zon astrologie
zon astrologie

Zon in tweede huis

De zon wordt gekoppeld aan jouw sterrenbeeld en heeft dus te maken met de dag waarop je geboren hebt. Maar je zon staat ook in één van je huizen. Wat betekent het wanneer je zon in je tweede huis hebt staan?

Wat is het tweede huis?

Het tweede huis heeft alles te maken met het verdienen van geld. Maar ook de spullen die je hebt passen hierbij. Je zelfbeeld – of je eigenwaarde – wordt ook vaak aan dit huis genoemd. De energie van het tweede huis is vergelijkbaar met die van het sterrenbeeld Stier.

De planeet zon

Kijk je naar de astrologie? Dan is de Zon het teken dat voor jou en je ego staat. Wie ben je? Wat drijft jou? Het teken waar zon in staat, noemen we ook wel het sterrenbeeld. En het huis waar Zon in staat heeft alles te maken met waar jij je belangrijk wil voelen. De zon heeft eenzelfde energie als het teken Leeuw.

Zon in het tweede huis

Wanneer jij zon in het tweede huis hebt staan, dan is het hebben van geld iets waar jij je goed of trots bij voelt. Je vindt het leuk om luxe dingen te kopen of op een andere manier van luxe te genieten. Je deelt ook graag jouw geld met anderen, door bijvoorbeeld een drankje in de kroeg te geven. Het geeft jou een goed en veilig gevoel om veel geld te hebben.

Hoe verdien jij geld?

Jij wilt veel bereiken en droomt van hoge inkomsten. En het grote voordeel is dat je ook eenvoudig geld weet aan te trekken. En je bent iemand die graag in de spotlight staat en zo graag geld verdient. Zo zou je prima op een podium kunnen optreden of bijvoorbeeld je geld kunnen verdienen met YouTube-filmpjes maken.

Pas op met het uitgeven van geld

Jij wilt graag geld uitgeven. Maar hierdoor kun je het risico lopen dat je te veel uitgeeft. De dingen die je koopt zijn doorgaans wel van hoge kwaliteit. Jij koopt liever geen troep. Beter heb je iets dat kwalitatief is en daar mag best wel wat voor betaald worden. Let wel op: je kunt je vaak onnodig zorgen maken om je financiën. Je maakt je vaak veel meer zorgen dan je zou moeten doen. Juist als leeuw weet jij altijd wel op je pootjes terecht te komen als het gaat om je geld.

Spullen die je hebt

Jij laat graag jouw prestaties zien. Denk aan het inlijsten en ophangen van een certificaat of krantenartikel waar je in stond. Je vindt het doorgaans moeilijk om de spullen die je hebt weg te doen.

Investeren

Je zou geld kunnen investeren, maar dit doe je alleen wanneer je zelf gelooft dat het ook echt een goede investering is. Let wel op: je vergeet dan te kijken naar de mogelijke nadelen van die investering.