chiron astrologie
chiron astrologie

Chiron in Tweeling

Chiron wordt in de astrologie ook wel gezien als de plek waar jij veel pijn ervaart. En Tweeling is het teken dat voor communicatie staat. Wat betekent het precies wanneer je Chiron in Tweeling hebt staan in jouw geboortehoroscoop?

Wat betekent Chiron in de geboortehoroscoop?

Chiron is een komeet en dus geen echte planeet. Maar hij wordt wel vaak een planeet genoemd. Chiron staat ook wel bekend als de ‘Wounded healer’. Deze planeet laat zien waar jij extreem veel pijn ervaart. Als jij weet te genezen van deze pijn, dan voelt het als bevrijdend. Deze positie vertelt dus waar jij aan jezelf moet werken.

Wat betekent Chiron in Tweeling?

Tweeling is het teken dat in verband wordt gebracht met communicatie, denken en het opdoen van kennis. Wanneer je dit in je geboortehoroscoop hebt, dan ervaar je veel pijn op het gebied van communicatie. Denk aan praten, leren of schrijven. Tweeling is een heel veelzijdig teken, dus de genoemde punten hieronder kunnen allemaal met Chiron in Tweeling te maken hebben. Mogelijk herken je hier daardoor niet alles van. Besef ook goed dat Chiron jarenlang in hetzelfde teken staat en dat dit dus vaak wat minder specifiek zal zijn. Het huis waar Chiron in staat zal doorgaans meer over je zeggen.

Moeite met jezelf uitspreken

Waarschijnlijk heb je op jonge leeftijd al moeite gehad met hardop spreken. Bijvoorbeeld om je mening te uiten. Of misschien liet je je tegenhouden, omdat je bang was dat je stem niet goed klonk. Het kan ook goed dat je moeite had met leren, of dat je veel kritiek kreeg op je leerniveau, bijvoorbeeld van je ouders, of van je klasgenoten. Het kan dus ook zijn dat je op jonge leeftijd niet graag naar school ging.

Broers en zussen

Je hebt een gevoelige plek als het gaat om je broers en zussen. Als iemand je echt pijn wil doen, dan zal dat via je broers en zussen gaan. Ook kunnen jouw broers of zussen jou heel erg gemakkelijk pijn doen en zit er veel leed op dit vlak.

Jouw gemeenschap

Kijk eens naar jouw gemeenschap. De buurt waar je opgroeide, bepaalde geloofsovertuigingen, of andere gemeenschappen waar je deel aan nam. Je vond het op jonge leeftijd heel moeilijk om je op dit vlak goed uit te spreken. Om jouw mening te delen.

Gebrek aan focus

Het is goed mogelijk dat je het heel moeilijk vindt om je te focussen. Je hebt zo veel opties, zodat je niet weet wat je nou eigenlijk moet doen. Misschien ben je er niet helemaal uit wat je bijvoorbeeld voor een carrière zou willen.

Kijk naar het huis waar Chiron in staan

Wanneer je kijkt naar het huis waar je Chiron in staat, is het voor jou makkelijker om te bepalen waar je precies moeite hebt met je communicatie of leerproces.

Gezondheidsproblemen

Tweeling heerst over de longen. Het is dus goed mogelijk dat je bijvoorbeeld last hebt van ademhalingsproblemen. Denk aan astma. Ook heeft Tweeling alles te maken met armen en vingers. En ook hier kun je problemen mee ervaren, zoals reuma. Kijk ook hierbij goed in welk huis je Chiron staat. Vaak kunnen de gezondheidsproblemen namelijk worden gekoppeld aan dat betreffende huis. Heb je bijvoorbeeld Chiron in je zesde huis staan, dan is het goed mogelijk dat je deze klachten vooral ervaart tijdens het sporten. Staat Chiron in het tiende huis? Dan kun je tijdens je werk benauwd worden, of RSI-klachten ontwikkelen.

Hoe genees je?

Een goede manier om te genezen van de pijn op gebied van communicatie, is door anderen te leren communiceren. Leer anderen bijvoorbeeld schrijven of leer ze hoe zij zich kunnen uitspreken. Ook helpt het als je zelf meer op dit vlak leert. Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal. Lees ook meer de balans te maken.