saturnus astrologie
saturnus astrologie

Saturnus in elfde huis

Saturnus wordt ook nog wel eens gezien als de opa van de astrologie. Het elfde huis staat voor connecties en vriendschappen die we maken. Wat betekent het precies wanneer je Saturnus in het elfde huis hebt staan van jouw horoscoop?

Wat is het elfde huis?

Het elfde huis staat voor de connecties en groepen in ons leven. Dit huis heeft te maken met onze vriendschappen en hoe je het in een groep doet. Ook staat dit voor je dromen en wat je allemaal hoopt. Ook goede doelen kunnen te maken hebben met het elfde huis. De laatste technische ontwikkelingen en vrijheid worden eveneens vaak in verband gebracht met het elfde huis. Het elfde huis heeft een energie die vergelijkbaar is met het teken Waterman.

Saturnus in de astrologie

Saturnus is de planeet die in verband wordt gebracht met het serieuze en het volwassen zijn. Ook kun je Saturnus koppelen aan je vader of opa, of de persoon die de vaderrol op zich neemt. Niet voor niets wordt deze planeet vaak de opa van alle planeten genoemd. Saturnus heeft ook alles te maken met discipline, hard werken en het overwinnen van obstakels. Saturnus heeft eenzelfde energie als het teken Steenbok.

Wat betekent Saturnus in het elfde huis?

Iemand met Saturnus in het elfde huis heeft veel kennissen, maar minder echt hechte vriendschappen. De mensen die een hechte connectie met je hebben, zien je misschien vaak als een soort vader of zelfs een opa. Je zoekt vooral connecties met mensen die serieus in het leven staan.

Je vrienden

Jij zoekt voor echte vrienden. Je houdt niet van nepvrienden. Je wilt niet iemand in je buurt hebben die onoprecht is. Het is bijna alsof je een soort sollicitatiegesprekken hebt met potentiële nieuwe vrienden. Eerst wil je goed weten met wie je te maken hebt. Je wilt weten hoe de ander jou ook kan helpen. Pas dan ga je de vriendschap aan. Het gaat bij jou om kwaliteit. Dus wat kan iemand voor jou doen? Bij jou draait vriendschap en kwaliteit en daar wil je dus wel kritisch op zijn.

Dit geldt ook voor zakelijke relaties. Als je een goede zakelijke connectie aan kunt gaan en jullie elkaar kunnen helpen, is de connectie direct een stuk hechter.

Je bent een soort ouder

Jij bent degene die vertelt hoe het zit. Je bent duidelijk naar je vrienden toe. Als iemand bijvoorbeeld een jurk draagt die niet staat, dan zul je dit op een duidelijke, heldere manier laten weten en draai je er niet omheen. Je hebt hier geen filter in. Dit kan door sommige mensen als vervelend worden ervaren. Besef goed wat voor een relatie je met iemand hebt, zodat je zeker weet dat je iemand niet kwetst.

Jij vindt het belangrijk dat zaken goed geregeld zijn. Als jij werk doet, dan zorg je ervoor dat het op tijd af is. En als iemand zich niet houdt aan afspraken, dan krijgen ze dit te horen van je. Anderzijds ben je echt een rots in de branding voor de mensen waar jij een goede connectie mee hebt. Maar, dat ben je alleen wanneer je iemand echt vertrouwt.

Je voelt geen volledige vrijheid

Je hebt niet het gevoel dat je volledig de vrijheid hebt in wat je wilt doen. Op de een of andere manier voel je jezelf tegengehouden. Je zou graag best willen afwijken van de norm, maar dat dat lukt je niet. Dit kan zelfs te maken hebben met bijvoorbeeld seksualiteit. Misschien kost het je moeite om duidelijk te maken wat jij qua seksualiteit echt graag wil. Dit is iets waar je aan moet werken, zodat je echt volledig de persoon kunt zijn die je graag wilt zijn.

Werk met techniek

Wanneer je Saturnus in je elfde huis hebt staan, dan is dat een perfecte plek om voor een technisch bedrijf te werken. Jij kunt echt helpen voor nieuwe, interessante en technische ontwikkelingen. Je zou bijvoorbeeld goed weten wat een goede, praktische app is die iedereen zou kunnen gebruiken.

Technische ontwikkelingen

Als jij Saturnus in je elfde huis hebt staan, dan sta je dus wel open voor technologie, maar als je iets vindt dat werkt, dan blijf je daarbij. Je kunt daardoor wel wat sceptisch reageren op de nieuwste ontwikkelingen. Zeker als jij iets hebt dat prima functioneert. Zo heb je bijvoorbeeld misschien nog een oude Nokia-telefoon, omdat die goed werkt en je geen behoefte hebt aan een Smartphone.