neptunes astrologie
neptunes astrologie

Neptunes in zesde huis

Neptunes is een planeet die wordt gezien als de planeet die voor verwarring zorgt. Het zesde huis is het huis dat volgens de astrologie te maken heeft met gezondheid en werkroutines. Wat betekent het voor jou als je Neptunes in je zesde huis hebt staan?

Wat is het zesde huis?

In je geboortehoroscoop staat het zesde huis voor bijvoorbeeld je werkomgeving, je werkroutines en details. Ook staat het voor je gezondheid. Huisdieren en veranderingen hangen ook vaak samen met het zesde huis. De energie van dit huis is vergelijkbaar met die van het sterrenbeeld Maagd.

Neptunes in de astrologie

Neptunes is een planeet die veel te maken heeft met spiritualiteit, verwarring en het mysterieuze. Ook intuïtie wordt vaak gekoppeld aan deze planeet. Negatieve zaken die kunnen samenhangen met Neptunes zijn verslavingen.

Neptunes in het zesde huis

Heb jij Neptunes in je zesde huis staan in je geboortehoroscoop? Dan ben jij iemand die graag anderen helpt op de werkvloer. Ook sta je vaak bekend als de persoon met de grootste dromen als het gaat om werk. Je kunt je creativiteit en inspiratie stoppen in alledaagse werkroutines.

Jouw werkroutines

Je valt op als het gaat om werk. Je kunt erg dromen over jouw idealen en deze graag willen uiten op de werkvloer. Hierdoor kom je met creatieve oplossingen en ideeën. Je kijkt vooral naar het grotere goed of hogere doel en je wil graag dingen doen die anderen inspireren of helpen. Je wilt echt een verschil maken in het soort werk wat je doet. Beroepsgroepen die hier bijvoorbeeld goed bij passen zijn werken als filmregisseur die idealen graag wil overbrengen op het witte doek, maar ook een arts die de grenzen opzoekt als het gaat om bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe medicatie.

Manipulatie in het zesde huis

Omdat je zo gepassioneerd bezig bent met het overbrengen van jouw idealen, loop je het risico om gemanipuleerd te worden door bijvoorbeeld een werkgever. Voor je het weet gaat een ander er vandoor met jouw geld. Let goed op: werk wat je doet moet ook wat opleveren. Pas op dat je je niet laat vleien door mooie woorden, of het veranderen van de wereld, wanneer er niets of weinig tegenover staat. Geef duidelijk je grenzen aan of vraag aan vrienden advies als je het idee hebt dat er misbruik van je wordt gemaakt.

Pas op voor je hart

Mensen met Neptunes in het zesde huis, kunnen problemen hebben met hun hart.

Vreemde gezondheidsproblemen

Neptunes staat voor het mysterieuze, het onverklaarbare. Het is goed mogelijk dat je gezondheidsproblemen krijgt, waarvan het niet goed duidelijk is wát dat dan is. Denk aan zeer zeldzame ziektes of klachten waar nooit een goede diagnose voor wordt gegeven.

Problemen met medicijnen

Iemand met Neptunes in het zesde huis moet oppassen met medicatie. De kans is aanwezig dat je verkeerde medicatie krijgt, of niet goed reageert vanwege bijvoorbeeld een allergie. Let goed op voor bijwerkingen. Werkt een medicijn niet zoals het zou moeten? Dan moet je er zo snel mogelijk mee stoppen. Blijf alert hier op, zodat je weet wat er met je lijf gebeurt. Ook drugs en te veel alcohol kunnen een negatief of ander effect op je hebben dan bij de meeste mensen het geval is.