steenbok astrologie
steenbok astrologie

Steenbok in achtste huis

Het achtste huis is het huis van taboes, persoonlijke limieten. Steenbok is een serieus teken. Wat betekent het wanneer jij Steenbok in je achtste huis van je astrologie hebt staan?

Wat is het achtste huis?

Het achtste huis heeft te maken met jouw eigen tekortkomingen. Het is het huis dat te maken heeft met taboes, maar ook met angsten, geheimen, trauma’s en de dood. Om die reden is het achtste huis niet het meest geliefde huis van allemaal. Het achtste huis staat ook voor geld en bezit van een ander. Hierbij kun je denken aan jouw relatie tot bezittingen van een partner, maar ook aan bijvoorbeeld een erfenis. Het achtste huis heeft dezelfde energie als het sterrenbeeld Schorpioen.

Steenbok in het achtste huis

  • Aardeteken
  • Heersende planeet: Saturnus

Steenbok is een heel serieus teken, dat vooral belang hecht aan (financiële) zekerheid. Wanneer je Steenbok in het achtste huis hebt staan, dan hebben je trauma’s te maken met veiligheid en zekerheid.

Intieme relaties

Je komt pas in een intieme relatie terecht op een latere leeftijd. De relaties voor die tijd, zijn vaak niet serieus te noemen. Hier komt pas verandering in als je rond de 27 tot 30 jaar oud bent. Wanneer je toch een serieuze relatie hebt voor die tijd, dan ben je voorzichtig en afstandelijk. Je wil liever niet je tijd verspillen aan partners die niet voldoen aan jouw eisen en verwachten.
Hierdoor kun je wat stijf overkomen en je deelt je tekortkomingen en zwaktes niet snel.

Geld in een partner is belangrijk

Een partner die succesvol is, wordt door iemand met steenbok in het achtste huis gezien als een stabiel persoon. Zo iemand kan je ook echt verder helpen en laten groeien. Dit kan goed zijn om op te letten, maar ook een valkuil zijn. Iemand zou je emotioneel kunnen manipuleren. Pas op dat je je eigen emoties niet ontkent, wanneer je je niet op je gemak voelt bij je partner. Onthoud dat succes niet de enige factor is in een relatie.

Het is goed mogelijk dat je in het verleden een relatie had – of nu hebt – waarbij geld de voornaamste verbindende factor was tussen jullie.

Angst voor afwijzing in het achtste huis

Je vindt het moeilijk om in intieme relaties aan te geven wat je graag wilt, nodig hebt of voelt. Je bent bang om afgewezen te worden, waarschijnlijk door een trauma uit je verleden. Dit trauma heeft te maken met manipulatie en machtsmisbruik. Verder in dit artikel komen hier enkele voorbeelden van.

Je houdt graag de controle

In een intieme relatie ben je strikt en kun je graag de controle willen houden. Je zou iemand kunnen zijn die telkens controleert waar je partner is. Ook is het mogelijk dat je je eigen angsten projecteert op je partner. Als je niet oppast kan dit zorgen voor onzekerheid, jaloezie en woede in relaties. Dit kan allemaal te maken hebben met trauma’s uit het verleden.

Problemen met vader of opa

De planeet Saturnus wordt vaak gelinkt aan je vader of opa. En aangezien dat de heersende planeet van Steenbok is, is het goed mogelijk dat je vader – of je ouder die de vaderrol op zich nam – erg strikt en dominant was. Hierdoor is de kans groot dat je niet altijd de liefde kreeg die je van hem verlangde. Dit kan ook allemaal erg onbewust zijn gegaan. Het kan ook dat dit dominante en strikte gedrag nog onbewust doorsijpelt wanneer je ouder bent. Zo is het goed mogelijk dat je nu soortgelijke verwachtingen hebt van jouw partner.

Een ander scenario is dat je vader of opa is bij je vandaan getrokken. Bijvoorbeeld door een scheiding, een ruzie of overlijden. Hierdoor kon je niet de emotionele liefde van hem krijgen die je nodig had. De afwezigheid van je vader of opa heeft voor veel emotionele schade en trauma’s gezorgd. Hierdoor mis je bepaalde delen van je persoonlijke ontwikkeling. Zo zou het goed kunnen dat je constant zoekt naar bevestiging om te horen dat je het goed doet allemaal.

Het is ook goed mogelijk dat de problemen met je vader of opa zijn ontstaan vanwege geldproblemen.

Om meer te weten te komen over je trauma’s met je vader, is het belangrijk dat je ook goed naar je tiende huis en de positie van Saturnus kijkt.

Trauma met iemand met autoriteit

Het is heel goed mogelijk dat je met het Steenbok in het achtste huis op zeer jonge leeftijd een heftig trauma – of zelfs meerdere trauma’s – hebt opgelopen die zijn ontstaan door iemand met autoriteit. Denk aan seksueel misbruik of mishandeling. Het is heel goed mogelijk dat je op dat moment niet door had wat er gebeurde of dat het een vorm was van machtsmisbruik was. Je was te jong om dit goed te beseffen. Emotioneel gezien kon je letterlijk niet uitspreken wat er aan de hand was.

De waarheid is moeilijk

Met steenbok in het achtste huis, zul een punt bereiken dat je ontdekt wat de waarheid is. Hoe je gemanipuleerd en voorgelogen werd. Hoe je misschien een verkeerde relatie had, of een vertekend beeld had van een autoriteit figuur. Dit is een pijnlijke realisatie. Wanneer je dit soort zaken uit je psyche kunt verwijderen, ontdek je dat het beter is en dat er nieuwe mogelijkheden voor je ontstaan. Wees niet te voorzichtig met het maken van nieuwe stappen. Onderdruk je emoties niet. Spreek het uit. Doe dit wanneer je het gevoel hebt dat je niet gehoord wordt. Bedenk goed wat jij wil hebben in een intieme relatie.

Want juist door dapper te zijn, zal het ervoor zorgen om te transformeren tot een nog mooier persoon. Zo leer je hoe je met je innerlijke demonen om kunt gaan.