jupiter astrologie
jupiter astrologie

Jupiter in het tiende huis

Jupiter is een echte geluksplaneet die staat voor succes. Het tiende huis wordt gezien als het huis van het werk. Wat betekent het wanneer Jupiter in je tiende huis staat in je geboortehoroscoop? Een uitleg over de astrologie.

Wat is het tiende huis?

In de astrologie staat het tiende huis voor het huis van het werk. Het heeft te maken met jouw ambities, je persoonlijke prestaties en je imago op de werkvloer. Het tiende huis staat voor jouw persoonlijke krachten. Ook wordt het tiende huis gekoppeld met je vader, of de persoon die de vaderrol op zich heeft genomen. De energie van het tiende huis is te vergelijken met het sterrenbeeld Steenbok. Meestal wordt het tiende huis ook wel Midheaven genoemd.

Wat betekent Jupiter?

We noemen Jupiter ook vaak wel de geluksplaneet. Dit komt omdat Jupiter voor groei, geluk en ontwikkelingen staat. Jupiter verbreedt dat waar het in staat. Ook heeft Jupiter te maken met leiders, rijkdom en religie. Als laatste heeft Jupiter te maken met verre reizen en met leren. Jupiter heeft een vergelijkbare energie als het sterrenbeeld Boogschutter.

Leren

Jij bent iemand die gemakkelijk kan leren en waarschijnlijk heb je ook meerdere diploma’s, of lukt het je goed om cursussen te voltooien. Het is wel mogelijk dat je dit pas op een wat latere leeftijd echt merkt.

Geluk met je carrière

Heb jij Jupiter in je tiende huis staan? Dan ervaar je veel geluk met je carrière. Jij bent iemand die precies op het juiste moment ergens solliciteert. Ook weet je de juiste dingen te doen, waardoor je de waardering krijgt die je graag wil. Mensen met Jupiter in het tiende huis hebben vaak veel succes. Beroemdheden die bijvoorbeeld Jupiter in het tiende huis hadden staan zijn bijvoorbeeld Steve Jobs, Bob Marley en Angelina Jolie. Dit bereiken ze overigens vooral door ook echt hard te werken. Het succes en geluk komt je dus niet aanwaaien, maar wanneer jij ervoor gaat weet je absoluut geluk te vinden. Denk aan hoge inkomsten of geweldige kansen.

Je geeft graag terug

Je bent iemand die gemakkelijk teruggeeft aan de community. Dit zou bijvoorbeeld kunnen, omdat je geld geeft aan mensen die het nodig hebben. Of misschien leer je juist anderen wat of probeer je een boodschap over te brengen. Je zou het goed doen om werk te doen waarbij je met grote groepen mensen te maken hebt. Ook zou je voor een non-profit organisatie kunnen werken. Jij zou bijvoorbeeld iemand kunnen zijn die bijvoorbeeld TED-talks geeft of YouTube-video’s maakt om mensen te motiveren of helpen, zonder dat je daar iets voor terugkrijgt.

Reizen voor je werk

De kans is groot dat jij werk hebt waarbij je veel reist. Misschien omdat het werk niet naast de deur is, of omdat je veel onderweg moet zijn voor je werk. Ook is het goed mogelijk dat je sowieso niet graag op één plaats werkt. Dat gaat op den duur toch wat vervelen. Zo zou je bijvoorbeeld iemand kunnen zijn die overal ter wereld optreedt, of je bent iemand die voor een sales-job naar meerdere bedrijven reist.

Pas op dat je niet gaat zitten afwachten

Wanneer je vaak geluk hebt op de werkvloer, kun je het gevoel krijgen dat het allemaal vanzelf wel op je pad komt. En daar moet je voor oppassen: Jupiter is wel de geluksplaneet, maar je bereikt dit geluk alleen maar wanneer je je goed inzet. Het gevaar is dat je achterover leunt, niets doet en vervolgens ook niets bereikt. Word dus niet te arrogant op dit vlak. En pas ook op dat je niet in de valstrik valt van een ‘snel-rijk-methode’. Al ben je wel echt iemand die risico’s zal nemen als het gaat om je werk.

Het duurt misschien lang tot je je droombaan vindt

Jupiter is een planeet die vaak op een wat latere leeftijd op gang komt. Hierdoor is het goed mogelijk dat je veel verschillende soorten baantjes of opleidingen volgt en nog erg zoekend bent naar wat je eigenlijk wil doen. Het zou zelfs kunnen dat jouw omgeving zei: ‘God, en nu opeens dít? Je was eerst gewoon een juf en nu denk je een artiest bent’

Pas op dat je niet te hard gaat

Het is mogelijk dat je de neiging hebt om met werken te hard te gaan. Pas hiervoor op, zodat je een burn-out of andere stressklachten voorkomt.

Je vader

Je vader – of de persoon die de vaderrol op zich nam – was iemand waar je vaak heen ging voor vragen of hulp. Je leerde veel van hem over het leven, maar ook hoe je succesvol moest zien. Het was een positieve, optimistische energie voor je. Hij was er niet altijd voor je. Het is ook goed mogelijk dat er iemand anders in de familie was die voor je zorgde. De kans is ook heel groot dat dit iemand is die erg religieus is en zijn mening op jou probeerde op te dringen. Als hij niet iemand is die religieus is, dan kan het ook zijn dat hij bepaalde spirituele visies heeft waar hij heel sterk in gelooft.