uranus astrologie
uranus astrologie

Uranus vierkant Ascendant

Vierkanten in je geboortehoroscoop staan voor uitdagingen en problemen. Welke uitdagingen heb je met Uranus vierkant Ascendant?

Wat betekent Uranus vierkant Ascendant?

Wanneer je Uranus vierkant Ascendant hebt, ben je een creatief persoon, die veel behoefte heeft aan vrijheid. Mensen die jou voor het eerst ontmoeten, zien je als een vurig of excentriek type. Je wijkt met jouw mening vaak af van wat normaal is volgens de ‘standaard’ en dat valt op. Ook kun je in gesprekken de advocaat van de duivel zijn of je mening te veel willen opdringen naar anderen toe. Dit wordt niet door iedereen als even positief ervaren.

Drang naar vrijheid

Je hebt behoefte aan veel spontane acties of zelfs impulsief reageren en dit kan voor sommige mensen vervelend of zelfs irritant zijn. Je bent onvoorspelbaar, wat voor drama kan zorgen in je persoonlijke relaties. Een baan op kantoor waarbij je je aan een heel strak schema moet houden, zal bij jou niet passen. Je houdt van vrijheid, en niet van routine. Hoewel routine in sommige gevallen wél goed voor je zal werken.

Als je je niet verzet…

Wanneer je je niet enigszins verzet tegen je drang naar vrijheid, dan zal dit op de lange termijn voor problemen zorgen. Je wordt er egocentrisch door. Het wordt daardoor moeilijk om dan een relatie te vinden waarin je gelukkig bent, omdat je partner je niet meegaand vindt. En wanneer jouw partner naar wat eigen vrijheid verlangt, kan dat voor jou juist als bedreigend overkomen, omdat het jouw vrijheid misschien in de weg staat. Wanneer dit op het verkeerde moment gebeurt, help je onbewust mee aan het saboteren van je eigen relatie.

Houd dit onder controle

Het is heel goed mogelijk dat je dit toch enigszins onder controle hebt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een strikte routine en veel discipline. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar een partner, of heb je een partner, die behoefte heeft aan spontane acties.