Maan in derde huis

Heb je maan in je derde huis staan? Dan wordt je communicatie sterk beïnvloedt door je emoties. Ook je gedachten worden snel beïnvloed door je gedachtes. Wat betekent het precies wanneer je de Maan in je derde huis hebt staan?

Derde huis in Astrologie

Je derde huis staat voor verschillende zaken, zoals je communicatie (zowel lezen als schrijven), maar ook korte reizen die je maakt, het leerproces en broers en zussen. Ook veel van onze trots zit in het derde huis. Het derde huis heeft de energie die we kennen van het sterrenbeeld Tweeling.

Wat betekent de maan in Astrologie?

De maan staat voor wat we nodig hebben, onze gewoontes, intimiteit en onze reacties. De maan heeft te maken met emoties en wordt gezien als de vrouwelijke energie. Ook heeft het te maken met ons denkproces. Ook staat het voor moeder en verzorging. De maan heeft een vergelijkbare energie als het sterrenbeeld kreeft.

De maan in het derde huis

Iemand met de Maan in het derde huis, is iemand die veel geestelijke stimulatie nodig heeft. Je hebt een soort intellectuele nieuwsgierigheid en je wilt vooral van veel verschillende dingen iets weten. Je bent graag aan het leren en dagdromen. Je kunt urenlang fantaseren, zodat je iets hebt waar je naartoe kunt werken. Je moet jezelf bezig houden en dat doe je dus met veel dagdromen. Ook lezen en schrijven ligt goed bij je. Je gedachtes en emoties liggen heel dicht bij elkaar.

Wachten is een probleem

Heb je volgens de astrologie je maan in je derde huis staan, dan ben je waarschijnlijk wat ongeduldig. Je wacht liever niet op iets. Het moet snel gaan. Je denkt en communiceert snel, en kan daardoor ook heel snel schakelen.

Emotioneel erg dapper

Je bent iemand die over je gevoelens moet praten, om zo angsten of andere problemen te overwinnen. Zelfs een paar woorden over je emoties kunnen al genoeg zijn. Doe je dit niet, dan kun je zelfs ziek worden. Onderdrukken van je emoties is voor jou nooit goed. Je moet dus gehoord worden, en daardoor ook dapper zijn. Het is niet altijd makkelijk om emoties uit te spreken, maar wanneer je dit doet, ben je emotioneel meer in balans.

Het geven van je mening

Je staat open voor de meningen van anderen en zo kun je ook je eigen meningen vormen. Toch kun je wat problemen hebben met het bepalen van je eigen waarden en meningen. Maar zelfs als je je eigen mening hebt gevormd, blijf je open staan voor anderen.

Moeite met slapen en het derde huis

Omdat je zo veel aan het denken en dagdromen bent, ben je geneigd om ook als je op bed ligt heel veel na te denken. Hierdoor is het mogelijk dat je moeilijk in slaap valt, of in het algemeen weinig slaap nodig hebt.