets gelooft of voelt, dan kan een ander jou soms maar moeilijk overtuigen van de andere kant. Je kunt wat koppig zijn wanneer je iets echt geloofd voelt. Je zou dan bijvoorbeeld er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen, of om juist wat stil te worden. Van nature ben je namelijk niet iemand die snel ruzie met iemand heeft of zoekt. Alles voor die innerlijke rust. Heb je toch ruzie? Dan zou je je daar zelfs wat schuldig over kunnen voelen.

Zeer loyaal

Je bent zeer loyaal naar vrienden en je partner. Jij laat mensen waar je om geeft niet snel vallen en zal altijd voor ze klaarstaan als dat nodig is. Jij vindt

Je gaat voor de lange termijn

Als je je ergens voor inzet, dan ga je er ook echt voor. Je kijkt hierbij naar de lange termijn. Of het nou gaat om een partner, of een baan, jij kijkt naar de toekomst. De aanloop erheen kan wel wat traag op gang komen. Het heeft je dus meestal veel moeite gekost om ergens te komen, en je zal het daardoor ook niet snel laten varen. Die late start komt vooral omdat je je volledig investeert. En je wilt zeker niet gemiddeld zijn, dus als jij ergens voor gaat dan wil je dat je ook echt je best doet.

Je neemt dus je tijd, maar wanneer je toegewijd bent, dan ga je er met veel kracht voor. Maar als iemand je voor die tijd forceert om tot een keuze te komen, dan kun je juist die persoon aanvallen.

Fysieke en emotionele connectie

Je hebt een fysieke én emotionele connectie nodig met je partner. Je moet echt aangeraakt worden om liefde te ervaren. Maar je wilt ook echt kwaliteitstijd doorbengen met je partner. Dit betekent: samen iets doen. Ook een goede connectie met vrienden is voor jou belangrijk.

Pas op met ‘te veel’

Iemand met Stier Maan kan de neiging hebben om te veel ergens van te willen. Dit kan bijvoorbeeld om eten gaan. Je overeet je dan bijvoorbeeld. Maar je zou ook te veel geld kunnen uitgeven aan speciale luxe-producten. Je zou ook iets kun kunnen hoarden, zoals spullen, maar ook emoties. En wanneer jij je inzet, kun je ook te ver gaan hier in. Misschien houd je te lang vast aan iets dat je echt eens los moet laten. Dit komt vooral omdat je zo diep ergens om gaf en het je te veel pijn deed.

Ga de natuur in

Wil jij je hoofd leegmaken? Dan helpt het jou om de natuur in te gaan. Ga lekker wandelen of fietsen en doe dit bij voorkeur ergens waar vooral veel natuur is, en dan zonder elektronica of andere afleiding.