waterman astrologie
waterman astrologie

Waterman in achtste huis

Het achtste huis wordt vaak gezien als het huis van taboes, trauma’s en persoonlijke limieten. Waterman wordt meestal gezien als het sterrenbeeld dat voor vrijheid staat. Wat betekent het wanneer je Waterman in je achtste huis hebt staan?

Wat is het achtste huis?

In de wereld van de astrologie kijken we bij het achtste huis naar jouw tekortkomingen. Denk aan taboes, trauma’s, angsten, geheimen en zelfs de dood. Het achtste huis wordt niet altijd gezien als het meest favoriete huis, maar onthoud dat je juist heel veel over jezelf kunt leren door naar je achtste huis te kijken en te weten hoe je verder kunt groeien. Het achtste huis heeft ook te maken met geld en bezit van een ander, zoals bezittingen van een partner of dat je krijgt via een erfenis. De energie van het achtste huis is vergelijkbaar met die van het sterrenbeeld Schorpioen.

Waterman in het achtste huis

  • Luchtteken
  • Heersende planeet: Uranus

Heb jij Waterman in het achtste huis? Dan mis je emotionële support en is het goed mogelijk dat je onbewust afstand creëert. Het is mogelijk dat mensen in het verleden jouw mond probeerden te snoeren.

Intieme relaties

Wanneer je te maken hebt met intimiteit, dan zou je een soort onbewuste afstand kunnen creëren. Hierdoor kom je wat vreemd over. Anders dan hoe intimiteit normaal is. Zo is het goed mogelijk dat je wat bang bent. Je weet bijvoorbeeld niet goed hoe je met alle heftige emoties om moet gaan, waardoor je wat meer afstand houdt in de relatie en vanaf een afstand bekijk je wat er gaande is en probeer je te bedenken of dit is wat jij op de lange termijn wil en wat een serieuze relatie precies betekent. Hier heb je de tijd voor nodig. Je bent wel iemand die makkelijk een relatie in springt. Denk aan meteen een relatie na een eerste date of gemakkelijk een one night stand aangaan. Maar als het serieuzer wordt, met echte 1-op-1 interacties, wordt het allemaal een stuk spannender. Je wilt het wel, maar tegelijkertijd wil je ook vooral nog veel plezier hebben.

Je houdt in een serieuze relatie vooral afstand, zodat anderen jou minder goed leren kennen. Dit kan in vriendschappen ook het geval zijn. Je wil best dichter tot ze komen, maar tegelijkertijd wil je dat ook niet.

De vraag is vooral: wil jouw partner wachten tot jij zo ver bent?

Intimiteit

Het is goed mogelijk dat je meer om je eigen vrijheid geeft dan om het binden van een relatie. Je wilt niet dat iemand je vrijheid zomaar van je afneemt. Je wil graag doen wat je wil, wanneer je het wil. Dit zou ook kunnen betekenen dat je zelfs meerdere partners zou willen hebben, of juist makkelijker contact met anderen vormt met mensen via technische ontwikkelingen, zoals een online app.

Je mist emotionele support

Je vindt het heel lastig om iemand op een emotionele manier te steunen. Het is goed mogelijk dat iemand zijn of haar hart stort en dat jij eigenlijk niet goed weet wat je moet doen om de juiste steun te bieden. Dit kan te maken hebben met je verleden. Misschien miste je de emotionele steun ook heel erg toen je jong was.

Overigens is het niet zo dat je de ander niet wil helpen. Dat wil je wel. En dat maakt het juist zo frustrerend wanneer het allemaal niet goed lukt. Je kunt wel advies geven, maar je wilt liever niet te diep in je emoties duiken. Misschien vind je dat eng, of misschien ben je bang dat anderen jou juist niet goed leren kennen.

Je bent niet open

Pas alleen wanneer iemand het echt waard is, zal je echt je hart openen en meer over jezelf delen. Maar dit is niet iets wat je makkelijk doet. Mensen moeten echt moeite doen om jou te leren kennen.

Trauma’s in het achtste huis

Het is heel goed mogelijk dat je een traumatische ervaring hebt met groepen mensen. Misschien werd je gepest over je emoties of je zelf-expressie. Mensen begrepen je niet goed. Het is ook goed mogelijk dat mensen je de mond probeerden te snoeren toen je nog klein was. Ze vonden je te veel of te aanwezig. Je voelde dit tot diep in je, maar je moest deze emoties onder controle houden. Hierdoor moest je je eigen identiteit grotendeels geheimhouden en kon je nooit goed zijn wie je wilde doen. Zo ben je iemand geworden die gemakkelijk met groepen meegaat, maar tegelijkertijd voel je constant allerlei emoties en word je alle kanten opgetrokken. Kanten die je misschien niet altijd op wilt gaan. Hierdoor ben je bang om jezelf te zijn en heb je liever dat mensen niet je ware ik zien.

Wegrennen en angsten

Het is goed mogelijk dat je wegrent wanneer mensen te dichtbij je komen. Bijvoorbeeld in een relatie. Pas hiervoor op, want diep van binnen weet je zelf ook dat je eigenlijk wél een connectie aan wil gaan.

Nieuwe ideeën

Mensen met Waterman in het achtste huis kunnen allerlei ideeën hebben die niet helemaal gebruikelijk zijn. Ook kun je bepaalde geloven of visies over de wereld hebben die niet iedereen als normaal zal zien. Je zou ook een bepaalde seksuele fantasie kunnen hebben. Maar, vanwege al je angsten, durf je deze ideeën niet uit te spreken.

Hoe kun je omgaan met je trauma’s?

Bedenk goed hoe je in jezelf zal investeren. Wees je bewust van gedachten als ‘Ik heb helemaal niemand nodig. Ik kan het allemaal zelf.’ En realiseer je dat dit juist een muur is die je opbouwt en die voorkomt dat mensen dichterbij je kunnen komen. Neem ook de tijd om te bedenken hoe je je voelt in bepaalde situaties. De kans is groot dat je dit nou eenmaal niet direct goed weet. Zorg dat je de ruimte krijgt om hierover te denken en spreek dit ook uit naar bijvoorbeeld je partner. Je zou bijvoorbeeld even wat tijd voor jezelf kunnen nemen na een gesprek of een connectie. Haal je dan eventjes uit te situatie en bedenk echt hoe je je toen voelde. Zo begrijp je beter hoe jij in elkaar zit en leert jouw partner je ook beter kennen.