leeuw astrologie
leeuw astrologie

Leeuw in derde huis

Het derde huis staat in het teken van communicatie. En de leeuw, ook wel Leo, is een warmhartig, trots teken. Wat betekent het wanneer je Leeuw in je derde huis hebt staan?

Derde huis

Het derde huis staat voor communicatie, maar ook voor reizen en de manier waarop we dingen verwerken en hoe we denken. Dit is ook het huis van broers en zussen en van de dingen die je op vroege leeftijd leerde. De heerser van het derde huis is Tweeling.

  • Leeuw in derde huis
  • Vuurteken
  • Heersende planeet: zon

Heb jij leeuw in het derde huis staan in jouw geboortehoroscoop? Dan betekent het dat je je intellect gebruikt tijdens het communiceren. Je kan theatraal zijn tijdens het vertellen en je gedachtes gaan vooral over jezelf. De meeste mensen zullen een en al oor zijn wanneer jij aan het praten bent. Je zou heel creatief en artistiek kunnen zijn of je communicatieskills toe kunnen passen in je werk.

Stijl van communiceren voor de leeuw

Je bent iemand die dominant is in het gesprek, en met veel passie praat. Je bent degene die vooral aan het woord is, en daarin straal je zelfverzekerdheid uit. Je zult snel praten over dingen die je bereikt hebt in je leven.
Je gebruikt je intellect, ook wanneer je niet alles precies weet over het onderwerp. Mensen nemen wat jij vertelt aan voor waarheid, en hierin ligt een enorme kracht. Je bent overtuigend en altijd in voor een grapje en je weet op een orginele manier jouw visie duidelijk te maken. Je bent er altijd mee bezig dat de boodschap goed overkomt en je doet het op zo’n manier dat je trots op jezelf bent.

Let wel op: mensen kunnen je arrogant over vinden komen.

Manier van denken

Je denkt vooral in de ik-vorm en aan jezelf. Het is makkelijk voor je om onderwerpen die niet van belang zijn te laten voor wat het is. Daar ga jij echt niet over piekeren! De leeuw leert graag nieuwe dingen, en wil die dingen ook weer aan anderen leren. Dat doet hij dan vooral met veel enthousiasme. Iemand die iets nieuws aan de Leeuw in het derde huis leert, wordt al snel erg gewaardeerd.

Leeuw in derde huis kan koppig zijn

Wanneer jij een idee of visie hebt, kan de Leeuw in het derde huis enigszins koppig zijn. Je communiceert op zo’n manier waaruit blijkt dat je eigenlijk altijd vindt dat je gelijk hebt .Spreekt iemand je tegen? Dan kun je je gekwetst voelen en zit je gevoel van trots je enigszins in de weg.

Leiderschap in het derde huis

De leeuw is de koning van de jungle. Niet gek dus, dat iemand met de leeuw in het huis van communicatie goed de leiding kan nemen. Met jouw vorm van communiceren, kun je je team eenvoudig meekrijgen.