chiron astrologie
chiron astrologie

Chiron in tweede huis

Chiron wordt ook wel gezien als de ‘Wounded healer’. Dit is de plaats waar jij veel pijn en problemen ervaart. En het tweede huis staat voor jouw persoonlijke waarden en het geld dat je verdient. Wat betekent het wanneer je Chiron in het tweede huis hebt staan?

Wat is het tweede huis?

Het tweede huis staat voor jouw persoonlijke waarden. Je kunt dan denken aan je spullen, je geld en je zelfbeeld. Hoe je omgaat met deze waarden, zijn Je kunt de energie van dit huis heel goed vergelijken met de energie van het sterrenbeeld Stier.

Chiron in de astrologie

Chiron staat voor pijn. De plek waar Chiron staat in jouw geboortehoroscoop, is de plaats waar je heftige pijn ervaart. Deze is zwaar, maar zorgt er ook voor dat je leert om te groeien als persoon. Chiron staat niet voor niets bekend als de ‘Wounded healer’.

Chiron in het tweede huis

Heb jij Chiron in het tweede huis staan? Dan weet jij als geen ander hoe het is als je geen financiële of emotionele zekerheid hebt. Die pijn heeft alles te maken met jouw verleden. Stabiliteit was in jouw jeugd ver te zoeken en dit voelde je of vooral met geld, of vooral met je fysieke veiligheid. Het is ook mogelijk dat je het op beide vlakken goed voelde.

Jouw financiën en je spullen

Je had in je jeugd het gevoel dat je geen fysieke veiligheid had. Dit had effect op je zelfwaarde. Zo zou het kunnen dat je het gevoel had dat je veel moest verhuizen, of dat er weinig geld was toen je opgroeide. Maar zelfs als er wel veel geld was, dan werd je geleerd dat geld heel erg bang was, waardoor er dus een vorm van angst was voor geld. Maar geld kan ook gebruikt zijn als machtsmiddel.

Basisbehoeftes, zoals geld of kleding waren er niet. Misschien ervaarde je stress rondom spullen die veel voor jou betekende, maar anderen pakten het van je af, zonder zich er echt druk om te maken. Het is ook goed mogelijk dat je qua mode niet meeging met de rest van de kinderen, of vergeleek je jezelf constant met de kleding van anderen. Waarbij je het gevoel hebt dat jouw kleding niet goed genoeg was.

Je had daardoor het gevoel dat je niet genoeg had. Hierdoor is het goed mogelijk dat je later ook het gevoel had dat je niet genoeg geld hebt of dat je het elk moment kwijt kan raken. Je kunt ook jezelf enigszins saboteren, omdat je het gevoel hebt dat jij het niet waard bent om meer geld te hebben dan je nu hebt. Je ziet de waarde er nooit van in.

Je kunt niet goed omgaan met je geld

Het kan twee kanten opgaan als je problemen met geld ervaart en hier angsten over hebt. Zo zou je bijvoorbeeld extreem zuinig kunnen leven, waarbij je nooit eens geld uitgeeft en iedere cent omdraait. Anderzijds zou het ook kunnen zorgen voor verzamelwoede. Je blijft maar bijkopen, omdat je bang bent dat je niet genoeg hebt of gewoonweg niet beseft hoeveel je al thuis hebt liggen. En wanneer je bijvoorbeeld te veel eten in huis hebt, geef je het ook weer zo weg aan anderen. Omdat je het misschien toch te veel vindt.

Geen veilige omgeving

Het is ook goed mogelijk dat je een gebrek had aan een stabiele, veilige omgeving. Misschien verhuisde je veel, of werd je naar een pleeggezin gestuurd. De oorzaak hiervan kan te maken hebben met financiële problemen, maar hoeft niet. Belangrijk is vooral dat jij je als kind niet veilig voelde op de plek waar je opgroeide. Je was je er telkens van bewust dat er ieder moment iets kon gebeuren, waardoor je omgeving opeens minder veilig was. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je alles nodig hebt om je veilig en goed te voelen.

Geen vertrouwen in je eigen talenten

Je bent waarschijnlijk erg onzeker over je eigen talenten. Je gelooft niet dat je er echt goed in bent. En dit stamt waarschijnlijk af van je verleden. Je leerde nooit te vertrouwen in je eigen talenten. Wil je ergens echt goed in zijn? Dan moet je er echt bewust mee aan de slag gaan, om zo meer te vertrouwen op jouw talenten.

Onzeker over je lichaam

Je kunt erg onzeker zijn over je fysieke lichaam. Zo zou je bijvoorbeeld ouder kunnen worden, en onzeker zijn over hoeveel je niet meer kunt. Je zou er zelfs met walging naar kunnen kijken. Ook wanneer je om medische redenen iets niet meer kan, baal je enorm van jouw eigen lichaam. Dingen die je bijvoorbeeld kunt denken‘: Waarom ben ik niet zo sterk en een ander wel?’ of ‘Waarom kan ik dit helemaal niet meer eten? Stom lijf.’ Of: ‘Wat is mijn buik lelijk na mijn bevalling’.

Het is voor jou heel belangrijk om beter in te gaan zien om echt te houden van je lichaam. Ook van de tekortkomingen van je lichaam.

Je raakt je geld en bezittingen kwijt

Veel mensen met Chiron in het tweede huis, hebben gedurende hun hele leven regelmatig gevallen waarin ze geld of bezittingen verliezen. Bijvoorbeeld omdat ze iemand vertrouwden. Het komt ook voor dat ze geen bezittingen verliezen, maar wel constant met die angst rondlopen.

Hoe kun je genezen?

Bij Chiron kun je genezen van deze pijn, door anderen te helpen op dit vlak. Zo zou je bijvoorbeeld een kind kunnen opvoeden die je meer bewust maakt van de waarde van geld en hoe iemand voor zichzelf kan zorgen. Je zou bijvoorbeeld aan je kind kunnen leren hoe hij met geld om kan gaan. Je zou je kind ook de prijs van producten in de supermarkt kunnen leren. Om ze zo bewuster te maken van de waarde van producten. Dit helpt bijvoorbeeld ook door zakgeld te geven. En hier help je jezelf mee, omdat je hierdoor ook steeds beter de waarde van geld gaat inzien.

Heb je geen kinderen? Dan zou je dit ook kunnen leren door bijvoorbeeld financiën op het werk of bij een vereniging te doen.

Wat ook erg zal helpen is om een talent van je te verbeteren. Vind je het bijvoorbeeld leuk om tekenen of om te tuinieren? Dan helpt het om hiermee aan de slag te gaan. Leer je op je gemak te voelen terwijl je dit doet. En leer ook om je goed te voelen in je eigen huis. En het zal je ook erg helpen als je anderen jouw hobby leert. Leer iemand bijvoorbeeld tuinieren of tekenen.

Als laatste moet je leren om beter te letten op je instinct. Misschien koop je bijvoorbeeld iets uit gewoonte, terwijl je instinctief wel weet dat je het helemaal niet nodig hebt. En misschien kan het ook helpen om spullen te geven aan mensen die belangrijk voor je zijn. Zo creëer je meer ruimte. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je leert dat je echt niet altijd spullen nodig hebt.