venus astrologie
venus astrologie

Venus in vierde huis

Venus is het teken dat staat voor liefde, maar ook voor mooie spullen en geld. Het vierde huis heeft alles te maken met je huis en waar je opgroeide. Wat betekent het wanneer je Venus in het vierde huis hebt?

Wat is het vierde huis?

Het vierde huis heeft te maken met jouw huis. Dus: je thuissituatie en je familie. Ook wordt dit huis vaak gekoppeld aan je moeder, je angsten en je dromen. De energie van dit huis kun je vergelijken met het sterrenbeeld Kreeft.

De planeet Venus

Venus wordt vaak gezien als de planeet voor het vrouwelijke, voor luxe, het verfijnde en je persoonlijke smaak. Ook geld wordt vaak gekoppeld aan Venus. Je kunt deze energie goed vergelijken met de sterrenbeelden Stier en Weegschaal.

Venus in het vierde huis

Heb je Venus in het vierde huis staan? Dan heb je altijd een mooi, comfortabel huis, zonder dat mensen denken dat je erover opschept. Je spendeert graag je tijd in je eigen woning, samen met je partner. Jouw huis is voor jou belangrijk.

Je huis mooi maken

Jij houdt ervan om je huis mooi te maken. Dit is de plek waar jij je comfortabel en op je gemak wil voelen. Je spendeert veel geld aan je huis, maar je zou ook een bepaalde sfeer kunnen creëren, bijvoorbeeld met accessoires of muziek. De kans is ook aanwezig dat je ervoor kiest om vanuit huis te werken.

Sparen voor een mooi huis

Het is ook goed mogelijk dat je graag spaart voor je huis. Bijvoorbeeld om een lening te krijgen. Of misschien droom je ervan om een eigen huis te bouwen, waar je vervolgens voor spaart.

Je kindertijd

Je ouders konden waarschijnlijk goed met elkaar overweg. Als er eens iets mis was, dan werden de problemen nooit bespreken waar jij bij was. Ook is de kans groot dat jouw ouders het belangrijk vonden dat je iets van hen erfde. Denk aan een familiebedrijf of een iets dat met het huis te maken heeft. Je had in je jeugd vaak wel het gevoel dat er goed en met liefde voor je werd gezorgd.

Hoewel het allemaal dus erg mooi leek, is het goed mogelijk dat er juist zaken verborgen bleven. Problemen werden niet besproken, maar juist onder het matje geveegd, alsof het er niet was. Hierdoor zou de harmonie met momenten nep aan kunnen voelen. Ruzies werden niet goed uitgesproken. Het is ook goed mogelijk dat het alleen mooi leek voor mensen die niet in het huis woonden, maar was er niemand bij, dan was het huis compleet anders.

Wat jij hebt geleerd

Jij leerde om nooit je ware gevoelens uit te spreken en om moeilijke dingen voor je te houden. Je kunt de gewoonte hebben om snel ergens overheen te praten, terwijl er eigenlijk nog meer gezegd moet worden om iets echt te kunnen verwerken. Om meer te leren over deze lessen, moet je ook kijken naar het teken en eventuele andere planeten die in je vierde huis vallen.

Het is voor jou heel erg belangrijk om zelfwaarde te hebben, Hoe minder zelfwaarde je hebt, hoe moeilijker het wordt om een familie te stichten met een ander

Partner en vrienden

Jij zoekt een partner die een goede band heeft met zijn of haar familie. Het moet iemand zijn die het huiselijke ook erg belangrijk vindt. En de kans is ook groot dat je veel vrienden hebben die echte familie-mensen zijn. Je kunt ook vrienden hebben die net familie voor je zijn. Zelfs wanneer je zelf minder familie georiënteerd bent, heb je wel mensen in je leven die familie erg belangrijk vinden.