maan astrologie
maan astrologie

Maan in elfde huis

De maan in de wereld van astrologie, wordt gekoppeld aan je emoties en je intuïtie. Het elfde huis heeft alles te maken met groepen in jouw omgeving, zoals vrienden of collega’s. Wat betekent het wanneer in jouw geboortehoroscoop de Maan in het elfde huis staat?

Wat is het elfde huis?

Het elfde huis van de astrologie wordt gekoppeld aan de connecties en groepen in je leven. Denk aan vriendschappen en hoe jij overkomt in een groep. Dit huis staat ook voor jouw dromen en wat je hoopt. Technieken worden ook vaak in verband gebracht met dit huis. Je kunt de energie van het elfde huis heel goed vergelijken met het sterrenbeeld Waterman.

Maan in de astrologie

De planeet maan heeft alles te maken met jouw emoties en gevoel. Het heeft ook te maken je reactie op zaken, en je creativiteit. Maan wordt daarnaast gekoppeld aan je moeder en verzorging. De energie van de Maan is vergelijkbaar met het sterrenbeeld Kreeft.

Wat betekent Maan in het elfde huis?

Heb jij Maan in het elfde huis staan? Dan wil jij een connectie hebben met mensen die jou het gevoel geven dat je welkom bent of erbij helpt. Ook ben jij waarschijnlijk iemand die heel goed voor anderen zorgt en ze een welkom gevoel geeft als ze bij je zijn. En jij voelt je veilig op jouw beurt. Op emotioneel vlak zijn de groepen waar je bij hoort belangrijk voor je. Is de groep goed voor je? dan voel jij je zeer goed. Heb je het idee dat je aangevallen wordt? Dan kun je dit zeer zwaar oppakken. Je weegt dus behoorlijk zwaar aan hoe groepen op je reageren.

Groepen uit het verleden

Je kunt er moeite mee hebben om vrienden of groepen los te laten wanneer de vriendschappen ophouden. Hier kun je nog lang mee zitten. Ook kunnen bepaalde herinneringen naar groepen voor grote emoties zorgen in het heden. Hierdoor kun je het soms lastig vinden om in het nu te leven samen met je vrienden.

Je zou langdurige vriendschappen kunnen hebben

Als je goede vrienden hebt, dan houd je die voor een lange tijd. Jij bent zeer trouw naar anderen toe en zal ze jarenlang blijven steunen. Hoe lang je daadwerkelijk een connectie hebt met deze mensen hebt, is ook afhankelijk van de aspecten met jouw maan in je geboortehoroscoop.

Moeder

Jij speelt de moederrol in de groepen waar jij deel van uitmaakt. Zo zouden mensen bijvoorbeeld bij jou thuis mogen komen. En natuurlijk zorg je dan voor iets lekkers te eten of drinken. Je beschermt je vrienden ook, door ze bijvoorbeeld te verdedigen in een discussie. Je weet precies wat iedereen in de groep nodig hebt en je probeert hier zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Pas wel op: je zou hierdoor een pleaser kunnen zijn. Hierdoor kijk je niet naar wat jij als individu wil, maar luister je meer naar de groep. En als je dan toch eens voor jezelf opkomt, kan de rest van de groep wat verbaasd reageren.

Zeer gevoelig voor alles wat je leest en ziet

Jij kunt zeer gevoelig zijn voor dingen die je leest en ziet. Het zou voor jou dus verstandig zijn om je niet te gek te laten maken over berichten in groepen op social media.

Je kunt je zorgen maken

Je kunt je erg veel zorgen maken om de vrienden in je groep, maar ook om jouw positie in een groep. Je vraagt je bijvoorbeeld af of je wel binnen de groep ligt. Je zou op dit vlak zelfs emotioneel instabiel kunnen zijn. Let wel op: wees eerlijk naar anderen toe over je gevoelens. De kans is aanwezig dat je dit niet bent, omdat je anderen niet teleur wilt stellen. Maar op de lange termijn voelt het juist niet goed of kunnen mensen zelfs afgeschrikt raken door je. Je zou jezelf emotioneel kunnen kwijtraken als je te veel piekert over jouw vrienden.

Leer dus om jezelf uit te spreken. Geef aan hoe je je voelt. Wees eerlijk. Hoe moeilijk dat soms ook is. Uiteindelijk ga je daar wel meer aan hebben.