maan astrologie
maan astrologie

Volle maan in Ram 20 oktober 2021 – wat kunnen we verwachten?

20 oktober 2021

Volle maan wordt altijd als een belangrijk moment gezien in de astrologie. Het is een moment om negatieve energie van ons af te duwen en om projecten af te ronden die we eerder zijn gestart. Wat betekent de volle maan in Ram die op 20 oktober 2021 plaatsvindt? Wat kunnen we verwachten?

Wat is een volle maan?

Een volle maan is het moment waarop de zon recht tegenover de maan staat. Dit noemen we ook wel in oppositie of opposition. Het is het moment dat de maan volledig rond en zichtbaar is.

Wat betekent dit astrologisch gezien?

De volle maan betekent astrologisch gezien dat projecten afgerond worden. Ook emotioneel kun je dingen makkelijker afsluiten. En wat er precies allemaal tijdens een volle maan zal spelen, is afhankelijk van het teken waar de maan op dat moment in staat en de posities van andere planeten. De effecten van een volle maan kunnen ongeveer twee weken lang voelbaar zijn. En vaak kun je dit ook al een paar dagen voor de daadwerkelijke volle maan merken.

Volle maan in Ram

20 oktober 2021 is het volle maan in Ram. Dit is een intensieve volle maan. Ram is een vuurteken en is sowieso altijd wel wat intens. Het zorgt voor inspiratie, impulsiviteit en actie. We zullen dus ook meer actie en passie in ons voelen rondom de volle maan.

Mars in oppositie met de maan

De maan staat dus in Ram. Opvallend is dat de heersende planeet van Ram – Mars – in oppositie staat met de maan. Mars heeft te maken met actie, passie en impulsen. En Mars staat momenteel in het teken Weegschaal. Dit is het teken waar Mars het minst goed in past. Want Weegschaal gaat over relaties en anderen, terwijl Mars veel meer bezig is met het ego.

Dit zorgt voor conflicten. Conflicten die je in de wereld ziet, maar misschien zelf ook voelt. Het gaat heel erg over wat een ander wil versus wat jij zelf wil. Of: jouw groep tegen de andere groep.

Mars vierkant met Pluto

Mars staat vierkant met Pluto. Vierkanten staan altijd voor uitdagingen. In dit geval betekent het dat er veel machtsstrijd zal komen. Ook misbruik, of het gevoel dat je machteloos staat kan met deze volle maan gezien worden. Wie is de sterkste? Ook verslavingen of problemen die we niet onder ogen wilden of konden komen, worden zichtbaarder. Pluto heeft alles te maken met de donkere kant en de onderwereld. Ook is Pluto de planeet van transformatie. Maar om te transformeren, moet het eerst pijn doen en kapot gaan. Pas dan wordt het beter.

En Pluto staat in het teken Steenbok, wat vaak te maken heeft met leiders en autoriteiten.

T-vierkant tussen de Maan, Mars en Pluto

Wanneer er in de astrologie twee planeten in oppositie staan en tegelijkertijd ook een vierkant hebben met een derde planeet, dan noemen we dit een T-vierkant. Dit zorgt eigenlijk voor meer spanningen. Bij een oppositie is het eigenlijk zo dat je met twee tegenpolen te maken hebt, maar de derde planeet zorgt voor extra spanningen. Meestal in het gebied waar die derde planeet zich bevindt. Dit zorgt voor conflicten en dingen die gezien moeten worden.

Mercurius vierkant Chiron

Mercurius staat momenteel ook vierkant met Chiron. Mercurius is de planeet die alles te maken heeft met communicatie en hoe je denkt. En Chiron wordt ook wel de Wounded Healer genoemd. Chiron heeft te maken met je diepste pijn en emoties. Je gaat dus meer voelen over je innerlijke conflicten. Onthoud dat een vierkant een uitdaging is. Dus makkelijk is dit niet.

Venus vierkant Neptunes

De komende weken gaat ook Venus in vierkant met Neptunes staan. Nog een uitdaging dus. Dit aspect kan extra onzekerheden zichtbaar maken. Je kunt het gevoel hebben dat je helemaal niet waardevol hebt. Dit aspect kan ook problemen in romantische relaties veroorzaken, die eveneens met onzekerheden te maken hebben. Je kunt wat problemen met relaties of ex-relaties hebben hebben in de komende tijd. Venus staat namelijk voor relaties, en ook voor geld. Terwijl Neptunes ook vaak wordt gekoppeld aan verslavingen en illusies. Je laat dus waarschijnlijk een illusie los die met een relatie of een connectie te maken heeft. Je gaat een nieuwe toekomst zien. Dit hoeft niet perse een liefdesrelatie te zijn, maar kan ook met vrienden, familie of collega’s te maken hebben.

