tweeling astrologie
tweeling astrologie

Tweeling in derde huis

Het derde huis in de astrologie heeft alles te maken met communicatie. En ook de Tweeling linken we vaak aan communicatie. Wat betekent het wanneer je Tweeling in je derde huis hebt staan van je geboortehoroscoop?

Derde huis

Het derde huis van de astrologie zien we als het huis dat staat voor communicatie en korte reizen. Ook heeft het derde huis te maken met broers, zussen en hoe je vroeger dingen leerde. De heerser van het derde huis is Tweeling.

Tweeling in het derde huis

  • Luchtteken
  • Heersende planeet: Mercurius

Heb jij Tweeling in je derde huis staan? Dan is dit het beste teken dat je in dit huis kunt hebben. Dit teken hoort namelijk bij het derde huis! Je wordt gezien als iemand die uniek is. Ook ben je zeer intelligent en ben je altijd op zoek naar het opdoen van nieuwe kennis.

Intuïtief in je familie

Jij bent in staat om snel op te pikken wanneer er iets mis is in jouw familie. Je voelt strubbelingen, maar ook geheimen. Dit merk je vooral aan de vorm van communiceren. Wanneer familieleden iets van je proberen te verbergen, heb jij dit meestal wel door. Dit geldt vooral voor broers en zussen.

Altijd nieuwe kennis opdoen

Je bent iemand die altijd erg nieuwsgierig is. Je wilt graag bij leren en je bent altijd bezig met communicatie. Veel mensen met Tweeling in het derde huis spreken bijvoorbeeld een tweede of zelfs derde taal. Ook ben je iemand die graag nieuwe cursussen volgt en zijn hele leven lang door blijft leven.

Je past je communicatie aan

Jij bent iemand die veel met anderen praat. Je krijgt roddels te horen, leert nieuwe dingen. Je kunt je gemakkelijk aanpassen aan de communicatie van anderen. Je begrijpt dat je niet met iedereen op dezelfde manier hoeft te gebruiken. Pas wel op: je zou wat manipulatief kunnen zijn om je zin te krijgen. Je zou spelletjes met anderen kunnen spelen of flink kunnen roddelen. Anderzijds kun je je communicatieve vaardigheden ook voor goede zaken gebruiken. Als het gaat om communicatie ben je zeer intuïtief. Het is alsof je precies weet wat je moet zeggen en hoe je dit moet zeggen. En je begrijpt heel goed dat je tegen verschillende mensen op een verschillende manier moet praten.

Veel kennissen

Het is goed mogelijk dat je veel mensen kent. En je bent vaak goed op de hoogte van iedereen. Je begrijpt en kent mensen snel. Stel: er komt iemand nieuw bij je op school, dan bij jij degene die alles kan vertellen over de mensen die er rondlopen.

Pas op dat je niet paranoïde wordt

Je zou wat paranoïde kunnen worden als het gaat om je omgeving. Je hebt alles door, maar je zou er dus tegelijkertijd paranoïde door kunnen worden.

Pas op dat je niet te strategisch wordt

De kans is aanwezig dat je vaak van tevoren bedenkt wat je moet zeggen of hoe je moet communiceren. Als je te strategisch wordt in je communicatie, kan het gekunsteld overkomen en vinden anderen het wellicht wat minder oprecht. Ook loop je het risico dat je anderen gaat manipuleren wanneer je te strategisch wordt in je communicatie.

Vergeetachtig

Als je zo veel in je hoofd hebt zitten als iemand met Tweeling in het derde huis, dan is de kans ook aanwezig dat je wat vergeetachtig bent. Misschien ken je bijvoorbeeld wel veel mensen van gezicht, maar weet je hun namen niet. Ook kun je er moeite mee hebben om het contact te onderhouden met hen. Dat is geen onwil: je hebt simpelweg gewoon te veel aan je hoofd.