zon astrologie
zon astrologie

Zon in het achtste huis

Het zonteken noemen we ook wel ons sterrenbeeld. Het heeft te maken met de dag waarop je geboren bent. Maar wist je dat je zonteken ook in één van de astrologische huizen kan staan? Wat betekent het wanneer zon in het achtste huis staat?

Wat betekent het achtste huis?

Het achtste huis in de astrologie is best een donker huis. Hier zitten jouw geheimen, je trauma’s en je angsten verborgen. Het huis is om die reden bij lang niet iedereen even geliefd. Toch kun je er wel wat goede dingen uithalen, omdat je ook leert naar je eigen problemen te kijken. Daar groei je van. Het achtste huis heeft ook te maken met geld en bezit dat je van een ander krijgt. Denk aan een gezamenlijke bankrekening met je partner of een erfenis. Ook heeft te maken met intimiteiten met je partner. De energie van het achtste huis lijkt erg op het sterrenbeeld Schorpioen.

Zon in de astrologie

De zon is een planeet die we koppelen aan jezelf. Het heeft te maken met je ego, wie je bent en wat jou drijft. Het huis waar je zonteken in staat, is vaak een huis dat erg belangrijk is voor je.

Zon in het achtste huis

Met zon in het achtste huis ben je in staat om jezelf te transformeren en verbeteren. Maar tegelijkertijd ben je iemand die diep verlangt naar emotionele steun. Dit wil je vooral van de persoon waar je een liefdesrelatie mee hebt.

Verlangen naar emotionele steun

Wanneer je zon in het achtste huis hebt staan, dan heb je emotionele steun nodig. Je wilt echt gezien worden door de ander. En dit geldt vooral in een liefdesrelatie, maar het kan ook voorkomen bij je familie of goede vrienden. Omdat je hier zo naar verlangt, kun je soms onbewust de ander manipuleren. Je hebt zelf niet eens door dat je dit doet, maar je partner kan het wel zo ervaren. Je hebt een vorm van verlatingsangst, waardoor je emoties erg extreem kunnen zijn op dit vlak.

Je vindt je emoties moeilijk

Je kunt waarschijnlijk niet goed uitleggen hoe je je echt voelt. Hierdoor kunnen je emoties je vooral frustreren. Je weet niet goed wat je zelf voelt. Vraagt iemand: ‘hoe voelt het?’ dan loop je leeg. Je weet het oprecht niet. En een ander begrijpt dat dan misschien weer niet. ‘Je weet toch wel hoe je je voelt?’ Nee. Je weet het niet. En dat maakt het zo lastig allemaal.

Problemen in je jeugd

Het is goed mogelijk dat je in je jeugd het idee had dat je niet gezien werd. Het kan ook dat anderen je probeerden te domineren, zodat je je niet kon uitspreken en uiten. Hierdoor kon je niet in de spotlight staan, op een manier die je graag had gewild. Dit gebeurde bijvoorbeeld omdat je gepest of gekleineerd werd. Het is ook goed mogelijk dat je nooit aangemoedigd werd om echt te schijnen en trots op jezelf te zijn. Het resultaat is dat je erg gevoelig bent voor de mening van anderen en je bent je hier constant van bewust.

Relaties binnen je familie

Het is heel erg goed mogelijk dat je vader – of de persoon die de vaderrol op zich nam – je niet de aandacht gaf die je nodig had. Misschien gaf hij niet de complimentjes die je graag wilde horen. Hij vertelde je niet dat hij trots op je was. Het is ook goed mogelijk dat hij er helemaal niet was, of dat je hem weinig zag – bijvoorbeeld omdat hij aan het werk was. Als laatste is de kans groot dat hij je broers of zussen wel de complimenten en liefde gaf, waar jij zo ontzettend naar verlangde.

Het is ook heel goed mogelijk dat er veel spanningen waren tussen jouw ouders. Misschien zag je hoe ze vaak ruzie met elkaar hadden, of misschien hadden ze te maken met allerlei rechtszaken of financiële problemen.

Als laatste kan het zijn dat het met je vader nog veel duisterder was. Zo is het mogelijk dat hij stierf toen je nog heel jong was, of dat hij te maken had met criminele activiteiten.

Wanneer je meer wilt weten over de precieze rol van je vader – of de persoon die de vaderrol op zich nam – is het slim om ook te kijken naar de posities van Steenbok, Saturnus en het tiende huis. Hier kun je wellicht meer informatie uit halen.

Extreme veranderingen bij het opgroeien

Het is goed mogelijk dat je in je jeugd te maken had met extreme veranderingen wanneer je de zon in het achtste huis hebt staan. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat er geen andere optie was, dan verhuizen. Of misschien was er veel financiële instabiliteit. En de spanningen liepen extreem hoog op. Hierdoor heb jij op latere leeftijd te maken met allerlei emotionele problemen, die je dus later in je liefdesrelaties nog steeds achtervolgen.

Extreme emoties in je leven

Je hebt in je leven behoorlijk wat extreme emoties gevoeld. Bijvoorbeeld toen een relatie uitging. De pijn zat enorm diep. Je hebt vaak het gevoel dat je nooit goed genoeg bent. Ook vriendschappen die kapot zijn gegaan kunnen je veel pijn hebben gedaan.

Erken wat er is gebeurd

Je kunt enigszins van je traumatische ervaringen herstellen wanneer je goed beseft wat er is gebeurd en op onderzoek gaat naar jezelf en je problemen. Therapie zou je hierbij bijvoorbeeld kunnen helpen. Ook zou hypnose of het opschrijven van je gedachten een goede manier zijn om je verleden beter te begrijpen en verwerken. Ook astrologie of een andere spirituele uiting kan bij jou helpen om beter te begrijpen wat er vroeger allemaal is gebeurd. Zo leer je echt beseffen dat het onrecht dat je is aangedaan, niets met jou te maken heeft, maar eerder met de anderen of de omstandigheden. En dit begint met de beslissing: ‘genoeg is genoeg. Ik laat me niet langer meer leiden door hoe anderen mij zien, maar door hoe ik mezelf zie’.

Je toekomst

Wanneer je je verleden daadwerkelijk weet te erkennen en zien, zou je zelfs goed in staat zijn om anderen te helpen met hun problemen. Zo zou je zelf een goede therapeut, psycholoog of astroloog kunnen zijn. Je kunt op deze manier meer trots laten zien. Je hebt meer controle over jezelf en en je krijgt ook meer zelfvertrouwen.

Deze transformatie zal heel eng zijn. Maar als je je hele leven in hetzelfde patroon blijft zitten, zal je sowieso ontzettend blijven worstelen. Je kunt pijnlijke situaties nou eenmaal niet vermijden. Wat je wel kan doen: is jezelf op dit vlak verbeteren. Hoe eng het ook is, het zal je alleen maar helpen. Je leert meer op jezelf te kunnen bouwen en bent minder afhankelijk van je intieme relaties. Dit soort transformaties zul je waarschijnlijk meermaals moeten doorlopen. Het is een proces dat vaker voor zal komen.