zon astrologie
zon astrologie

Zon in tiende huis

De zon wordt ook wel gekoppeld aan jouw sterrenbeeld: de dag waarop je geboren bent. Maar het betekent ook iets wanneer je de zon in één van je huizen hebt staan. Wat betekent het wanneer je zon in het tiende huis staat in je geboortehoroscoop?

Wat is het tiende huis?

Het tiende huis in astrologie heeft alles te maken met de carrière en je werk. Ook persoonlijke prestaties en hoe mensen je op werkgebied zien, hebben te maken met het tiende huis. Het heeft ook te maken met je vader – of de persoon die de vaderrol op zich nam bij je. En je kunt de zon goed koppelen aan wereldleiders. Het tiende huis heeft dezelfde energie als het teken steenbok.

Zon in de astrologie

De zon staat in de astrologie vooral voor jou en je ego. Wie jij bent en wat je drijft. Het teken waar de zon in staat, wordt ook wel je sterrenbeeld genoemd. En het huis waar de zon in staat, zegt veel over waar jij je belangrijk wilt voelen.

Zon in het tiende huis

Met zon in het tiende huis ben je erg ambitieus. Het is voor jou belangrijk om meer te bereiken op werkvlak en om je voldaan te voelen. Je werkt graag naar een doel en je bent de ideale leidinggevende. Jij hebt werk nodig in je leven. Zonder werk of carrière voel je je niet compleet.

De top van je carrière

Wat voor een werk je ook doet: je bent er goed in. Het is mogelijk dat je al snel in een toppositie op je werk terechtkomt. Je zou zelfs een beroemdheid kunnen zijn, maar dit is vooral afhankelijk van andere posities in je geboortehoroscoop.

Je reputatie

Mensen zien wat je doet in je werk. Ze zien je successen en weten dat je goed bent in wat je doet. Wanneer je zon of ascendant in leeuw of steenbok staat, heb je nog meer focus en lukt het je nog beter om leiderschap te nemen dan bij andere tekens. Mensen zien je werk niet alleen, maar het helpt je ook om een hogere positie in je werk te bereiken. Niet alleen op je werk, maar ook op andere plaatsen word je snel als leider gezien. Denk aan de leider in een sportteam of de voorzitter van een lokale club.

Nog geen reputatie opgebouwd?

Heb je nog niet een hoge reputatie bereikt? Dan is het iets dat je heel erg graag wilt en dan is het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Het is voor jou namelijk makkelijker om dit te bereiken dan een ander.

Je laat je niet graag de les lezen

Als het om werk gaat, laat je je liever niet de les lezen. Je weet wat je wilt en hoe je het wilt. Omgaan met een leidinggevende kan voor jou dan ook lastig zijn.

Pas op voor jaloezie

Omdat sommige mensen je zien als succesvol, is de kans aanwezig dat collega’s jaloers worden of proberen je naar beneden te halen. Hoewel er ook genoeg mensen zijn die je juist zullen helpen om te groeien.