Een grote verandering in het onderbewustzijn

De thema’s die hierboven genoemd worden, zoals machtsmisbruik, het gevoel van machteloosheid en het oog-in-oog komen met je eigen schaduwen en tekortkomingen, zullen de komende tijd steeds zichtbaarder worden. Je ziet dit misschien bij jezelf, maar ook bij vrienden, familie of kennissen.

Er zal veel meer diepte zijn in je emoties, zodat je situaties waarin je je machteloos voelt, beter onder ogen kunt komen. Je gaat dingen anders zien, en dat kan door van alles worden getriggerd. Denk aan het kijken van een film, of een gesprek dat je ergens voert. Je gaat beter zien waar jij machteloos bent en waar anderen de controle over jou hebben. Voorbeelden:

  • Een relatie waarin je eigenlijk niet helemaal kunt zijn wie je wilt zijn
  • Beslissingen in het bedrijf waar je werkt, waar jij niets tegen kunt beginnen
  • Overheden die niets doen met jouw problemen en jouw onmacht om iets te veranderen

Je gaat dit dus allemaal beter zien en je wordt je er meer bewust van.

Waar moet je jezelf bewijzen?

Een ander effect van deze Volle Maan is dat je jezelf meer wilt bewijzen. Je gaat zien waar jij misschien wat te hard jezelf probeert te bewijzen of te hard je best doet. Misschien sport je wel te hard, of probeer je je partner te hard te pleasen. Dit zijn dingen die altijd al speelden, maar die je rond deze periode veel meer zal beseffen.

Gebrek aan actie

Tijdens deze volle maan is actie en in beweging komen een belangrijk thema. Dit komt door het teken Ram, maar ook door de oppositie met Mars. Je gaat vooral beter zien waar je eigenlijk wel meer mag doen. Werk je wel hard genoeg? Doe jij wel genoeg om bepaalde doelen te behalen? Zet jij je wel voldoende in voor jouw relatie? Waar spreek je jezelf niet uit, terwijl je dat eigenlijk wel zou moeten doen? Waar laat jij anderen voor jou een keuze maken, terwijl je dit zelf zou moeten doen? Waar heeft de mening van anderen jou tegengehouden om te gaan voor wat je écht wilt?

Enkele voorbeelden:

  • Misschien wilde je altijd wel een boek schrijven en heb je dit nooit gedaan, omdat je bang was voor de mening van je partner of van je ouders.
  • Misschien wilde je graag stoppen met je werk, omdat je er ongelukkig wordt, maar laat je je tegenhouden omdat je het geld nodig hebt.

Durf je schaduw onder ogen te komen

Deze Volle Maan staat volledig in het teken van het onder ogen komen van je eigen angsten, je eigen machteloosheid, je eigen problemen en het gebrek aan oplossingen. Het zal intens zijn, stressvol en veel pijn doen, maar het zal je ook helpen om stappen te zetten. De pijn is nodig om te kunnen groeien. Want zoals je vast weet: de zaken waar je het meeste van leerde, waren de dingen die je ook heel veel pijn hebben gedaan. Voel je het niet? Dan vergeet je het ook weer en leer je er niets van. Het kan dus heftig en confronterend zijn, maar het helpt je tegelijkertijd.

Overigens is dit iets dat de afgelopen tijd en de komende tijd sowieso nog zal spelen. Dit komt vooral omdat Pluto al een behoorlijke tijd invloed heeft op ons. Maar deze Volle Maan kan echt worden gezien het begin van een wedergeboorte. Hoe langer je wegrent van je schaduwkant, hoe meer controle je angsten en problemen over je hebben. Je groeit dus pas wanneer je jouw problemen onder ogen durft te komen.

Het zou kunnen dat je deze problemen wilt negeren of ertegen in wil gaan. Of misschien vormt het juist een trigger om opnieuw in dezelfde problemen te komen. Maar dit moet je dus niet doen: durf te zien wat jou in de weg zit en durf het nu eens anders aan te pakken, zodat jij weer meer de controle over jezelf hebt. Doe je dit? Dan zul je er een trots en goed gevoel aan overhouden.