kreeft ascendant
kreeft ascendant

Kreeft in tweede huis

Het tweede huis in astrologie staat voor onder anderen persoonlijke financiën en de spullen die je hebt. De kreeft, ook wel Cancer, staat bekend als gevoelig en intuïtief. Wat betekent het wanneer je kreeft in je tweede huis hebt staan?

Tweede huis in astrologie


Het tweede huis staat voor je persoonlijke financiën, de spullen die je bezit en de waarden die voor jou belangrijk zijn. De heerser van het tweede huis is het sterrenbeeld stier.

Kreeft in het tweede huis

  • Waterteken
  • Heersende planeet: maan

Wanneer je kreeft in het tweede huis hebt staan, betekent dit dat je voorzichtig bent wanneer je geld ergens in investeert. Je neemt liever niet te veel risico. Met meer geld op zak voel je je zekerder dan wanneer je luxe spullen hebt.

Het verdienen van geld


Als kreeft in je tweede huis staat, combineer je ambitie met je intuïtie. Je bent goed in het doen van zaken en je weet gemakkelijk mensen aan te trekken die jou helpen om er financieel beter op te worden. Dit doe je vooral door daadwerkelijk de connectie aan te gaan en te luisteren naar je gevoel. Bij veel kreeften in het tweede huis wordt het verdienen van geld pas echt belangrijk als ze gesetteld zijn.
De financiële situatie van een kreeft in het tweede huis kent veel ups en downs. Wanneer je dit leert te accepteren, ervaar je wat meer rust in je hoofd.

Wat voor een spullen koop je?

Volgens de astrologie ben je niet iemand die bergen uitgeeft aan spullen, maar koop je vooral iets wanneer het goed voelt en je er echt blij van wordt. Je hebt waarschijnlijk wel een verzameling van iets dat je dierbaar is.

Kreeft is een echte pleaser

Met kreeft in het tweede huis, ben je een echte pleaser. Je houdt rekening met de gevoelens van iedereen om je heen. Dit is heel positief, maar als je niet oppast, kan het ook een negatieve eigenschap zijn. Door te pleasen maak je misschien verkeerde beslissingen, waardoor je de mooie dingen in je leven kwijt kunt raken. Doorgaans zal dit niet zo heel snel gebeuren, juist omdat je voorzichtig bent.