leeuw astrologie
leeuw astrologie

Leeuw in tweede huis

Als we bij astrologie praten over het tweede huis, dan gaat het vaak over jouw financiën en de spullen die je hebt. De leeuw is een trots teken. Wat betekent het dan precies wanneer je leeuw in je tweede huis van de geboortehoroscoop hebt staan?

Tweede huis in astrologie

Als we kijken naar astrologie, dan staat het tweede huis voor al jouw persoonlijke waarden. Denk aan de spullen die je hebt, het geld dat je verdient en de manier hoe je met deze waarden omgaat. Ook je zelfbeeld heeft te maken met het tweede huis. Je kunt de energie van het tweede huis goed vergelijken met het sterrenbeeld stier.

Leeuw in het tweede huis

  • Vuurteken
  • Heersende planeet: zon

Heb jij Leeuw in je tweede huis staan? Dan maakt het hebben van geld je erg trots. En dat laat je graag zien. Je koopt luxe spullen om te showen of je geeft je vrienden een drankje cadeau in de kroeg. Dit doe je niet alleen om te laten zien hoe goed je bezig bent, maar ook omdat je het leuk vindt met anderen te delen. Maar het geeft je wel echt een gevoel van trots om geld te hebben.

Het verdienen van geld

Jij wilt best graag wat bereiken en droomt dan ook van een hoog inkomen. Als je financiële problemen hebt, dan weet je die redelijk gemakkelijk op te lossen. Je weet gemakkelijk geld aan te trekken. Hoe je geld verdient, zal waarschijnlijk vooral te maken hebben met je zelfvertrouwen. Je zou goed geld kunnen verdienen wanneer je aan het optreden bent. Denk aan zingen, dansen, theater. Iemand die leeuw in het tweede huis heeft, kan wat extraverter zijn als het gaat om het verdienen van geld.

Pas op dat je niet te veel uitgeeft

Omdat de leeuw zo extravagant is, is het voor jou vrij gemakkelijk om veel geld uit te geven. Geld moet rollen, nietwaar? Maar je loopt wel het risico dat je meer geld uitgeeft, dan dat je hebt. Je kiest liever voor producten van een hoge kwaliteit, dan van een iets mindere kwaliteit. Ondanks dat het misschien wat duurder is.

De spullen die je hebt

Je vindt het moeilijk om spullen die je hebt weg te doen. Je bent namelijk heel trots op wat je hebt. Je zou ook graag geld willen uitgeven aan iets waarmee je je prestaties ten toon kunt stellen. Bijvoorbeeld een mooie lijst voor een certificaat dat je hebt behaald.

Investeringen

Jij bent iemand die veel geld in investeringen kan stoppen. Zeker wanneer je het idee hebt dat je flink wat geld ermee kunt verdienen, ben je best bereid hier wat in te stoppen. Je geeft hier al snel meer aan uit dan sommigen anderen zouden doen. Het nadeel hiervan is echter wel dat je geen rekening houdt met de mogelijke risico’s en hierdoor meer kwijt kunt raken dan je eigenlijk zou willen.

Pas op dat je niet te veel drama maakt

Wanneer je wat financiële problemen hebt, is de kans aanwezig dat je je snel wat meer zorgen maakt dan nodig is. Je kunt je zorgen wat overdrijven. Wanneer je iets minder verdient dan je had gedacht, ervaar je dit al snel als een groot verlies. Hier moet je ook een beetje voor oppassen wanneer je Leeuw in het tweede huis hebt staan. Blijf ervan bewust dat een tegenslag niet het einde van de wereld is en dat je altijd wel weer een oplossing vindt.