north node
north node

North Node in het tiende huis

Wat zijn de uitdagingen waar jij mee te maken hebt in dit leven? En welke lessen moet je leren? Om dit te weten te komen, moet je kijken naar de North Node. Wat betekent het wanneer je North Node in het tiende huis staat?

Wat is het tiende huis?

Het tiende huis noemen we ook wel Midheaven. Dit is in de astrologie het huis dat voor werk staat, maar ook voor je ambities en het beeld dat collega’s van je hebben. Het tiende huis heeft ook te maken met je vader. De energie van het tiende huis kun je vergelijken met het sterrenbeeld Steenbok.

North Node en South Node in de astrologie

De North Node is geen echte planeet, al wordt hij wel vaak zo genoemd in de astrologie. Eigenlijk is het een wiskundig aangewezen punt, dat te maken heeft met inbalans en waar jij aan moet werken. De North Node vertelt dus wat jouw lessen en uitdagingen zijn. De North Note wordt altijd gekoppeld aan de South Node: die staat precies tegenover de North Node. De South Node vertelt je juist waar je heel erg goed in bent. En soms snap je zelf niet hoe je hier zo goed in kan zijn. Zie het als een comfortzone: dit kun je, hier ben je goed in en dus blijf je vaak hier zitten. Dat wat er in de North Node staat is iets wat je juist minder goed kunt doen, maar waar je wel baat bij hebt als je er beter in bent.

Mensen zeggen dat de North Node te maken heeft met je vorige levens. Wat jij in je vorige levens niet goed deed, moet je in dit leven juist leren. South Node vertelt je wat je in je vorige leven hebt geleerd en de North Node vertelt waar je dit leven aan moet werken om jouw ziel te laten groeien.

In deze tekst wordt dus ook uitgegaan van vorige levens. Geloof je hier niet in? Dan kun je dit ook lezen als ‘eerder in dit leven’. Sta je er helemaal niet voor open? Dan mag je natuurlijk ook altijd dit stuk van je geboortehoroscoop overslaan.

North Node in het tiende huis

Het tiende huis staat voor je werk, je ambities en je persoonlijke groei. Het wordt ook gekoppeld aan je publieke imago. Het is goed mogelijk dat werk en groots dromen jou angstig maakt. Je hebt liever geen ambities en je bent waarschijnlijk bang voor kritiek dat je ontvangt, van bijvoorbeeld een baas of collega. Thuis zijn, met familie of vrienden die jij in je kleine bubbel hebt gezet, voelt veel prettiger en veiliger. Je wilt helemaal niet dat mensen iets over jou vinden. Maar het helpt jou wel om jezelf zichtbaar te maken voor een groot publiek.

South Node in het vierde huis

Staat je North Node in het tiende huis? Dan betekent het dus automatisch dat je South Node in het vierde huis staat. Het vierde huis is het huis van je thuis, je familie, angsten en dromen. Familie speelt een hele grote rol in jouw leven. Dit kan op een positieve, of juist negatieve manier zijn. Misschien heb je een grote wens om je eigen gezin op te richten of wil je dingen juist heel anders doen dan jouw familie. Het zou ook kunnen dat je gewoon graag in de buurt van je familie wil blijven. Je blijft het liefst lekker thuis, in je privé-omgeving. Jouw eigen familie die je hebt gecreëerd voelt het veiligst. Ook heb je veel diepe emoties of trauma’s, waardoor je het liefst vooral bij mensen zijn die je het meest vertrouwt. Ook zorg jij graag voor deze mensen. Jouw gevoelens en emoties gaan vaak ontzettend diep.

Mensen moeten jou leren kennen

Je hebt een drang om mensen te helpen. Waar je precies mensen mee kunt helpen, kun je vooral zien aan het teken waar je North Node in staat. En mensen moeten echt de kans krijgen om je ook te kunnen zien. Dus wanneer jij jezelf wegstopt, in je veilige, vertrouwde omgeving, zal jouw werk en jouw drang om gezien te worden, nooit worden opgemerkt. Jouw ziel heeft het nodig om meer gezien te worden door het grote publiek.

Wat je moet leren

Deze positie van de North en de South Node is niet de gemakkelijkste. Je wilt liever geen confrontaties met het publiek of je baas aangaan en daarom zit je sneller thuis. Maar wat jouw ziel juist nodig heeft, is dat je gezien wordt. Misschien ben je ergens wel heel goed in, zoals in kunst of heb je veel kennis over een bepaald onderwerp. Het zou voor jou helpen als je echt een publiek figuur wordt. Misschien op televisie, of YouTube, of misschien door jouw kunstwerken te delen met de wereld. Adverteer jezelf. Zet vooral door, want mensen met North Node in het tiende huis doen dit soort dingen soms wel, maar haken dan toch weer af, waardoor ze nooit écht volledig naar buiten treden.

Heb je dromen? Dan is dat niet toeval en niet iets om bang voor te zijn. Werk er aan en doe het werk waar jij voor geboren bent om te doen. Film jezelf voor YouTube, spreek eens tijdens een meeting op het werk deal met de haters en ontdek hoeveel mensen jouw werk juist wel waarderen.

Jij hebt het echt in je om mensen te inspireren, te motiveren of te laten lachen. Je helpt dan niet alleen jezelf, maar ook de mensen die jou tegenkomen. Vertrouw meer op de inspiratie die anderen van je krijgen. Wanneer je dit doet, zul je ook enkele vervelende trauma’s uit je familie gemakkelijker kunnen afsluiten voor jezelf.

Jouw thuis

Je mag nog steeds om je eigen huis geven. De kans is zelfs groot dat je thuis nog meer als thuis voelt, wanneer je op een grote schaal voor anderen gaat zorgen en gezien wordt.