mercurius astrologie
mercurius astrologie

Mercurius in negende huis

Mercurius is de planeet die wordt gelinkt aan communicatie. En het negende huis, is het huis van filosofie, wijsheid en groei. Wat betekent het wanneer je de Mercurius in je negende huis van je geboortehoroscoop hebt staan?

Wat is het negende huis?

Het astrologische negende huis zien we vaak als het huis van de wijsheid. Dit heeft alles te maken met filosofie, wijsheid, school, persoonlijke groei, en religie. Dit huis vertelt je meer over jouw zoektocht naar de zin van het leven, verre reizen en geluk. Dit huis heeft een vergelijkbare energie als het sterrenbeeld Boogschutter.

Mercurius in de astrologie

Mercurius is de planeet die alles te maken heeft met communicatie. Denk aan je intellect, je geheugen en alles wat er in je hoofd afspeelt. Ook korte reizen hebben vaak te maken met Mercurius.

Mercurius in het negende huis

Heb jij Mercurius in het negende huis staan? Dan ben je de eeuwige student. Je bent altijd in om nieuwe dingen te leren en raakt ook nooit uitgeleerd. Kennis opdoen is belangrijk voor je. Je bent iemand die erg uitbundig praat. Je hebt een luide, enthousiaste stem en hebt veel energie in je manier van praten. Mensen vinden je vaak erg optimistisch. Je stelt ook veel vragen, om zo nog meer te leren.

Manier van communiceren

Jij bent iemand die heel direct is. Jij zegt waar het op staat. En dat kun je soms met een brede grijns op je gezicht doen. Ook ben je energiek in je manier van communiceren en dit kan aanstekelijk werken. Pas wel op, want je zou soms wel wat kunnen opscheppen. Schrijven is eveneens iets dat je goed zal liggen.

Informatie verzamelen

Jij bent er goed in om overal informatie vandaan te halen. Of het nou over spiritualiteit gaat, of over het leren van een nieuwe taal: jij kan het waarschijnlijk. Je kunt met iedereen praten. Als jij er maar van kunt leren. Je hoort graag van anderen hoe zij stappen hebben gemaakt om te groeien. Je raakt hier juist erg geïnspireerd door.

Opleidingen

Als het gaat over een goede opleiding volgen, dan zit je met Mercurius in het negende huis goed. De kans is groot dat je je opleidingen en cursussen serieus vindt. Het is ook goed mogelijk dat je later

Persoonlijkheid die gezien moet worden

Jij bent iemand die gezien moet worden. Zo zou jij een tv-presentator kunnen zijn, of YouTube-videos kunnen maken. Of misschien sta je regelmatig op een podium. Maar je zou bijvoorbeeld ook een priester kunnen zijn.

Reizen

Waarschijnlijk moet je ver reizen om je familie te zien. De kans is groot dat je je familie toen je jong was niet veel zag en dat je er verder voor moest reizen om ze te kunnen zien. Het is ook goed mogelijk. Als kind heb je waarschijnlijk ook veel moeten reizen.

Mercurius retrograde

Houd in de gaten wanneer Mercurius Retrograde is. Dit is een paar keer per jaar. Dit zal op jou extra effect hebben. Ga in deze periode bij voorkeur niet op reis en houd rekening met miscommunicaties. Een Mercurius Retrograde ervaar jij waarschijnlijk nog heftiger dan andere mensen dat doen.