kreeft ascendant
kreeft ascendant

Kreeft in eerste huis – Ascendant

Het teken dat je als ascendant hebt, bepaalt hoe de buitenwereld jou ziet en hoe je op de wereld om je heen reageert. Volgens astrologie is een kreeft ascendant is zachtaardig en vriendelijk. Maar wat is nog meer bepalend voor de Kreeft, ook wel de Cancer in het eerste huis?

Het eerste huis

Het eerste huis in astrologie staat voor jou en hoe de wereld je ziet. Het heeft te maken met jouw innerlijk, maar ook je uiterlijk. Hoe mensen jou zien, of wat je doelen zijn, wordt allemaal bepaald in het eerste huis. Dit huis hangt samen met de energie van het sterrenbeeld ram.

Ascendant

Het sterrenbeeld in je eerste huis, wordt ook wel je Ascendant genoemd en dit wordt vaak gezien als bepalender dan je zonteken. Mensen herkennen zich hier vaak snel in. Om het complete plaatje goed te begrijpen, is het wel belangrijk om tenminste je zonteken en maanteken ook te weten. Wie jij bent heeft namelijk te maken met een combinatie aan posities in je geboortehoroscoop.

Wat betekent kreeft in het eerste huis?

  • Waterteken
  • Heersende planeet: maan

Ben jij kreeft als Ascendant? Dan ben je zachtaardig en bekijk je de wereld vooral vanuit je gevoel en emoties. Iets moet goed voelen. Je intuïtie is vaak ook heel goed en het is belangrijk dat je hier ook goed naar leert luisteren en dat je je emotionele intelligentie zo goed mogelijk benut. Vanwege je zachtaardige karakter, ben je vriendelijk naar mensen en wil je hen helpen waar nodig.

Hooggevoeligheid bij dit waterteken

Ascendant kreeft kan hooggevoelig zijn en daardoor situaties haarfijn aanvoelen. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Een directe confrontatie wordt bijvoorbeeld al snel als vervelend ervaren. Vaak kies je ervoor om geen directe confrontatie aan te gaan, maar om samen uit het probleem te komen. Je zult dan veel onderhandelen, praten. Het is ook goed mogelijk dat je je soms té veel laat leiden door je emoties en gevoelens. Hoewel deze gevoelens vaak kloppen, kunnen ze je soms ook in de weg staan en is je eerste indruk niet altijd juist. Je moet leren dat je gevoelens het niet altijd bij het juiste eind hebben.

Hooggevoeligheid betekent trouwens niet dat je makkelijk omver te duwen bent. Je hebt een dik pantser.

Zorgzaam en familie

Wanneer kreeft in je eerste huis staat, ben je zorgzaam naar anderen toe. Je hebt er geen problemen mee om iets te doen voor een ander. De kans is groot dat je goed in taken zoals koken, tuinieren of het huishouden bent. Je hebt ook een erg zachte en persoonlijke aanpak, waardoor mensen je gemakkelijk benaderen als ze hulp of goede raad nodig hebben.


Familie is voor jou erg belangrijk en je voelt je op je best als de familiebanden goed zijn. Onbewust wil je je misschien aan de wensen van je ouders voldoen – zeker op jonge leeftijd zal dit een rol hebben gespeeld. Op jonge leeftijd was je waarschijnlijk ook erg bezig met de emoties van jouw moeder en wil je graag aardig gevonden worden door haar. Sommige mensen zien je hierdoor misschien wel als een moederskindje.
Geen goede familiebanden? Ook vrienden worden vaak gezien als deel van de familie en zijn daardoor even belangrijk of zelfs belangrijker dan familieleden. Zelfs huisdieren maken vaak deel uit van de familie.

Kreeft is goed in communiceren

De kreeft ascendant is heel goed in communiceren. Je praat waarschijnlijk veel met je handen en je weet hoe je mensen naar je moet laten luisteren. In een gesprek luister je ook altijd naar de ander en ben je niet bezig om constant je eigen verhaal te vertellen.

Moeite met vertrouwen

Wanneer je als kreeft Ascendant problemen hebt gehad met vertrouwen, bijvoorbeeld in je familie, dan kan dit voor een groot trauma zorgen. Wanneer je ouders bijvoorbeeld je grenzen niet respecteerden, kan dit tegenwoordig nog steeds op je drukken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld trauma’s uit het eerdere relaties. Je bent gevoelig, en trekt je het dan ook echt aan als er iets gebeurt en je blijft er lang mee rondlopen. Zoek mensen uit die je echt kunt vertrouwen, die jouw grenzen en jou waarderen en creëer zo een cirkel om je heen van mensen die je waarderen voor wie je bent. Zo bouw je ook aan jezelf.

Kreeft wil een veilige thuishaven

Het huis is voor de Ascendant kreeft heel erg belangrijk. Hiermee wordt veiligheid gecreëerd. Dit betekent overigens niet dat er geen reizen worden gemaakt, maar vooral dat het huis wordt gezien als plek om je even terug te trekken. Je omringt je met spullen waar jij blij van wordt en die voor jou van waarde zijn. Veel ascendant kreeften hebben een verzameling van objecten die voor hen belangrijk zijn. En ook de mensen met wie je in je huis woont, zijn belangrijk voor je. Denk aan je partner, of familieleven.

Kreeft in eerste huis: de werkvloer

Je zou prima eigen ondernemer kunnen zijn, omdat je goed aanvoelt wat klanten nodig hebben. In loondienst werken is ook een optie, maar dan heb je wel enige vrijheid nodig als het bijvoorbeeld gaat om klantcontact. Als het om werk gaat: de kans is groot dat je je taken met succes voltooid en dat mensen graag met je samenwerken.


Omdat je als Kreeft ascendant een goed geheugen hebt en inbeeldingsvermogen hebt, kun je gemakkelijk verbanden leggen en kom je snel met vernieuwde ideeën. Vernieuwing en verandering op de werkvloer is voor jou ook geen probleem. Ascendant kreeften zijn harde werkers, omdat ze financiële vrijheid belangrijk vinden en daar graag hard voor willen werken.

Pas wel op dat je niet te veel in controle wilt zijn en dat je niet té veel naar je emoties luistert. Sommige taken voelen misschien niet goed, maar moeten wel worden gedaan.

Beroemdheden met kreeft in eerste huis


Deze beroemdheden hebben kreeft in hun eerste huis:

Bill Gates, Albert Einstein, Angelina Jolie, Julia Roberts, Salvador Dali