north node
north node

North Node in zesde huis

Welke lessen moet jij leren? Met welke uitdagingen heb jij dit leven? Als je dit precies wilt weten, dan moet je kijken naar je North Node. Je zesde huis heeft te maken met je routines en gezondheid. Wat betekent het wanneer je North Node in het zesde huis hebt staan?

Wat is het zesde huis?

Het zesde huis heeft alles te maken met routines, zowel in je werk als je persoonlijke leven. Ook wordt het zesde huis gekoppeld aan je gezondheid, huisdieren en veranderingen. De energie van dit huis is vergelijkbaar met de energie van sterrenbeeld Maagd.

North en South Node in de astrologie

De North Node is geen planeet. Het is een wiskundig gemeten punt. Dit heeft alles te maken met dat waar jij een disbalans hebt en waar je aan zou moeten werken als je wilt groeien. Het ligt meestal buiten je comfortzone. Je bent er minder goed in en het zal je dus helpen als je er wel beter in wordt. De South Node staat altijd precies tegenover de North Node. Dit is de plek die laat zien waar je goed in bent en wat je van nature kunt. Vaak snap je zelf niet hoe je dit zo goed kunt. En de South Node kun je dus ook zien als je comfortzone.

Er wordt nog wel eens gezegd dat de North Node te maken heeft met vorige levens. Astrologen zeggen dat wat jij in je vorige levens niet goed deed, je juist moet leren in dit leven. Daar groeit je ziel van. Door te kijken naar de South Node, weet je waar je in vorige levens al goed in was. De North Node vertelt je wat jouw ziel nog moet leren om te groeien.

In deze tekst wordt dus ook uitgegaan van vorige levens. Geloof je hier niet in? Dan kun je dit ook lezen als ‘eerder in dit leven’. Sta je er helemaal niet voor open? Dan mag je natuurlijk ook altijd dit stuk van je geboortehoroscoop overslaan.

North Node in het zesde huis

Heb jij North Node in het zesde huis staan? Dan ben je er misschien niet goed in om routines in je werk op te volgen. Ook kun je wat worstelen met je eigen gezondheid en je hebt routines nodig om hier beter mee te leren dealen. Je hebt veel dromen en idealen, maar het lukt je niet goed om die dromen uit te laten komen. Dit komt vooral omdat je de routines niet hebt of daarmee worstelt. De kans is ook groot dat je de neiging hebt om te vluchten als situaties niet meer goed voelen. Waarschijnlijk werkte dit in een vorig leven goed voor je. Maar nu merk je dat je er interne worstelingen door krijgt.

South Node in het twaalfde huis

Jij bent van nature iemand die erg intuïtief is. Je leest mensen goed en het onderbewustzijn. Ook je eigen onderbewustzijn kun je goed lezen. Je begrijpt wat jouw trauma’s zijn en waar ze vandaan komen. Ook zou je er goed in zijn om anderen te genezen of helpen. Ook is de kans erg groot dat je het prima vindt om alleen te zijn en je eigen ding te doen. Je hebt het zelfs nodig om regelmatig helemaal alleen te zijn. Je staat minder open voor nieuwe mensen ontmoeten of naar nieuwe omgevingen te gaan. Je vindt het juist belangrijk om ook in stilte te kunnen leven.

Je vorige leven

De kans is heel groot dat je in een vorig leven je aangetrokken voelde tot het mystieke. Je was waarschijnlijk een genezer. Dit kan een spirituele genezer zijn, maar ook bijvoorbeeld een verpleegkundige. In een vorig leven hielp je misschien te gemakkelijk mensen, waardoor zij eerder misbruik van jouw goedheid maakten. Hierdoor moest jij leren om voor jezelf op te komen en meer aan jezelf te denken. In je huidige leven denk je misschien wel te veel aan jezelf en moet je juist leren om meer op je vaardigheden te vertrouwen.

Gebruik je vaardigheden in je routine

Je bent dus erg intuïtief en het zou goed zijn om je intuïties toe te passen in dagelijkse routines of op je werk. Laat je intuïtie meer bepalen hoe jij met je werk om gaat en welke taken je oppakt en durf hier ook in te vertrouwen. Durf ook jezelf meer uit te spreken. Zoek anderen op. Je vaardigheden zou je ook kunnen toepassen op je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld vage klachten en kom je er met een dokter niet uit? Luister eens naar wat je hart echt zegt over de kwestie. Hier leer je alleen maar door te groeien.

Mocht je meer advies willen in welke richting je moet denken om je vaardigheden uit het twaalfde huis op te pakken, kijk dan naar de volgende zaken:

  • Het teken en de eventuele planeten die in je twaalfde huis zitten. Zo weet je nog beter waar je precies goed in bent.
  • Het teken waar je North Node in staat. Dit teken zegt meer over de zaken waar jij problemen mee hebt en waarbij je dus meer naar je intuïtie mag luisteren.
  • Aspecten met je North Node om nog meer te begrijpen over de lessen die jij dit leven hebt

Neem een huisdier

Met North Node in het zesde huis is de kans groot dat je liever geen huisdier wilt. Toch zal dit je erg helpen om te groeien. Huisdieren zorgen voor routine, omdat ze altijd verzorging nodig hebben. Tegelijkertijd zijn er veel huisdieren die erg intuïtief reageren op jou. Je kunt dus juist heel veel leren door voor een dier te zorgen.

Kies een goede routine

Neem de verantwoordelijkheid om een goede routine in je leven te creëren en vlucht niet weg voor deze verantwoordelijkheid. Lekker in bed liggen of slapen is misschien makkelijker, maar je blijft hierdoor ook steken op één punt.