jupiter astrologie
jupiter astrologie

Jupiter in zesde huis

Bij het zesde huis denken we aan gezondheid en werkroutines. De planeet Jupiter wordt ook wel de geluksplaneet genoemd en staat onder anderen voor persoonlijke groei. Wat betekent het wanneer Jupiter in het zesde huis staat?

Wat is het zesde huis?

Het zesde huis staat onder anderen voor je werkroutines en werkomgeving en je oog voor details. Het kan ook staan voor je gezondheid, huisdieren en veranderingen. Je kunt dit huis ook vergelijken met de energie van het sterrenbeeld Maagd.

Jupiter in de astrologie

Jupiter wordt in de astrologie ook wel de geluksplaneet genoemd. Deze planeet staat voor groei, ontwikkelingen, geluk en wonderen. Jupiter kan ook te maken hebben met jouw manier van leren, met rijkdom, leiders, reizen en religie.

Jupiter in het zesde huis

Als je in je geboortehoroscoop Jupiter in je zesde huis hebt, dan heb je doorgaans niet zo veel moeite om werk te vinden. Ook kies je voor werk waarvoor je veel onderweg of in beweging bent. In het algemeen heb je weinig vijanden en kun je het met iedereen wel goed vinden.

Werkroutine bij Jupiter in het zesde huis

Heb je geen werk? Dan ga je niet thuis zitten afwachten. Nee, jij zoekt actief naar manieren om toch aan het werk te kunnen. En dat lukt je dan ook goed. Je houdt ervan om hard te werken en het geeft je veel voldoening als je er goed in bent. Jouw leven draait grotendeels rondom jouw werk. Zelfs je persoonlijke filosofie hangt nauw samen met je werk.

Collega’s en leidinggevende

De meeste mensen waar je mee samenwerkt waarderen je passie en eerlijkheid in je werk heel erg. Ze werken graag met je samen, omdat je ervoor gaat en altijd eerlijk bent. En tel erbij op dat je graag anderen leert wat jij zelf hebt geleerd. Dit maakt je een prettige persoonlijkheid op de werkvloer. Je deelt veel met anderen.

Soort werkzaamheden

Je bent iemand die heel gemakkelijk andere mensen kan lezen. Daardoor zou je zeer geschikt zijn om bijvoorbeeld mensen aan te nemen voor bedrijven.

Veranderingen in je werk


Gedurende je carrière wil je nog wel een switchen. Eens een hele andere positie innemen of je werkomgeving veranderen. Wanneer je opeens heel ander soort werk doet, lukt het je ook om hier succes in te vinden.

Geluk op de werkvloer

Sta niet vreemd op te kijken als je vaker dan anderen geluk ervaart als het gaat om je werk. Jij krijgt het voor elkaar om succesvol te zijn in wat je doet en dat gaat je meestal gemakkelijk af. Ook kunnen collega’s of mensen uit je netwerk je snel helpen aan werk. Soms denk je zelf ook: ‘huh? Hoe heb ik dit nou voor elkaar gekregen?’. Nou, daar mag je Jupiter in je zesde huis voor bedanken.

Gezondheid met Jupiter in zesde huis


Mensen met Jupiter in het zesde huis hebben in het algemeen een goede gezondheid. Is het zesde huis Waterman of Steenbok staat, loop je het risico dat je goed op je voeding moet letten om overgewicht te voorkomen. Word je ziek? Dan kun je daar vaak goed van genezen en ook hierbij geldt dat je soms het gevoel kan hebben dat je wel heel erg veel geluk had.

Pas op voor kritiek

In het algemeen is Jupiter in het zesde huis dus een zeer goede positie om te hebben in je geboortehoroscoop. Het enige waar je op moet letten, is dat je er niet goed tegen kunt om kritiek te krijgen. Je kunt dan vervelend worden en niet altijd even goed openstaan voor de kritiek die je ontvangt. Het is verstandig om te leren hoe je met kritiek kunt omgaan, zodat je je niet telkens aangevallen voelt.