uranus astrologie
uranus astrologie

Uranus in vierde huis

Uranus is de planeet die door velen ook wel ‘The Awakener’ wordt genoemd. Deze planeet zorgt voor verrassingen. Je vierde huis staat bekend als het huis van je familie. Wat betekent het wanneer je de planeet Uranus in je vierde huis hebt van je geboortehoroscoop?

Vierde huis in Astrologie

Volgens de Astrologie staat het vierde huis van je thuissituatie. Ook je familiebanden en geschiedenis met je familie hebben met dit huis te maken. Er hangt een sterke connectie met je moeder vast aan het vierde huis. De energie van dit huis is vergelijkbaar met het sterrenbeeld kreeft.

Wat betekent Uranus in het vierde huis?

Uranus staat vaak voor grote veranderingen en verrassingen. De kans is groot dat je – zeker als kind – vaak bent verhuisd of dat je allerlei verrassingen tegenkomt in je huiselijke omgeving. Misschien was er een plotselinge scheiding, of een andere verandering die met je moeder of ouders te maken heeft. Ook wordt je geduld vaak op de proef gesteld.

Je bent altijd ergens mee bezig

Als het gaat om je huis, ben je altijd wel ergens mee bezig. Je bent in huis veel in beweging, of veel aan het klussen. Er kunnen zomaar dingen worden veranderd in en om het huis. Het is goed mogelijk dat je idee van je thuis constant veranderd of dat je veel verhuisd. Ook is de kans heel groot dat je regelmatig mensen bij je thuis uitnodigt, voor gezellige feestjes

Je doet alleen wat je zelf wilt

Met Uranus in het vierde huis, doe je alleen wat je zelf wilt doen. Wanneer het niet goed voelt, of je er geen zin in hebt, stop je er net zo gemakkelijk mee en pak je iets compleet anders op.

Zorgen voor anderen

Met Uranus in je vierde huis, ben je iemand die graag voor anderen zorgt, maar er tegelijkertijd ook wat kriebelig van wordt als anderen niets voor jou doen. Het is voor jou belangrijk dat er iemand in huis is die je helpt met de huishoudelijke taken en dat je er niet alleen voor staat.

Dromen van veranderingen

In je persoonlijke leven ken je vele ups en downs, maar heb je altijd de drang om jezelf te verbeteren of veranderen. Je laat je niet tegenhouden door negatieve ervaringen in het verleden, mogelijk haal je er zelfs kracht uit om het beter te doen.

Je geduld wordt op de proef gesteld

Met Uranus in je vierde huis, heb je waarschijnlijk vaak het gevoel dat je geduld op de proef wordt gesteld. Zeker wanneer in je geboortehoroscoop je Uranus in een vierkant staat met je Ascendant.

Pas op voor vluchtgedrag

Mensen met Uranus in hun vierde huis, hebben de neiging om vluchtgedrag te vertonen wanneer iemand voor hen wil zorgen. Het is ook mogelijk dat je wel thuis blijft, maar droomt van verre vakanties of avonturen. Het is ook goed mogelijk dat je behoeftes hebt om veel te verhuizen, van de ene plek naar de andere.

Moeilijke momenten

Wanneer je te maken hebt met moeilijke momenten, kun je daar redelijk objectief naar kijken. Hierdoor kun je je makkelijker over negatieve ervaringen en pijn heen zetten dan een ander dit kan. Wanneer je aan het herstellen bent, ben je vooral bezig met je denkpatroon en ervaar je hoe je op situaties reageert. Hierdoor stoot je je niet snel tegen dezelfde steen. Je weet immers wat je moet doen.