vissen astrologie
vissen astrologie

Vissen in eerste huis – Ascendant

Je ascendant wordt gezien als een zeer belangrijk teken van je geboortehoroscoop. Het laat zien hoe de wereld naar jou kijkt. Wat betekent het wanneer je het sterrenbeeld Vissen – ook wel Picses – in het eerste huis hebt staan? Wat zegt de astrologie hierover?

Het eerste huis

Het eerste huis in de astrologie is het huis dat voor jouw masker staat. Dit masker zien mensen als ze jou nog niet zo goed kennen. Het eerste huis heeft ook alles te maken met je uiterlijk. Ook je doelstellingen in het leven worden vaak gelinkt aan het eerste huis. De energie van dit huis is te vergelijk met het sterrenbeeld Ram.

Ascendant

Het sterrenbeeld dat gekoppeld is aan jouw eerste huis, noemen we Ascendant. Mensen kunnen zich vaak beter en makkelijker herkennen in hun Ascendant dan in hun zonteken. Wil je een goed beeld krijgen van jouw persoonlijkheid? Dan moet je tenminste je Ascendant, Zonteken en Maanteken weten. Hiervoor is je geboortetijd en de locatie waarop je geboren hebt ook van belang.

Wat betekent Vissen in het eerste huis?

  • Waterteken
  • Heersende planeet: Neptunes

Heb jij Vissen in het eerste huis staan? Dan kun jij worden gezien als iemand die iets mystieks heeft. Bij jou ziet iemand meestal wat hij of zij wil zien. Ook is de kans groot dat je iets hebt wat mensen nieuwsgierig naar je maakt. Waarschijnlijk vind jij jezelf helemaal niet zo bijzonder en snap je ook niet wat mensen precies leuk aan je vinden.

Je weet niet goed wie je bent

De kans is heel groot dat je nooit precies weet wie je écht bent of waar jij goed in bent. Dit kan voor flinke onzekerheden zorgen. Alsof er altijd een stemmetje is dat dingen in twijfel brengt. Je wilt graag aardig worden gevonden door anderen en je bent erg empatisch. Naar anderen toe kom je juist erg meegaand over. Je brengt de energie over die een ander bij je wil voelen.

Het is goed mogelijk dat je goed weet wat je moet zeggen om gehoord te worden. Maar als je niet oppast kun je wispelturig overkomen. Ook al ben je dat niet. Wat er gebeurt is eigenlijk als volgt: in het ene gesprek kun je een bepaald standpunt innemen en bij een ander standpunt kun je een heel ander standpunt hebben. Eigenlijk ben je het met beide visies eens en je past je vooral aan aan de mensen in jouw omgeving. Juist hierdoor weet je niet goed wie je echt bent en kan het je moeite kosten om jouw identiteit en je eigen standpunt te vinden.

Anderen weten ook niet wie je bent

Je bent erg meegaand en dat maakt het ook lastig voor anderen om jou goed te lezen. Ook houd je je waarschijnlijk wat meer op de achtergrond en je maakt niet snel een eigen standpunt, iets waar jij echt voor wil staan. Hierdoor kunnen mensen een vertekend beeld van je hebben.

Jouw verleden

De kans is heel groot dat je als Vissen Ascendant je een groot deel van je leven je onzichtbaar hebt gevoeld. En dat terwijl je juist zo graag een connectie met anderen aan wilde gaan. Ook is de kans heel groot dat je veel te maken hebt met leugens, bedrog en met mensen met narcistische eigenschappen. Dit soort mensen weten jou er makkelijk uit te pikken. Ook zou je te maken kunnen hebben met een familielid of dierbare die opeens verdween of te maken had met verslavingen. Ook werden in het verleden jouw grenzen zelden gerespecteerd. De kans is aanwezig dat je je grenzen wel aangaf, maar dat er vervolgens niets mee gebeurde.

Hooggevoelig

Iemand met Vissen als Ascendant is zeer hooggevoelig. Jij kunt emoties en situaties haarfijn aanvoelen en je weet vaak instinctief wat iemand bedoelt. En je kunt voelen wat een ander voelt. Dit is niet altijd even positief, omdat je dit niet uit kunt schakelen. Zo kun je constant te maken hebben met de energieën en emoties van anderen, ook wanneer je het niet wilt. En als je niet oppast trek je jezelf dit ook nog eens heel erg aan. Het is daarnaast ook goed mogelijk dat je heldervoelend bent.

Spiritueel

Behalve hooggevoelig, ben je waarschijnlijk ook erg spiritueel en heb je misschien iets met bijvoorbeeld tarot of astrologie. Probeer eens iets spiritueels te doen dat samenhangt met gevoel of emotie.

Creatief

Mensen die Vissen in het eerste huis hebben, zijn meestal erg creatief. Dit zou zich bijvoorbeeld kunnen uiten in knutselen, koken of tekenen.

Pas op voor misbruik

Ascendant Vissen kan erg goedgelovig zijn, omdat je uitgaat van het beste in een mens. Pas goed op voor mensen met narcistische trekjes of voor oplichters. Je zou gemakkelijk slachtoffer voor dit soort mensen kunnen zijn. Dit zal zeker zichtbaar zijn wanneer je nog jonger bent. Tot je dertigste is de kans groot dat je regelmatig met list en bedrog te maken hebt. Wees alert wanneer mensen je iets beloven en probeer jezelf op deze manier te beschermen.

Pas op voor vluchtgedrag

Je bent een gevoelig en zachtaardig persoon. Hierdoor kan het voorkomen dat je overweldigd raakt door de harde wereld om je heen. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat je in een fantasiewereld leeft als je jong bent, zonder dat je dit zelf misschien door hebt. Ook zou je van je problemen weg vluchten. Zo zou je bijvoorbeeld een sociale fobie kunnen ontwikkelen. Ook zou je kunnen vluchten door bijvoorbeeld alcohol te gaan drinken of een andere verslaving op te zoeken. Zolang het een ontsnapping biedt, moet jij ervoor oppassen. Jij bent namelijk erg vatbaar voor verslavingen.

Beroemdheden met vissen in het eerste huis

Michael Jackson, Whitney Houston, Johnny Cash, Tony Hawk